פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
(נכתב בתשובה לזוהר בדשא, 05/11/07 20:54)
הרהור של רגע וחצי
אלכסנדר מאן (יום שלישי, 06/11/2007 שעה 20:37)
בתשובה לזוהר בדשא
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אינני בא לשפוט אדם במצב של מלחמה, שכן במצב מסוג זה ''אם הבוג רוצה – גם מטאטא יורה''. אם זה הדבר שמעלה את המוראל וגורם לניצחון וריסוק כוח האוייב, אדרבא ואדרבא. בכלל, במלחמה אין הרבה מקום לרגשות קוגנטיביים מעבר לשיקולים תועלתניים בטווח בינוני, והמקום להכנסת האוקולטי כמקדם מוראל בתנאי שדה של שרידות נטו ברמת המיקרו הלוחם – נראה לי עוד איכשהו סביר, לפחות כל זמן שהאוקולטי אינו עוסק בשאלות רטוריות שמשמעותן רפיון שרירים. יחד עם זאת אסור לשכוח כי גיוס האוקולטי ברמת המאקרו הנו מתכון להפסד בטוח, שכן היסמכות על ניסים ונפלאות חייבת להיות מופרטת ככל האפשר. לשון אחר: היחיד חייב להאמין שיחזור בשלום מהתופת.

נפוליאון גרס שהצבא צועד על קיבתו – וזה כמובן נכון לכשעצמו, אך ברור שצבא באשר הוא זקוק לתחושת ה- cum dei, ולא בדמות ריטואלים מהסוג האמור שכל משמעותם אינה אלא ''אנחנו או הם''. ארנסט יונגר, כך נראה לי, הבין נקודה אחרונה זו היטב.

עקרונית נראה לי שעדיף להיות חכם ולא להיכנס לבעייה שפיקח אולי יודע איך לצאת ממנה, אך מלחמות הן דבר שקורה ולא רק דבר שמתכנן עצמו לדעת – ועל כן יש מקום לסלחנות אמוציונלית במצב מסוג זה, שכן מצב זה בכללותו אינו רחוק ממצוקה ילדות ו/או מזקנה חסרת תקווה.
_new_ הוספת תגובה



משאבי חירום רוחניים
גלעד זליבנסקי (יום שישי, 09/11/2007 שעה 16:30)
בתשובה לאלכסנדר מאן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בנוגע לחישול או התאמה של הרוח למטרות מעשיות וניווט של הספינה הרוחנית בסערות הנפש, צר לי שבני האדם שיש להם כלכך הרבה משאבים מההיסטוריה הרוחנית עם אפשרויות להתפתח בתחום הזה מסתפקים בברירות מחדל ממוסדות ופשטניות.
אני מכיר בתרומה העצומה של הדתות המונותאיסטיות להתפתחות הרוחנית והפילוסופית של המערב מהעת העתיקה ועד היום, ולמעשה אפילו ניטשה כתב שהנצרות הייתה צריכה להיכנס להיסטוריה כדי שאפשר יהיה להתגבר עליה בעתיד.
הבעיה היא שאין כמעט השכלה לגבי תורות אפשרויות רוחניות אחרות חוץ ממה שפלוני שמע בבית או בשכונה שבא הוא גדל.
אי אפשר לזלזל בצורך ולמעשה בהכרח במובנים שונים בבסיס רוחני, דתי או חילוני... אבל מצד שני מי שבקיא מעט בהיסטוריה האינטלקטואלית והדתית של המערב יודע שיש הרבה דרכים אפשריות, אינדיבידואליות, מסורתיות, פילוסופיות ואחרות להשיג את המטרה הזאת עבור עצמו בדרך הטובה ביותר.
הרי רוב הפילוסופיה לפחות בתקופות מסויימות סיפקה כלים ואמצעים מתקדמים מאוד ולפעמים היא העמיקה הרבה מעבר לדתות שנפוצות אצל ההמונים של ימינו או אפילו מעבר לשורשים האותנטיים של הגירסאות של הדתות בנות זמננו.
כל אדם יכול ללמד את עצמו את הדרך שמתאימה לו בלי לחשוש מהחברה או מהאינקוויזיציה הספרדית, אבל בכל זאת הוא פשוט צורך את הרוח מהסביבה שלו או מחרים אותה, בדיוק כמו מוצר פיזי.
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי