|
אולי הגיע הזמן להחלוטה חפוזה ? | |||
|
|||
בהסתמכי על אותו הסבר אני חוזר וכותב יבוא גבינות ייגרום למחסור בחלב טרי בעונת הקיץ . חלב טרי אי אפשר לייבא . | |||
_new_ |
אולי הגיע הזמן שתסביר! | |||
|
|||
אתה חוזר וכותב בצורה אקסיומתית בלי הסבר שמראה איך ומדוע היבוא גורם למחסור. אתה אפילו לא מציין את שמו של אותו פרופסור עליו, לכאורה, אתה מסתמך. | |||
_new_ |
אולי הגיע הזמן שתסביר! | |||
|
|||
אין מה לעשות . אותו פרופסור דיבר במסגרת לונדון וקירשנבאום . אני לא רשמתי את שמו ואינני זוכר את שמו . ביכולתך להאמין שהאיש דיבר או לא . =========================================================== הסברתי כאן את דעתו ואסביר לך שוב . תפוקת החלב בישראל מותאמת לצריכת החלב בקיץ . תפוקת אותן פרות בחורף גדולה מהצריכה החורפית . בעודף החלב בחורף משתמשים לייצור גבינות שמאחסנים לשימוש לאורך השנה , בחורף ובקיץ . עדיין יש עודפי חלב קטנים שבהם משתמשים לייצור קטן של אבקת חלב . את זה אתה מבין ? אם הבנת את זה אפשר להמשיך בהסבר . אם ייבאו גבינות מחו''ל , אשר מחירן נמוך מתוצרת הארץ ואיכותן מבוקשת יותר , יווצר מצב שייצור הגבינות בישראל יירד מאד ואולי יחדל . במצב כזה לא ייהיה ביקוש לעודף החלב החורפי . לכן התפוקה תותאם לצריכה החורפית ואותן פרות תפיקנה פחות חלב מזה המבוקש בקיץ . הבנת את זה דוקטור ? ============================================================================= את זה הסברתי בקיצור ביום ראשון 7/7/11 בשעה 17.43 או שלא קראת , או שלא הבנת . | |||
_new_ |
ההסבר | |||
|
|||
פרופ' קמחי מצא שהגבינות הקשות מהוות חלק מוויסות ענפי: בחורף, כשיש עודפי חלב, מייצרים גבינות קשות. יש להן אורך חיים גדול יותר לכן שומרים אותן בקירור, ומוכרים אותן גם בקיץ. אם לא נחזיק פרות בחורף, כי לא ישתלם לנו לייצר גבינות קשות, לא יהיו פרות כדי לספק את הצריכה למוצרים ניגרים בקיץ. התוצאה היא שתוך שנתיים, הצרכן הישראלי יפגע ממחסור במוצרי חלב טריים. כי אותם אי אפשר להביא מחו''ל (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4102431,00.h...). | |||
_new_ |
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים. |