| אם ''אפשר ולגיטימי לבקר את הסכם הגרעין שהושג ונחתם'' אז למה רק לביבי הוא לא מרשה? ביבי לא פנה ליהודי אמריקה, אלא לנשיא אמריקה ולכלל האמריקאים. מעולם לא משעתי את ביבי פונה ליהודי אמריקה בנפרד. דווקא היה זה אובמה שפנה אליהם כקבוצה נפרדת, זימן כמה עשרות מההיגי קהילות ובתי כנסת אליו, יזם התגייסות של בעלי תפקידים יהודים בהוליווד (מעניין שכולם היו יחסית אנונימיים ולא נמצא שם שחקן או במאי מפורסמים). הרי היה זה יתרונו של אובמה לנקוט בהפרד ומשול ואחר כך עוד לתקוף בקול שני וסמוי את ביבי שעושה כמעשהו. הרי ברור שאף אחד מהמוזמנים והחותמים לא קרא את ההסדר ולא יכול היה לשפוט בעצמו. כמו שאני מעריך ששלמה גזית לא קרא.
גזית כותב: ''אלמלא נחתם ההסכם – הייתה איראן נשארת היום חופשית לפעול, חופשית להמשיך בפיתוח הגרעין. .... אם תקיים איראן את חלקה היא בהסכם... אז יהפוך ההסכם לעובדה מוגמרת'' זה מבנה לא מאוזן של טיעון, שכן כנגד ''ותהיה חופשית להמשיך בפיתוח הגרעין'' היה צריך לטעון גזית ''לא תהיה חופשית להמשיך בפיתוח הגרעין. אבל גזית לא כתב זאת, ובמקום זאת רשם ש''ההסכם יהיה עובדה מוגמרת''. מי, מה, מו? למה הוא נמנמע להציב את הטענה הנגדית שהחתימה תמנע מאיראן את המשך פיתוח הפצצה הגרעינית? סביר שטעות פרוידיאנית זאת מלמדת שגם שלמה גזית לא מאמין לעצמו שהוא תומך ומאמין בהתממשות ההסכם האיראני במשך 15 שנים.
במקום השוואה לקובה, שאינה מידתית, הייתי משווה את איראן לצפון קוריאה. אובמה הלך בדיוק בדרכו של ביל קלינטון וההסכם שנסגר ב-1998 הביא את צפון קוריאה למעמד של מדינה גרעינית כבר ב-2003. לא בטוח שלאיראן זה ייקח כל כל הרבה שנים כדי להבקיע לגרעין.
אכן, נבצר מבינתו של שלמה גזית .... |