| והמפלגות מגדירות אותן במצען, אמירות והצהרות והחלטות. הבעיה היא משילות, והממשלה הנוכחית היא ההוכחה לכך. מה לא נאמר עליה? שהיא ממשלה ימנית מובהקת, כאילו הדבר מבטיח לכידות ברעיונות. אז זה לא כך. יש מאבקים אידיאולוגיים ואישיים, ורק כ-70% מההחלטות האופרטיביות של הממשלה ממומשות (לפי הדו''ח הממשלתי של השנה הראשונה לקיומה).
בא נניח שהממשלה היתה מורכבת רק משתי מפלגות - הליכוד עם יותר מ-40 מנדטים ועוד מפלגת ימין, נניח 'ישראל ביתנו', עם כ-20 מנדטים, כי אז היא היתה מתפקדת ב'שקט תעשייתי' וביציבות גדולים יותר.
מספר המפלגות אינו פונקציה לאיכות הדמוקרטיה אלא רק לכאוס שהדמוקרטיה מותירה לפוליטיקאים בישראל. דמוקרטיה עם 6-5 מפלגות בכנסת יעילה יותר ויציבה יותר מדמוקרטיה עם 11 מפלגות. נדמה לי שבריטניה היא עדיין דמוקרטיה ועל אף שיושבים בה 11 מפלגות שונות, למפלגה השמרנית השלטת יש רוב בפרלמנט עם 330 מושבים (מתוך 650) כאשר לשתי המפלגות הגדולות אחריהם, הלייבור והמפלגה הלאומית הסקוטית ביחד יש להם 288 מושבים, וכל יתר 8 המפלגות יש להן בין נציג אחד (4 מפלגות) ועד 8 נציגים(המפלגה הליברלית דמוקרטית). זה לא פוגם בכלל בדמוקרטיה. להיפך, זה מקרין יציבות, משילות והתנהלות. |