פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
מימון זר לפעילות הסברה?
עגל הזהב / דוד סיון (יום רביעי, 19/10/2005 שעה 21:00)


מימון זר לפעילות הסברה?

ד''ר דוד סיון



לפי התכנון, תחכיר ישראל לראשונה 500 דונם לאוונגלים, באזור שבין כפר נחום, טבחה והר האושר. הרעיון: להקים מרכז שיתן למאמינים הנוצרים את התחושה ש''כאן חי ישו''. יש הרואים בפרויקט בעל פוטנציאל עצום למשיכת צליינות''.
במאי השנה התבשרנו שמדינת ישראל גילתה משקיע זר שמוכן להשקיע במדינת ישראל עשרות מיליוני דולרים. המשקיע הזה, ''אנחנו מדברים על גוף רחב ובבסיסו אחת הדמויות המרכזיות תהיה פט רוברטסון'' (ישראל תחכיר), המטיף שהקים את מועדון 700, כדי לשדר את נאומי ההטפה שלו לציבור הרחב. באותה ידיעה ''ראשונה'', ממאי, דווח שישראל תקצה קרקע, חשמל, טלפון ומים בחינם ואפילו תהפוך את שדה התעופה במחניים לשדה בינלאומי (רה''מ תורם 140 דונם על שפת הכנרת לכנסייה נוצרית-אמריקנית).

בשבוע שעבר שר התיירות, הירשזון, הצהיר כי הוא ''... מאמין שהמרכז החדש יביא מיליון עד מיליון וחצי תיירים נוספים בשנה. ''בוודאי שמשם ימשיכו גם לירושלים, לחברון ולבית לחם'', הוא אומר'' (ישראל תחכיר). בשלב זה אין לנו סיבה שלא להאמין, כמו השר, שלמיזם תהיה תועלת למרות ''המתנות'' היקרות שיוקצו לו על ידי המדינה. עד כאן זה נראה ונשמע כתהליך רגיל שמתנהל בין המדינה ומשקיע זר בשלבים ראשונים של מיזם כלשהו. גם הקשרים הפוליטיים של האירגונים האוונגלים עם המערכת השלטונית הישראלית לא ממש מייחדים את המיזם הזה.

גילה גמליאלאז מדוע העניין בכל זאת מציק לי? ניגודי אינטרסים... !!

לפני מספר ימים, שמעתי ברדיו ראיון עם קול נשי צעיר שדיבר בשבח יוזמה מסויימת שהציבור צריך לדעת עליה ולתמוך בה. מאחר ולא שמעתי את הדברים מההתחלה לא ידעתי מי היא הדוברת אבל חשבתי לתומי שמדובר ביוזמה ציבורית של תלמידי תיכון. אחר כך התברר לי שטעיתי. הדוברת היתה חה''כ, סגנית השר הצעירה, גילה גמליאל והנושא של השיחה עם גבי גזית היה מסע הסברה של ח''כ בארה''ב שממומן על ידי גורמים אוונגליים. כאן נדלקה אצלי נורה אדומה...!

מראיון ששמעתי לא מזמן קלטתי שהתקציב לפעולות ההסברה במשרד החוץ הוא מאד, מאד מצומצם. מכאן שאני מבין ומכיר את קשיי משרד החוץ בנדון. אלא שאני טוען שפעילות מדינית, כפי שמוגדרת פעולת הסברה, של נציגי ציבור, חברי כנסת, שרים ועובדי מדינה, צריכה להיות ממומנת על ידי המדינה. מאחר שאני יודע כי בחודשים האחרונים הצטברו עודפי גביה במשרד האוצר, עדיף היה למצוא דרך ולהקצות תקציב למטרה ''החשובה'', כפי שהגדירה גמליאל. אלא שבזה לא ממש תמה הביקורת שלי על מקור המימון. ברור לגמרי שיש כאן מראית עין של ניגודי עניינים ושהקשר בין פעולות ההסברה והמיזם על חופי הכנרת בוהק וזועק. מה היינו אומרים אם, נגיד, תשובה או שרי אריסון, יקחו לסיבוב בחו''ל חברי כנסת? מה היינו אומרים אם חברת תרופות תיקח קבוצת רופאים לסיור ''מקצועי'' על חשבונה?

היבט נוסף שעלינו לקחת בחשבון הוא היסודות של האמונה האוונגלית שרלוונטיים לסיפור שלנו. הקמת מדינת ישראל היא סימן ל''חזרתו'' של המשיח, ישוע. אבל ''חזרתו'' תתממש כאשר כל היהודים יגיעו לארץ וכאשר הוא ישוב אמורים היהודים להבין שהוא המשיח האמיתי ולהמיר את דתם. מי שלא יעשה זאת יושמד (רה''מ תורם 140 דונם על שפת הכנרת לכנסייה נוצרית-אמריקנית). כעת מתברר שמטרת המיזם היא לקדם את ''חזרתו'' של ישוע מנצרת. מטרת המימון של מסע ההסברה היא ''חזרתו'' של המשיח.

כאשר מתחילים לחפש מידע בנדון מתגלה שכנראה גם הפוליטיקה הפנימית של האוונגלים קשורה בסיפור. לפני כחודשיים הופיע מאמר, לכאורה תמים ולא קשור, שסיפר לנו על סדקים בעמדה המוצקה של האירגונים האוונגלים בארה''ב לטובת ישראל. מספרים לנו על לחצים כדי שתוצג עמדה קצת יותר מאוזנת בסכסוך הישראלי-פלשתינאי. יש לחצים ש''התאחדות האוונגליסטים הלאומית'', אירגון הגג של האונגליסטים, תכיר גם בזכויות של הפלשתינאים (ואולי ישראל לא חיונית ליום הדין).



מאחר ואין כמעט מיזם של משקיעים זרים בהיקפים עליהם מדובר כאן (זוכרים את אינטל?) הרי שגם המיזם לחוף הכנרת, אם תוכח הכדאיות הכלכלית שלו, מבורך. מצד שני, אנחנו לא צריכים לתת למיזם הזה להוביל אותנו באף לאן שלא צריך.

טוב שחברי כנסת תורמים לפעולות ההסברה של מדינת ישראל. אבל אסור שהמימון יגיע מגופים פוליטיים-זרים, כמו התאחדות האוונגליסטים הלאומית. המקור הכספי לשם כך צריך וחייב שיבוא מתקציב המדינה, שלאחרונה לא חסרים בו מקורות לכך (עודפי גביה שלא יועדו...).




חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


אתה מעלה נקודה חשובה
יניב ויסמן (יום חמישי, 20/10/2005 שעה 11:17) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

היות והמדינה מעניקה, נותנת, כאילו יש לנו משאבי אדמות ללא הגבלה. יכול להיות שהתמורה המוערכת היא כזו שיש לשלם מחיר מסוים, אבל למה מחיר כזה?

באותה המידה שתקציב הביטחון מופרז ומוגזם ובזבזני, אדמות המדינה נלקחות בכוח על ידי גורמים עבריינים.

הקיצר שמים _ין על הרבה דברים עסקנינו הנכבדים.
_new_ הוספת תגובה



האם מדובר ''לתת'' 140 דונם או להחכיר ?
חזי (יום חמישי, 20/10/2005 שעה 21:43) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני משער כי לא מדובר באדמה פרטית, אלא של המינהל.

אם מדובר בהחכרה ליובל שנים, זה לא נורא.
_new_ הוספת תגובה



פיקוח נפש
מהנדס אזרחי (יום שישי, 21/10/2005 שעה 5:23)
בתשובה לחזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בארץ הקודש , שכתוב ``לא תחנם`` (לא לתת להם אפילו חניה על הקרקע) ``לא ישבו בארצך``(``פן-יחטיאו אתך לי כי תעבוד את אלוהיהם כי יהיה לך למוקש``)
כך או כך , אפילו הגוים שכבר בארץ , הם חייבים הורשה שנאמר ``והורשתם את כל ישבי הארץ ``וכו` ועיינו שם בפרק לג במדבר נב-נוועל הפירושים למשל של ספורנו ואור החיים הקדוש ורש``י שמבארים את העניין בצורה יוצאת דופן ומקושרת לזמננו

ומותר להושיב בארץ רק גרי תושב שאלו שומרים שבע מצוות בני נח וקיבלו מיסים ועבדות שהם חוקי התורה בשביל שיוכלו לגור בארץ ,וכל זה רק היתר בעלמא ולא חובה, ומקבלים גרי תושב רק בזמן שהיובל נוהג
_new_ הוספת תגובה



מרכז שמד ענק יוקם בעדוד ממשלתי על שפת הכנרת
מהנדס אזרחי (יום שישי, 21/10/2005 שעה 5:20) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כתבה שהתפרסמה לפני הרבה זמן אבל לא טרחנו לשאול

העיתון The Gazette of Colorado Springs, המופיע בקולורדו ארה''ב, פירסם השבוע כי ראש הממשלה אריאל שרון אינו נוהג בלב רחב רק במפוני חבל עזה, להם הוא מציע את שפת הים בניצנים אלא גם לכנסייה האוונגליסטית האמריקנית הוא מעניק חלקים בארץ, כאילו היתה זו ירושת הוריו. שרון הציע לבכירי הכנסיה שביקרו בלשכתו כדי להביע בו את תמיכתם, כחלק מאמונתם, לבנות מרכז נוצרי ענק על שפת הכנרת בשטח שגודלו 140 דונם

_new_ הוספת תגובה



אתה לא טרחת לשאול
דוד סיון (יום שישי, 21/10/2005 שעה 8:57)
בתשובה למהנדס אזרחי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

המאמר שלי מזכיר את הידיעה מ-NFC. אין צורך לרוץ לעוד מקורות כדי לדעת שמדינת ישראל מעוניינת לחזק את הקשר עם האוונגלים. נציגי הציבור שלנו (שר התיירות ושר האוצר) אומרים זאת במפורש.

מה שקצת מפליא אותי זה שכאילו לא מפריע לך שחברי כנסת נוסעים על חשבון האוונגלים למסע הסברה בכנסיות שלהם.....
_new_ הוספת תגובה



אני כבר הפסקתי להצביע
מהנדס אזרחי (יום ראשון, 23/10/2005 שעה 10:32)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מלפני שנים לבחירות בכנסת

אתה בהחלט מצביע על נגודי אינטרסים

ואני אומר בוקר טוב וברוך בואך לרפובליקת הבננות

בוקר טוב ומבורך
_new_ הוספת תגובה



מהו בדיוק ניגוד העניינים בין המיזם בכנרת לבין ההסברה?
פרקש (יום שני, 24/10/2005 שעה 1:07) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

למה לא לחבק חזק יותר את האוונגליסטים ובאופן כזה הם יהדקו את עולמם ואמונתם עם ישראל? אין הדבר דומה לאיש עסקים ישראלי הלוקח ח''כ לסיבוב בחו''ל, כי אותו איש עסקים עושה כסף במדינה ולכן יש לו כוונות רווח למראית עין.

לעומת זאת משלחות חברי כנסת יוצאות לסיורים לימודיים בפרלמנטים בחו''ל, בארגונים ציבוריים והתנדבותיים, לפורומים, כנסים, ימי עיון, פגישה עם אגודות תומכות ישראל, קבוצות פרלמנטריות תומכי ישראל או בעלות עניין מיוחד לישראל, הקמת מוזיאונים, ספריות, תערוכות בנושאי שואה ותקומה, פגישות וכנסים עם מפלגות- אחיות וכו'. גם הקהילה הוונגליסטית היא מעין חברה לא לשם עשיית רווח כלכלי (אולי רק רווח רוחני ופוליטי).

אין כאן כל עניין לגבי מהות אמונתם, כל עוד התוצר של אמונתם היא תמיכה בלתי מתפשרת בישראל. התמיכה הזו חיונית ויש לטפחה ולהרחיבה כדי שתהיה לישראל מאחז חזק באמריקה ולא רק בצינורות דיפלומטיים, עסקיים, אקדמאים וכו'. אנחנו מדברים על בניית קשר והידברות ולא על תלות. טיפוח הקשר מחזק את הגב הישראלי באמריקה ואמריקה עדיין חשובה לישראל. כל הקשרים בין גורמים יהודיים לבין האוונגליסטים מתבטאים בתמיכה בישראל (כמה זה חשוב, איך אפשר לעזור עוד, ימי עיון והופעות לפני קהלים גדולים וכו'). אין היהודי נדרש להתפלל לפי הברית החדשה או להצטלב ואפילו לא לנהל ויכוח דתי על מהות האמונה ותפקידו של ישו בשושלת הנביאים שלהם, לכן גם יהודי חרדי יכול לבוא בקהלם לשֵם אותו העניין המשותף (אולי הוא לא יאכל שם מאומה, אם כי האוונגליסטים מקפידים לפרוס שולחן כשר בלבד, באישור הרבנות המקומית, כאשר יהודים, חילונים כחרדים, באים בקהלם).

דווקא הסטייה האפשרית של עמדות האוונגליסטים ל'מרכז' הפוליטי צריכה להיות זרז לקידום הפרוייקט בכנרת. כי זה יעבה, יחזק ויחשק את הקשרים של הקהילות האוונגליסטיות עם ישראל. והקשרים האלה חיוניים. הם מונים כ-‏70 מיליון נפש בארה''ב ויש להם קשרים עם קהילות אוונגליסטיות באירופה, שגם הן תומכות בישראל. למשל לפני כחודש ביקרתי באירופה. בנורבגיה יצא לי להתארח במפגש קהילתי שלהם, חבר'ה מקסימים, אינטליגנטים, אנשי ספר, תעשיינים, היי-טק ואקדמיה. אבל מה לעשות הם מאמינים ביהודי אחד וזה משגע להם את השכל באופן שיהודי לא יכול להבין זאת באמת. ותתאר לך שהם תקפו אותי מימין! ויכוח פוליטי אמיתי לא מתקיים ממש, כי כל טיעוניהם נובעים מאמונתם ואילו ישראלי חילוני כמוני מדבר בעיקר על מדיניות חוץ ובטחון, ולך תסביר להם למה ישראל מגבילה עצמה במלחמה, לא מפילה פצצות טונה על תהלוכות חמאס, למה היא בונה חומה וכו'. ואני, על אף שמייצג את עצמי, אני בגלל עברי מפגין עדיין ממלכתיות ושומר מביקורת חריפה על ישראל, צריך להסביר להם למה ישראל עושה ככה ולא אחרת ולמה שרון נסוג ולא סיפח וכו'.

עניינו של ישו הוא ענינו של כל נוצרי. ואם רוצה הוא להאמין שישו יחזור, שיאמין. בדיוק כמו ש'יהודי מאמין' מאמין שהמשיח בוא יבוא. האם אמונה זו פוגמת בחילוני שכמוני לשבת בביתו של החרד שמא הוא ישכנעני שמלך המשיח בוא יבוא? האם זה מחסום להידברות? ביננו, אם רוצה לבוא שיבוא, בודאי לא אני הוא שיחסום לו את הפתח או את הפה. ואם לא יבוא שלא יבוא, בטח יש לו עיסוקים טובים יותר היכן שהוא.

וכבר אמרו רבים מכאן ומשם, שדווקא המשיח הוא לא עניין לויכוח. כי ברגע שהמשיח יבוא השאלה הראשונה שהוא יישאל תהיה: ''האם אדוני מלך המשיח מבקר פה לראשונה?'' ואם יגיד כן - יהודי הוא, ואם יאמר חזרתי אליכם שנית, נוצרי הוא. וסוף לויכוח האמוני.

הקהילות הפרסבטריאניות והבפטיסטיות בארה''ב
========================================

הקהילות האלה בהפוך מהקהילות האוונגליסטיות דורשות מהממשל האמריקאי לאזן את מדיניותו המזרח תיכונית ולפתוח את הלב יותר לעמדות הפלסטיניות. הם דוגלים בחלוקת הארץ בין שני העמים על קווי 67' כמיטב השמאל שלנו והטלת חרם, סנקציות (לא לעשות עסקים עם יהודים?) על ישראל עד להגעה לפתרון המבוקש. דווקא במהלך 5 השנים האחרונות הן שידרגו את עמדתם יותר ויותר לעמדות הפלסטינים והכל מתוך שיקולים דתיים ואמוניים גם כן. יחד עם זאת גם בקהילות אלה ישנה אופוזיציה קטנה שהולכת וגדלה שדורשת מההנהגות שלהן לחזור בהן ממעורבות ומהבעת עמדה אנטי ישראלית לכאורה ובודאי שלא להטיל איום כנגדה ואחרים אף דורשים לשפר את היחסים עם ישראל. תומך פרסבטריאני ידוע הוא ד''ר ריצ'ארד לנד http://www.christianpost.com/article/society/1883/se... שתמך בנסיגה מעזה ודיבר על כך שהוא כפרסבטריאני כמו חלק מהאוונגליסטים לא יכולים להיות יותר ישראלי מהישראלים, ואם הישראלים החליטו לסגת אין הוא והם יכולים לצאת נגד כדי לא להחליש אותה יותר. מנהיג בפטיסטי בקליפורניה, המטיף מרק אלן ברוואר אפילו תוקף אותם בגלוי ובחריפות על החלטות האסיפה השנתית של הכנסיה http://www.jewishjournal.com/home/preview.php?id=126...
ומתאר אותם: ''I don't want to impugn their motives, but it seems that they fell out of the stupid tree and hit every branch going down.'' והקהל שלו מגיב ב'הן'. ויש עוד דוגמאות כאלה למכביר.

הויכוחים האלה הם קאנוניים ולעולם לא יסתיימו להם באמת. אבל אין זאת אומרת שישראל צריכה להרים ידיים. להיפך, לדעתי יש לשפר את הדו שיח עימהם כי רק דרך דו שיח אינטלקטואלי נוכל להורידם מן הרף הפלסטיני במקומות שנוח לנו ולהושיבם על הרף הישראלי במידה ויש לזה ערך וטעם. האדם הפשוט בקהילות האלה תומך בישראל הרבה יותר ממנהיגיו הנבחרים. ככל שיורדים מטה בדירוג יש יותר ויותר שמקבלים קשה את עמדות מנהיגיהם הרוחניים בענייני ישראל.

מעבר לכך הבעיה היותר גדולה, אם כי אני לא נוטה להחמיר בה, היא מעמדה של ישראל באוניברסיטאות ובאקדמיה בכלל בארה''ב. ככל שהמרצים צעירים יותר התמיכה בישראל יורדת. אצל הסטודנטים המצב קשה יותר, ביחס למה שהיה לפני חמש שנים או עשור. אם כי צריך לזכור שמדובר בהיקפים נמוכים של סטודנטים שמראים עניין בפוליטיקה המעשית. המרצים והסטודנטים מהצד השמאלי מצליחים לייצר רעש הגדול ממידתם. חלקם גם נושאים בתפקידים נוספים בכל מיני ועדות לזכות השיבה, לזכות האישה הפלסטינית וכו' .... והם מייצרים הרבה רעש וצבע שנתפסים ע''י הקהל הרחב כשולטים בקמפוסים. מולם יש צורך לפעול חזק ומהר, כי הם מייצרים את המנהיגים הבאים של אמריקה.

(אם כי צריך לזכור שקלינטון היה מהמודל הזה וכעבור כ-‏20 שנה הוא נבחר לנשיא ולא היה כל כך גרוע לישראל. כי תמיד יש לזכור שמדינות מנוהלות לפי אינטרסים ואח''כ לפי ערכים. וגם במהלך 20 שנה נוטשים רבים את השמאל ועובדים למרכז ולימין (-:

''אם בן אדם לא סוציאליסט עד גיל 20 הוא חסר לב. אם הוא סוציאליסט אחרי גיל 20 הוא משוגע''

וינסטון צ'רצ'יל
_new_ הוספת תגובה



ניגוד עניינים
דוד סיון (יום שני, 24/10/2005 שעה 6:54)
בתשובה לפרקש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מאחר והמיזם של האוונגלים עוסק בהכנסות ורווחים הסיפור הוא בדיוק כמו שפישמן יקח חברי כנסת לסיבוב בחו''ל (או במסעדה). תוך כדי כך גם ילמד איך יכולים ללחוץ על אותם חברי כנסת ויעסוק בהסברה נגדית. אחרי הסיבוב יהיה לו יותר קל ונוח לפעול בקירבם למען האינטרסים העסקיים שלו ...... הביטוי של ניגוד עניינים הוא ברור.

חברי הכנסת צריכים להיות משוחררים מהאינטרס האוונגלי (או העסקי של פישמן) כאשר הם פועלים למען (הסברה) האינטרס הישראלי. מימון ממקור אוונגלי (של פישמן) יוצר לחץ לפעול לטובת האינטרס של המקור הכספי שלא היה קיים ללא ''ההזדקקות'' למימון. כך עשוי להיווצר מצב שחברי הכנסת לא יפעלו לפי העיקרון שניסחת (''כי תמיד יש לזכור שמדינות מנוהלות לפי אינטרסים ואח''כ לפי ערכים''). מה זה אם לא מראית עין של ניגוד עניינים?

חוץ מכל זה ''ההזדקקות'' למימון ממקור לא ציבורי-ישראלי היא תמוהה. החברה הישראלית לא כל כך מסכנה שאינה יכולה לממן פעולות הסברה נחוצות. אשר על כן זו גם בושה לעשות זאת.
_new_ הוספת תגובה



אינני רואה כאן שום ניגוד עניינים
פרקש (יום שלישי, 25/10/2005 שעה 12:09)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כמו שמשלחות ישראליות יוצאות לחו''ל כדי לקדם מיזמים כלכליים ותעשייתיים בארץ, וחברי המשלחת שהם נציגי ציבור לא מקבלים אגורה (חוץ מטיסה ואירוח חינם, וע''פ הידוע מהעיתונות אין הם לוקחי שוחד דווקא). זכורים לי אפילו משלחות מעורבות של חברי כנסת ואנשי תעשייה/כלכלה.

הקרקע מוחכרת ומכניסת רווחים שוטפים, וגם אם המיזם יצליח ויסחוף לכאן מאות אלפים ואולי מיליון איש בשנה הרי הרווחים הכלכליים לישראל יהיו אדירים. זאת כמובן לצד רווחים הסברתיים-מדיניים.

מקורות מימון זרים חיוניים לישראל, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה חיזוק הקשר עם גורמי חו''ל פרו ישראליים. ישראל אינה יכולה כחלופה לשפר את ההסברה (כיצד אתה מסביר שאין כמעט תקציב הסברה לישראל? למיטב זיכרוני השנה הוקצו רק כ-‏7 מיליון דולר!!! להסברה במסגרת תקציב משרד החוץ, אם ישראל לא מסכנה כל כך?) * גם משום שכל הסברה לא תשיג את ההישג של ביקור פיזי-רוחני בארץ הכולל שיעורי תעמולה ציונית-נוצרית (אולי אפילו יותר מאשר נוצרית-ציונית) על המבקרים בארץ (אין לי דרך אחרת לתאר זאת). * וגם משום שההסברה הזו תיעשה ע''י חוגים שאינם ישראליים וייקלטו טוב יותר אצל אוכלוסיות היעד בנייטראליות שאין הם בכלל טרודים בסכסוך המזרח תיכוני הזה.
_new_ הוספת תגובה



אז אתה לא רואה טוב
דוד סיון (יום שלישי, 25/10/2005 שעה 13:37)
בתשובה לפרקש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הנושא שלנו הוא מי צריך לממן את ההסברה של מדינת ישראל. זהו האינטרס שבדיון כאן. לאינטרס שלנו יש שני היבטים:
1. אני, אתה, כולנו צריכים לממן את ההסברה שלנו כמו כל דבר אחר. זהו האינטרס שלנו....
2. לא ראוי שנזדקק למימון של ''מבקש'' ההסברה. האינטרס שלנו הוא שנממן בעצמנו....

ניגוד האינטרסים הוא מובהק משני הטעמים הללו. מי שפועל נגד האינטרס שלנו משני ההיבטים הללו יוצר ניגוד אינטרסים. זה נאמר בלי להתייחס כלל לשאלה מהו האינטרס של ה''מבקש-מממן''.
_new_ הוספת תגובה



ישראל צריכה לממן את ההסברה הפורמלית של ישראל
פרקש (יום שלישי, 25/10/2005 שעה 16:39)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כל גוף אחר, ישראלי או זר, רשאי לעסוק גם הוא בהסברת ישראל לפי דרכו ולקהל היעד שלו. ישראל מעודדת זאת אצל גורמים אקדמאים, אומנותיים, עסקיים ופוליטיים - ציבוריים ופרטיים, בחו''ל, ואפילו מסייעת להם בדחיפת אינפורמציה, עצרות וכו'.
בכל מקרה הסברת כל גוף היא באחריותו שלו ואינה מחייבת את ישראל. כך צריך לראות את הדבר גם בעניין הזה.
_new_ הוספת תגובה



סוף סוף הגעת למסקנה שזה לא תקין
דוד סיון (יום שלישי, 25/10/2005 שעה 17:46)
בתשובה לפרקש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



אתה יכול בבקשה להסביר את מסקנתך?
פרקש (יום רביעי, 26/10/2005 שעה 0:32)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

היכן כתבתי שזה ''לא תקין''?
_new_ הוספת תגובה



לא טענתי שכתבת - פירשתי את דבריך
דוד סיון (יום רביעי, 26/10/2005 שעה 10:18)
בתשובה לפרקש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה כתבת: ''ישראל צריכה לממן את ההסברה הפורמלית של ישראל'' (תגובה 68839). מאחר שחברי כנסת שעוסקים בהסברה עוסקים בהסברה פורמלית, יצא שאתה חושב ש''לא תקין'' לממן ממקורות אחרים.
_new_ הוספת תגובה



לא כתבתי את מה שטענת - פירשת את דברי שלא ע''פ הפשט וגם לא
פרקש (יום שישי, 28/10/2005 שעה 2:07)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ע''פ הדרש. ככה אתה מסיק מסקנות?

לצד ההסברה הפורמלית של ישראל ישנו ערוץ לא פורמלי די גדול ומגוון ו''ישראל מעודדת זאת אצל גורמים אקדמאים, אומנותיים, עסקיים ופוליטיים - ציבוריים ופרטיים, בחו''ל, ואפילו מסייעת להם בדחיפת אינפורמציה, עצרות וכו'.'' וככה זה צריך להיות כאשר ''כל גוף אחר, ישראלי או זר, רשאי לעסוק גם הוא בהסברת ישראל לפי דרכו ולקהל היעד שלו''.
_new_ הוספת תגובה



חוץ מדבר אחד
דוד סיון (יום שישי, 28/10/2005 שעה 7:44)
בתשובה לפרקש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מדינה צריכה לממן את פעילות ההסברה של נבחריה לבד.
כאשר מאפשרים לגרומים זרים לממן מאפשרים להם לקבוע בתוכן
ויוצרים ניגוד אינטרסים.
_new_ הוספת תגובה



חוץ מדבר אחד
פרקש (יום שישי, 28/10/2005 שעה 9:30)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

המדינה צריכה לממן את פעילות ההסברה של נבחריה ופקידיה. והיא אכן מממנת, אולי מעט מדי.

יחד עם זאת כל גורם ישראלי בעל עניין, כולל נבחריה, ראוי שיתגייסו לפעולות ההסברה הבלתי פורמליות. ואין פה רק שיקול תקציבי (כי הרי תקציב ההסברה לא מספיק למחיר הוצאות כוס קפה למוזמני הכנסים בשנה), אלא שיקול של הזדהות, העברת מסרים אחידים ומאמצים משותפים כדי להגיע לכלל היעד והביא הישגים.

אין העובדה שנבחרי ציבור פועלים פורמלית (בעצם היצור הפורמלי שלהם) מונעת מהם להשתתף במאמץ הבלתי פורמלי. ההבדל הוא רק במממן אבל לא במטרות ההסברה.

גורמים זרים לא קובעים תוכן לנציגי ישראל ונציגי ישראל מעבירים את המסרים הפורמליים דרך הקשרים הלא פורמליים האלה (סיוע לוגיסטי אדיר של גיוס קהילות יעד). אותם ארגונים מתנדבים מיישרים קו בד''כ עם ההסברה הישראלית. לכן אינני רואה פסול ביציאת חברי הכנסת למסע המענג לאמריקה.
_new_ הוספת תגובה



אתה מתכוון
אאא (יום חמישי, 27/10/2005 שעה 4:13)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ל''הלוואות'' בסך מליוני דולרים שקיבלה משפחת הפשע מפישמן?
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי