| ראוי שאבו מאזן ימשיך לסרב לראות את נתניהו כדי שישאר תקוע יותר למעלה על העץ. בינתיים נתניהו מנהל את המיני-משברון הזה בצורה מעוררת כבוד. הדברים לא דולפים לפטפטניות כמו ציפי לבניץ כבר יותר מחודשיים ישראל מתאמת עמדות עם מספר מדינות רחוק מעין הסערה.
נראה לי שהבקשה של אבו מאזן תידחה בועדת החוץ והביטחון גם ללא וטו אמריקאי. אם זה יהיה כך זה יהיה נוח יותר לארה''ב ולישראל. (והיה וגם אם מועצת הביטחון ו/או עצרת האו''ם יקבלו את בקשת הפלסטינים היא תהיה חסרת משמעות ללא שיחות עם ישראל ליישומן, בתנאים שייקבעו במו''ם).
ישראל מאיימת שתהליך הצבעה חד-צדדית תפגע בהמשך המו''ם ובפלסטינים, כי הוא ייצר מצב שבו ישראל לא תוכל יותר להסכים ולכבד את עמדות אבו מאזן ואנשיו. שהרי צריך לזכור שכל תהליך ההידברות ההדדית נבע מהסכמה ששני הצדדים צריכים להגיע לעמק השווה ולא לנקוט בצעדים חד-צדדיים. אם אבו מאזן יפגע בעקרון הזה אז ישראל תהיה משוחררת מכל הסכמי והבנות העבר ולנקוט צעדים מדיניים וצבאיים בשטח, כדי לספח חד-צדדית את אזור C (עם תיקון קל). באופן כזה יסופחו 90% מהמתיישבים ביו''ש על כ-20 ומשהו אחוזים מיו''ש ויסתפחו לישראל כ-15 אלף פלסטינים. מחיר סביר.
במצב כזה יהיה קשה לרש|פ לבנות מדינה, גם כאשר מה שמתרחש בעזה עומד לנגד עיננו. המלך עבדאללה מבין זאת היטב והוא מפחד ממצב כזה ומרבה להביע את דעתו, תחנוניו והגיגיו שישראל צריכה ללכת יותר לקראת הפלסטינים (איפה יותר? לקפוץ לתהום?), כי האינטרס שלו הוא שתוקם מדינה פלסטינית בגבולות סבירים. כל משבר אפשרי בין ישראל לפלסטינים יחבר יותר בין הפלסטינים ממערב לירדן עם אלו שחיים ממזרח לירדן. מזה חושש עבדאללה ויש לו סיבה טובה. פוטנציאל ההפגנות והכוח של האוכלוסיה הפלסטינית הילידית בפלסטין מזרח טרם באה לביטוי מלא. אבל בהחלט יתכן שהפלסטינים יראו הזדמנות היסטורית להחזיר את פלסטין לעצמם ולחבור לאחיהם ממערב לירדן, כיחידה מדינית אחת. זהו תהליך סביר מאוד שיקרה. ואז תוקם ממזרח לנו מדינת ירדן חמאסניקית שתהיה עזה שניה, רק גדולה וחזקה יותר. |