פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
ההשפעה המדינית
ע.צופיה (יום ראשון, 16/10/2005 שעה 16:36) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

איני חושב שאתה יכול להתעלם (למרות הנתונים הסטטיסטיים)מההשפעה שיש למצב המדיני-בטחוני.
ירידה טוטלית בתיירות, ירידה דרסטית בהשקעות תושבי חוץ,ההזדקקות לערבויות-פועל יוצא ממכלול המצב הכלכלי והבטחוני. ואני מתכוון לתקופה 10.2000-03.2005.
אתה עצמך מעיד כי המפולת הכלכלית החלה בשנת 2000.ולא סתם ב-‏2000.אלא ב-‏10.2000.
אני קשור לנדל''ן,באמצע 2002 היה שיא השפל. מאז באיטיות יש כל הזמן שיפור. קטן,איטי,אך שיפור בביקושים ובמחירים.
יתכן שסילבן הוא ברמת הידע והתאוריה,שר אוצר טוב יותר,אך לנתניהו יש כריזמה מסוימת(ואני במחנה ההפוך לו) שמושכת אחריה ציבורים,יזמים וקבוצות כלכליות ולכן הוא מצליח יותר לקדם נושאים שאחרים חרקו-שינים ונאלצו לבסוף לירוק אותן.
לדעתי,כיום אנו ,גם בהיבט הכלכלי וגם בהיבט המדיני, נמצאים על ישורת מסוימת בדרך לראש ההר.
צפויים לנו בחירות והרכבת קואליציה וזה מביא אותנו לתחילת 2007.
נשוב ונדבר אז.
_new_ הוספת תגובה



השפעת האינתיפאדה על המצב הכלכלי
דוד סיון (יום ראשון, 16/10/2005 שעה 19:40)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הערה כללית לגישה שמשתמעת מדבריך. האינתיפאדה ''פרצה'' בעקבות ביקור שרון בהר הבית. אבל די מהר למדנו שלכל היותר אפשר ''להאשים'' את שרון בכך שהיה הקש ששבר את גב הגמל ואפילו לא זה. כעת אם מישהו היום יטען שעלית שרון להר הבית גרמה לאינתיפאדה זו תהיה טעות.

כך אני אומר בעצם על המצב הכלכלי. האינתיפאדה השפיעה על המשק, אני לא מכחיש זאת. אלא שלא מעט כלכלנים כמו ד''ר מומי דהן (שאיננו חסיד התורה הליברלית), דוד ברודט, רפי מלניק ויעקב שיינין. כבר אמרו עוד בראשית 2003 וגם לפני כן שהמיתון לא היה רק בגלל האינתיפאדה. כך כתבתי לפני שנתיים ושמונה חודשים:

''ד''ר רפי מלניק (שהיה בכיר במחלקת המחקר של בנק ישראל וכעת מרצה בכיר במרכז הבינתחומי בהרצליה) אומר שאפשר לייצב את המשק (עצירת ההתדרדרות) ולחדש את הצמיחה ואף מתווה דרך לכך (''תכנית האוצר: קיצוץ של 7 – 8 שקל,'' הארץ, 22.1.2003, עמוד ג4). ד''ר מומי דהן אומר שהאמינות של המדיניות הכלכלית נפגעה בגלל ניהול מדיניות המיסוי הלא נכונה. יחד עם זאת הוא מזכיר את דברי דוד ברודט שפורסמו בהארץ לא מזמן שמדיניות נכונה היתה מאפשרת צמיחה, למרות פגיעת האינתיפאדה, בשנתיים האחרונות. נכון, צמיחה יותר קטנה ממה שהתרגלנו אבל צמיחה (מומי דהן, ''מדיניות המיסוי של סילבן שלום,'' ........... הנה כי כן, המסר העיקרי שלי הוא שיש אפשרות לחדש את הצמיחה אם נחזור לניהול מדיניות כלכלית אמינה ובלי כל מיני תירוצים (תגובה 25528).

הערה: צר לי שהקישורים הנזכרים למאמרים של קליין ומומי דהן כבר לא עובדים.

כדי לקבל מושג מה חשבתי באותה תקופה על סילבן שלום בתפקידו כשר האוצר (מתרץ התירוצים) קרא ''תרומתו של מר סילבן שלום לכלכלה הישראלית'' (דיון 884)..
_new_ הוספת תגובה



השפעת האינתיפאדה על המצב הכלכלי
ע.צופיה (יום ראשון, 16/10/2005 שעה 20:14)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

זה נכון כי שנת 2001 גם לפני ה''תאומים'' ובעיקר אחריהם היתה שנת נסיגה כלכלית בעולם בעיקר בגלל התנפצות הבועה ההיי-טקית.
בישראל הנסיגה היתה כפולה ומשולשה בגלל האינתיפדה.
בענין שרי האוצר יש להבדיל בין תיפקודם הפוליטי לבין תיפקודם המקצועי.בעצמך ציינת כי מר שלום הביא את הערבויות,הישג אדיר למדינה.
אני,למשל,חושד שאם נתניהו היה נשאר שר אוצר,היה מנהל השנה כלכלת בחירות.(דוגמא לכך: הורדת המע''מ ב-חצי אחוז)
_new_ הוספת תגובה



השפעת האינתיפאדה על המצב הכלכלי
דוד סיון (יום ראשון, 16/10/2005 שעה 21:25)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מה נכון?

------

עוצמת המיתון הישראלי קשורה באינתיפאדה, אין ספק אבל היא לא היתה בגלל האינתיפאדה. הוא נבע, כמו שכתבתי במאמר, בעיקר מגורמים חיצוניים (הבועה ועוד....) בהם המשק הישראלי תלוי (גם זה ללא צורך) ועוצמתו הושפעה מאד מהתנהלות לקויה של סילבן שלום. סידור הערבויות איננו הישג אלא רמז עבה לכישלון של ראש המערכת שקובעת מדיניות כלכלית לפעול נכון.

לגבי הערבויות האמת היא איפה שהוא באמצע. סילבן החל בטיפול אבל הטיפול לא נגמר בתקופתו משום שהוא לא היה יכול להבטיח עמידה בתנאי הערבויות. לכן הסיום של העיסקה חיכה לזמנו של נתניהו. מה שיותר חשוב הוא:
1. שגיוס הערבויות שימש להתנהלות שוטפת ולא כפי שמקובל להשקעות.
2. אם סילבן שלום היה מתנהל נכון (לא נותן לחוב לטפוח..) הצורך בערבויות לא היה נוצר.

הסיפור שלו הוא כמו זה של המהמר שממשיך להפסיד כסף במשחקיו ומקווה שהנה הוא עושה מכה. בנתיים גדל וטופח המינוס שלו בבנק והוא ממשיך להמר ולהפסיד כסף, כאשר הוא יודע שהמצב מאד רגיש. אחר כך שבאה ההגבלה של הבנק יש לו אלף ואחד סיפורים ותירוצים.

-----

בהקשר הזה סילבן שלום מזכיר לי את המהמר שמחסל את כל סיבוייו לשרוד - מפיל עצמו לבור התירוצים. אחר כך צועק הצילו, קורא בקול לאבא ואמא (אמריקה) כדי שיוציאו אותו מהבור. אחרי כל זה מאשים גורמים אחרים בנפילתו לבור.
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי