| הטעות שלך כפולה משום שאתה מפרש לא נכון את עמדתי. פעם אחת לעניין המחיר - עלות ההפקה של מים מותפלים ופעם שניה בקשר לעניין היותי סנגור של מחדלים במעשיהם של מוסדות פוליטיים.
בדרך כלל אני נוטה לבדוק דברים במידת האפשר לפני שאטרח לכתוב תגובה או מאמר על נושא כלשהו. כך עשיתי כאשר הצגתי את הערכת מחיר ההתפלה של ד''ר יוסף דרייזן. אבל הוא לא המקור היחידי לנתונים שמהם אני מגבש את עמדתי. הנה למשל מה שכתב פרופסור חיים גבירצמן לפני מספר שנים (http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=13094): ''בשנים האחרונות השתכללה טכנולוגיית ההתפלה ועלות ההתפלה הלכה וקטנה. עלות ההתפלה של מי ים בשנת 2000 נעה בין 0.80-0.50 דולר למ''ק, ועלות התפלה של מים מליחים היא 0.35-0.20 דולר למ''ק (סמיט, 2000). עלות זו כוללת את ייצור המים המותפלים בלבד ואינה כוללת את מחיר השאיבה וההובלה לצרכנים''.
אני חולק על עמדת ''המפלגה'' בעניין מחיר המים וכתבתי על כך. המקורות שלי מדברים על מחיר של כ-60 עד 65 סנטים להפקת ממ''ק מים מותפלים. הטענה כאילו מישהו יכול לייצר ממ''ק מותפל של מי ים ב-57 אגורות שזה בערך רבע מהערכות המוסמכות שאני מכיר נראית לי לא סבירה.
אני גם לא סנגור של מחדלים כלשהם אלא להיפך. חזור וקרא את המאמר ותיווכח בעצמך. המחדל העיקרי, וגם עליו כתבתי כאן לא פעם, הוא הסבסוד העמוק של צריכת המים שהוא, הוא הכלי באמצעותו עודדו אצלנו צריכה מוגזמת. מולו כמובן עמדה הגורם הנוסף של אי-יצירת מקורות מים נוספים צריכת יתר ואי היצור הן הסיבות העיקריות למשבר הנוכחי שעליו התריעו מבקרי המדינה כבר משנת 1966. בניגוד לך ולאחרים אינני מפיץ את הטענה ש''נערי האוצר'' אשמים במשהו או מישהו אחר מעובדי השרות הציבורי. בחיי הקצרים הכרתי עשרות מהעובדים האלה כולל כמה נערי אוצר שעשו וטרחו לשרת את האינטרס הציבורי ולשפר את השרות כל יום וכל שעה. בקיצור אלה לא ''נערי האוצר'' או פקידים אחרים אלא ממשלות ישראל נעדרות החזון (במיוחד בעשורים האחרונים) לדורותיהן וכמובן הנבחרים שמאשרים ואישרו את מדיניות הממשלות. |