| בביקור האחרון שלי בארץ ביקרנו במסעדה מפורסמת (השם לא חשוב) בהרצליה. כשהמלצר הושיב אותנו, שמתי לב שכפית מבצבצת מכיס חולצתו. לאחר כמה דקות, ולאחר שהבטנו סביבנו, נוכחתי שהוא לא היה היחיד. לכל המלצרים (והמלצריות) במסעדה היו כפיות בכיס החולצה.
[•]...
''זה מה שהם אמרו לנו. כשאנו הולכים לשרותים להשתין, צריך להוציא את המה-שמו החוצה, ומשום כך הצורך ברחיצת ידיים לאחר מעשה. זה בזבוז זמן ובזבוז מים. לעומת זאת, אם אני מושך את הבולבול החוצה בעזרת החוט שקשור אליו, איני נוגע בו וכך אין צורך ברחיצת ידיים וניתן לחזור יותר מהר לעבודה.''
''רגע אחד,'' הקשיתי, ''אני מבין שאינך נוגע בו כשאתה מושך אותו החוצה, אך איך אתה מחזיר אותו פנימה בלי לגעת בו?''
''אני לא יודע איך המלצרים האחרים עושים זאת,'' לחש, ''אבל אני משתמש בכפית.'' |