פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
תודה ותוספת המתכון שלי
יובל רבינוביץ (יום רביעי, 09/10/2002 שעה 3:55) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מר גרפיט, תודה על רשימת המתכונים המקיפה ביותר שראיתי אי פעם לקפה. אתה גם הצלחת לגרום לרשימה להיות בלתי-משעממת. יישר כוח.

והרי התוספת הקטנה שלי:
הכנת קפה ערבי: ככל הידוע לי - משמש בארץ גם את הפלשתינאים וגם את הבדואים.
שופכים לפינג'אן כפיות קפה כמספר המנות הדרושות. מעל זה שופכים מים בכמות הכוסות הדרושה. לא להוסיף סוכר בשום אופן! מחממים. כאשר נוצרות בועות גדולות והקפה מתחיל לעלות, מורידים את הפינג'אן מהאש לחצי דקה, ומחזירים שוב לאש. הפעם נוצרות בועות קטנות יותר, וגם עלייתן לגלישה אינה מהירה. כשהקפה עולה שוב ומאיים לגלוש, מורידים שוב מהאש לחצי דקה ומחזירים לאש. חוזרים על התהליך כמה פעמים עד שהבועות הנוצרות הן זעירות והקפה אינו עולה יותר. מורידים מהאש לחמש דקות, ורק אחר כך מוזגים בזהירות את נוזל הקפה ללא הגרגרים (ששקעו לתחתית הפינג'אן).

שותים את הנ''ל יחד עם אכילת בקלאווה: את הבקלאווה שוברים בתוך הפה, ולאחר מכן שותים את הקפה כשחתיכת הבקלאווה עדיין בתוך הפה. מתוק וטעים מאין כמוהו.
_new_ הוספת תגובה



רבינוביץ - תודה וברשותך - אני מעדכן את הקובץ.
ראובן גרפיט (יום חמישי, 10/10/2002 שעה 14:59)
בתשובה ליובל רבינוביץ
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי