פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
ביילין מקים תנועת שמאל
המערכת (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 0:55)


יוסי ביילין הודיע ביום שני בערב על הקמת גוף פוליטי חדש בשם
שח''ר - שפירושו שלום, חינוך ורווחה. גוף חדש זה אמור לדבריו לפעול עם סיעת מר''צ, סיעת הבחירה הדמוקרטית של רומן ברונפמן ועם ארגוני שמאל נוספים.

ביילין טרם פרש לפי שעה ממפלגת העבודה, אך הבהיר כי אם הנהגת המפלגה לא תשונה הוא יפרוש מהמפלגה.

קישורים:
דווח הערוץ הראשון על הקמת התנועה
עיתון ''הארץ'' על הנושא


חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


צעד נכון בכוון הרצוי
אלכסנדר מאן (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 3:01) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני מחשיב את ד''ר ביילין כפוליטיקאי ישראלי מבריק, אשר הבין לפני שנים את האסון הטמון בכיבוש המתמשך, ועל כן פתח בסדרת מגעים ונסיונות עם הנהגת הפלסטינאים בנסיון להגעה להסדר, אשר הוכתרו והוכרו באופן בינלאומי בהצלחה, וכונו מאז כ'הסכמי אוסלו'.

עם כל הביקורת נגד הסכמי אוסלו ויישומם בשטח אסור לשכוח שהסכמים אלו היו, ויש הגורסים עדיין, הצעד הראשון בדרך לכינונה של מדינה פלסטינאית לצד מדינת ישראל, ולהשכנת השלום בין ישראל ושכנותיה.

הקמתו של גוף פוליטי שמאלי בישראל בשעה זו היא לשיטתי צעד חשוב ונבון, אשר עשוי לחזק את מחנה השמאל בישראל בשעה זו. אסור לשכוח כי ביילין אינו נימנה על שורות השמאל הקיצוני, ורעיונותיו מעוגנים בהגדרתה הציונית של מדינת ישראל כמדינה יהודי. אם אינני טועה הרי גם אנשי שמאל כגדעון ספירו יכולים להסכים עם נקודות רבות במשנתו של ביילין.

יש לקוות שהקמתו של גוש שמאל חדש שכזה לא תפגום בכוחן הכללי של מפלגות השמאל בישראל בדרכן אל הבחירות הבאות.
_new_ הוספת תגובה



אלכס, כאשר אתה מדבר על מדינה פלשתינאית
ישראל בר-ניר (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 9:53)
בתשובה לאלכסנדר מאן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לצידה של מדינת ישראל,
האם אתה מוכן להבהיר מאיזה צד? מיזרח או מערב?
_new_ הוספת תגובה



גשר צר מאוד
אלכסנדר מאן (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 12:44)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מצד מזרח, כמובן, עם גשר עילי בין רצועת עזה לגדה המערבית, תחת פיקוח בינלאומי ככביש טראנזיט.
_new_ הוספת תגובה



יש לי חדשות בשבילך
ישראל בר-ניר (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 20:48)
בתשובה לאלכסנדר מאן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בטאבה דובר על מעבר יבשתי ברוחב של 5 ק''מ (''גשר צר'' מאוד מאוד).
זה מה שביילין התמקח עליו לדברי אבו עלא. כשאותו אבו עלא נשאל ע''י עיתונאים איך ישראל תסתדר עם רצף טריטוריאלי יבשתי כזה שיחלק אותה לשנים, תשובתו היתה ''שישתמשו בהליקופטרים''.
_new_ הוספת תגובה



כל העולם גשר צר מאוד
אלכסנדר מאן (יום רביעי, 05/06/2002 שעה 2:47)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

קישקוש. המדובר בגשר עילי לאורך 37 ק''מ על עמודים, אשר ישראלים יסעו מתחתיו. רוחב הגשר יהיה ברוחב שלושה נתיבי נסיעה בכל כוון, שוליים ואי תנועה רציף, שפירושו כ- 100 מטר. הגשר יישמר על ידי כוחות בינלאומיים וישמש כביש טראנזיט, אשר בשעת מתיחות או כל בעייה אחרת ייסגר בשני קצותיו.

פיתרון זה נדון לא פעם על ידי גורמים שונים, והייתי ביום עיון בברלין שם הציגו מומחים גרמניים וצרפתיים, אמנם כנושא צדדי, פיתרון מסוג זה. הדבר היה אגב בשנת 94, ואני חושב שכל התוכניות שנהגו אז יכולות רלבנטיות אף כיום.

אשמח כמובן לשמוע אם יש לך פיתרון אחר ויעיל בנדון.
_new_ הוספת תגובה



מברלין זה נראה שונה
ישראל בר-ניר (יום רביעי, 05/06/2002 שעה 4:09)
בתשובה לאלכסנדר מאן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מאשר מטאבה. כדאי שתבדוק עוד פעם את העובדות שלך. אבו עלא לא יסתיר ממך על מה דברו בטאבה. אפילו יוסי ביילין, אם תתפוס אותו ביום טוב, עשוי לספר את האמת (אם הוא יחליט שאתה ''בשל'' מספיק כדי לדעת אותה).
.
_new_ הוספת תגובה



הנסיבות הביטחוניות של הסכם אוסלו
אורי מילשטיין (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 18:01)
בתשובה לאלכסנדר מאן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בבחירות בשנת 1992 נצחה מפלגת העבודה בראשותו של יצחק רבין. העמדת רב-אלוף בראש ממשלת ישראל לא שיפרה דבר בתחום הביטחון ולא היתה יכולה לשפר: בדו''ח ממאי 1993, בתום שנה אחת לכהונתה של ממשלת רבין, קבעה מבקרת המדינה, השופטת מרים בן-פורת, שיש ליקויים רבים בנוהלי התחקירים שעורך צה''ל, ובתהליך הפקת הלקחים המתקיים, או שאינו מתקיים בו. בקביעתה זו הניפה השופטת בן-פורת אצבע מאשימה לא רק על מערכת הביטחון, אלא גם על כל תרבותה של מדינת ישראל, ובייחוד על ראש הממשלה ושר הביטחון, יצחק רבין, שהיה אחראי ישיר לתפקודו של צה''ל. היתה זו ביקורת חזיתית על ההיבטים האינטלקטואליים של מערכת הביטחון של ישראל. אחד האגפים שלה היה סגן שר החוץ של ישראל ד''ר יוסי ביילין שעסק אז עם כמה עוזרים בשיחות עם פלסטינים לקראת הסכם אוסלו.

בשנה הראשונה לממשלת רבין הלכה מערכת הביטחון של ישראל מדחי אל דחי. הכתובת על הקיר היתה אסון צאלים ב' ב- 5 בנובמבר 1992, שבו נהרגו ונפצעו לוחמים מסיירת מטכ''ל - יחידת העילית של צה''ל - בתרגיל בבסיס האימונים הראשי של חיל היבשה של צה''ל. אסון צאלים ב' חשף לא רק ליקויים נקודתיים שאפשר לגלותם בכל מערכת, אלא את תפקודה הלקוי של צמרת צה''ל ברגע של משבר, ואת ניסיונם של הרמטכ''ל אהוד ברק ושל אלופים אחדים לטשטש עובדות ולהתחמק מאחריות. מינויו של ברק לשר בממשלות יצחק רבין ושמעון פרס, וניצחונו בבחירות הכלליות ב- 1999, הוכיחו שראשי מפלגת העבודה והציבור בישראל לא הפיקו לקחים מאירועי פרשת צאלים ב'.

בדצמבר 1992 יזמו הפלסטינים סדרת פיגועים בכוחות הביטחון, לציון יום השנה השישי לפרוץ האינתיפאדה. בפיגועים אלה, כשנוצרו מגעים קרביים עם חיילי צה''ל, היתה ידם של הפלסטינים על העליונה. בתחילת 1993 חטפו אנשי החמאס את איש משמר הגבול נסים טולדנו ורצחו אותו. רבין הגיב בגירוש 415 פעילי חמאס מרכזיים מארץ-ישראל לדרום לבנון. גירוש זה עמד בניגוד לעמדה מוצהרת של רוב חברי הכנסת מן הקואליציה ובייחוד של חברי מר''ץ, להימנע מעונש קולקטיבי. הגירוש שבוצע באופן שלומיאלי עורר ביקורת חריפה בכל רחבי העולם. הוא לא עצר את הטרור הפלסטיני, להיפך - גל של סכינאות עבר על ישראל ועורר בישראלים חלחלה שגבלה בהיסטריה. במארס 1993 נפלו שני סמלים של צה''ל, ברצועת עזה וסמוך ליישוב ברקן בשומרון, במארבי מחבלים. הצלחתם של המחבלים לסגת מאתרי-התקריות מבלי שנתפסו מיד, או מבלי שנפגעו במהלך האירוע, ציינה מגמה קבועה: עדיפות המחבלים על חיילי צה''ל ברוב המגעים הקרביים, בפעולות יזומות על-ידם.

בינתיים המשיכה לבעור חזית דרום לבנון. ארגון החיזבאללה, הנתמך על-ידי אירן וסוריה, היה במרוצת השנים לצבא של ממש, וסיכן יותר ויותר את עמדותיה של ישראל ברצועת הביטחון. יחידות החי''ר המעולה של צה''ל הוטלו גם הן לשם. צה''ל לא השיג הצלחות מרשימות בחזית הזאת, למרות שהפעיל בה את חוד החנית שלו - חטיבת הצנחנים הסדירה. באחת הפעולות אירעה תאונה מבצעית שבה נהרגו ארבע צנחנים וחמישה נפצעו, בידי חבריהם. בתחקיר שביצע אלוף-משנה במילואים, משה גבעתי, מטעם אגף המטה במטכ''ל התגלו כשירויות נמוכות של חטיבת הצנחנים בתחום המשמעת, בתחום הכושר האישי של הלוחמים ובתחום המבצעים. ביולי נהרגו בדרום לבנון חמישה חיילי צה''ל ונפצעו שמונה, בסדרת קרבות זעירים עם החיזבאללה. בתגובה, ביצע צה''ל בשבוע האחרון של יולי את מבצע ''דין וחשבון'', שבו הפגיזו סוללות תותחים ומרגמות של צה''ל את כל יישובי דרום לבנון מצפון לרצועת הביטחון, והטילו עליהם כשלושים אלף פגזים ופצצות. מטוסים הוסיפו לכך כאלף פצצות וטילים מן האוויר. המבצע הסתיים בהבנות בין ישראל לחיזבאללה שעיקרן: החיזבאללה לא יפגע ביישובים ישראליים וישראל לא תפגע ביישובים לבנוניים.

תשעה עשר יום אחרי שהושגו ההבנות, ביום חמישי 19 באוגוסט, נפלו תשעה חיילי צה''ל בתקריות עם החיזבאללה בדרום לבנון. אירוע אחרון זה היה הקש ששבר את גב הגמל. עשרים שנה אחרי שהבין משה דיין, בעקבות תבוסת צה''ל ב- 8 באוקטובר 1973, כי אין לישראל אופציה של הכרעה, הבין זאת גם רבין. למחרת, ב- 20 באוגוסט, חתמו נציגי ישראל והפלסטינים בבירת נורווגיה על המסמך הסודי של העקרונות ''הסכם אוסלו''. אבי המסמך הזה היה סגן שר החוץ יוסי ביילין. הצלחתו של ביילין ועזריו היתה מבוססת על העובדה שהם הזניחו את ההיבטים הביטחוניים של המסמך משום שידעו כי התעקשות על היבטים אלה תכשיל את ההסכם. הם גם לא דיווחו לשר החוץ (וממילא לראש הממשלה) על הקשיים הביטחוניים כדי שלא תהיה נסיגה בצד הישראלי. התוצאה: הסכם אוסלו אמנם נחתם אבל כישלונו היה גלום בראשי הפרקים עוד לפני החתימה ולכן הוא הביא באופן ישיר למלחמת אוסלו-אינתיפאדת אל אקצה, שבה אנחנו מצויים כבר שנה וחצי.

את העובדות האלה ראוי לזכור שעה שד''ר ביילין מקים תנועת שלום חדשה וזוכה לתשבחות מאנשים שאינם יודעים את העובדות כמו אלכסנדר מאן לדוגמא.
_new_ הוספת תגובה



ברכות להתארגנות החדשה , אם כי אני מעט סקפטי
רפי גטניו (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 18:55)
בתשובה לאלכסנדר מאן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כי את הבעיה העיקרית של השמאל כיום בישראל התארגנות חדשה זו לא תפתור.

והבעיה העיקרית היא מנהיגות שתוכל לקבל רוב בעם לרעיונותיו הנכונים של יוסי ביילין.
יוסי ביילין יכול להיות המנוע, אולם לצערי אין לו התכונות המנהיגותיות המסוגלות לחשמל ולסחוף את הציבור, כך שגם הרעיונות הכי טובים לא יצאו אל הפועל אם לא יהיה מי שיוליך אותם.
_new_ הוספת תגובה



יוסי ביילין
סוריא סהארה (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 3:18) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לדאבונו יזכר כ''פודל של פרס'' יחד עם זאת בהצלחה למען החברה והחינוך והרווחה שנידמה לי שעד כה מפלגות כמו ש''ס וכמותה ידעו לתפקד בנושא ואלו השמאל ולו המתון שבו ממשיך ליבב שנים סביב אצולת הכיבוש והפרסטיג'ה.. סוריא
_new_ הוספת תגובה



זה נשמע כמו
ישראל בר-ניר (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 9:50) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

''תחזיקו אותי שאני לא ארביץ לו''.
ביילין כנראה מתכונן להתמודד עם שריד על התואר של ראש סיעת היחיד הכי גדולה בכנסת.
_new_ הוספת תגובה



למר-בר-ניר -אהבתי זאת אני איתך
סוריא סהארה (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 18:10)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



רוץ ביילין, רוץ!
ישראל בר ניר (יום שלישי, 04/06/2002 שעה 22:58) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הסיסמא הזאת, בה קיבלו מוקיריו של ביילין את הכרזת ההקמה של מיפלגתו החדשה תאומץ בשימחה ע''י כל עם ישראל ובלבד שזה יהיה בכיוון אחד One
way ticket.
למי שעדיין זוכר, ''מרץ'' בגילגול קודם נקראה ''רץ''. באחת ממערכות הבחירות (אני כבר לא זוכר בדיוק איזו) הסיסמא שלהם היתה ''אם אתה רץ אז אתה הולך לאיבוד'' (אני יודע - הנוסח המדוייק היה טיפה שונה, אבל שלי יותר מוצלח...).
אין סיסמה יותר הולמת מזאת לביילין.
_new_ הוספת תגובה



צעד חיובי וחשוב
אריה פרלמן (יום רביעי, 05/06/2002 שעה 0:05) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עיקר הסכנה מביילין, היתה יכולתו לתמרן בגאוניות את מפלגת העבודה הרצוצה והריקנית, ובאמצעותה לכפות את מזימותיו על העם המוכה היושב בציון. כעת הוא עומד לפרוש מהמפלגה הגדולה בכנסת - ולאבד, לפחות זמנית - את קרבתו למושכות.

ביילין הוא אולי הסכנה החמורה ביותר למשטר הדמוקרטי במדינת ישראל, וטוב שבחר בעצמו לפרוש ולעמוד בראשות תנועה, ובכך להעמיד את מעשי חתרנותו הסמויים והגלויים קרוב יותר לאור הזרקורים.

כמו כן, תגרום תנועת שח''ר - במידה שתהפוך למפלגה - לפיצול וסכסוכים בשמאל - וכך ייצא שמתוך כוונה הפוכה לחלוטין - יתרום ביילין לחיזוקה של מדינת ישראל.

טוב יהיה לעקוב אחרי המפלגה החדשה: אחרי ככלות הכל, אפילו במפלגה כמר''צ ישנם עדיין אנשים הגונים ומכובדים כגון פרופ' ח''כ אמנון רובינשטיין, אך בתנועת שח''ר, ככל הנראה - יתרכזו כל המי ומי של הפוסט-מודרניסטים, ''פוסט'' ואנטי-ציונים, יהודי ערפאת בפרט וחסידי הפאשיזם הערבי בכלל, בצוותא עם ''פאציפיסטים קטלניים'' - אם להשתמש במטבע הלשון של פרופ' צימרמן - כדוגמת ד''ר ביילין, יפה ירקוני ושאר מריעין-בישין.

תוצאה נוספת שעשויה לנבוע מצעד זה, היא התנקזות כלפי חוץ של כל הרוח הרדיקלית הרעה שאחזה בגרונה של תנועת העבודה, ואולי נזכה לשוב ולראות כיצד שבה תנועה זו לימיה היפים, כיריבה פטריוטית למחנה הימין, תנועה שמתפארת בהקמת אריאל ומטיפה ליישוב הגולן, תנועה שבאמת מנסה לדאוג בדרכה השגויה לחלשים בחברה הישראלית ולחיוניותו של החזון הציוני.

יהיה מעניין. רק שיהיה לנו הכוח לעמוד היטב על המשמר.
_new_ הוספת תגובה



ויש לו אפילו מודעה
ניר (יום רביעי, 05/06/2002 שעה 2:56)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

נקווה שתעלה
_new_ הוספת תגובה



זה מה שנקרא
ישראל בר-ניר (יום רביעי, 05/06/2002 שעה 4:12)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

''יכה יוסי את יוסי''.
המאבק בין שריד וביילין על הבכורה יהיה מסמר נוסף בארון המתים של אוסלו.
_new_ הוספת תגובה



עיתוי הקמת שח''ר, והבלייזר
מיכאל שרון )שכטל( (יום רביעי, 05/06/2002 שעה 17:57)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עקב עתוי הקמת שח''ר, עכשו יאלץ להסתובב עם הבלייזר בחוצות ביולי ואוגוסט השרביים. איך אפשר להתרכז ככה?
אולי מכאן ניתן להסיק שהאג'נדה שלו אינה דורשת ריכוז ואינטלקט מיוחד. מפריחן פנטזיות בבלייזר, דווקא די מתמזג עם ההידור הלטיני של הצעירים בברלנטין והחליפות מהטלהנובלות. רומן משרתות לאספסוף משכיל.
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי