פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
תודה לדוד סיון על המאמר אבל:
רפי אשכנזי (יום שישי, 23/09/2011 שעה 22:39) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

תודה לדוד סיוון על המאמר הממצה, אבל:
מאז קום המדינה, על אף הסטטיסטיקה, החרדים עושים צעדים ברורים לכוון השתלבות בציבור הכללי. על אף שיעור הילודה הגבוה ועל אף שיעורם במסגרות החינוך החרדיות{האשכנזיות כאן} אין שיעורם בפוליטיקה עולה לעולם על 10 מנדטים ולאחרונה המגמה בירידה. הכוונה כאן היא לחרדים אשכנזים כי הם הבדלנים שאינם משתלבים בסביבה הכללית בניגוד לחרדי ש''ס, שהם חלק אינטגראלי של החברה בכל מובן שהו.
זה מתחיל בהחדרת השימוש בשפה העברית שהייתה אסורה לשימוש ב'יום יום' ועובר להשתתפות בחיים הפוליטיים באופן כמעט מלא: למן המהפך של 1977, יושבים החרדים 'האשכנזים'{של אגודת ישראל, דגל תורה ופועלי אגודת ישראל} בכל ממשלות ישראל בתפקידים הנושקים למעשה הציוני:
סגני שרים במש' השיכון, החינוך והאוצר, יו''רים בוועדות הכלכלה והכספים וכיו''ב. המקלים יכולים לטעון כי הם משרתים משרדים הנושקים לענייניהם אך לדעתי זאת פשטנות: הם עושים צעדים ברורים לכוון החברה הכללית.
בממשלה האחרונה הם תופסים את שרות הפנים והשיכון וסגנות שר הבריאות שהוא למעשה שר לכל דבר. יש כמובן להפריד בין החרדים של ש''ס שהם שותפים לכל דבר בכל הממשלות לחרדים האשכנזים, שמבחינת הלכתית שלהם, אסור להם להיות שרים ''בממשלה ציונית''... בצה''ל, נעשה מאמץ מתמשך לרתום אותם לגיוס הכללי שהניב את הגדוד שלהם, שהיום הוא הכי גדול בצבא. גדוד זה יכול בקלות להיהפך לחטיבת חי''ר לוחמת בהחלטה פוליטית של שר הביטחון. גם בנושא התעסוקה, יש כיום מהפך שקט של תעסוקת נשים וגברים.
מכל מה שאני אומר, שהדברות וסבלנות הם הכוון בו עלינו לנהוג ולא הדרך של הבהלות מסטטיסטיקות שאין מאחוריהן מציאות מוצקה.
_new_ הוספת תגובה



תודה לדוד סיון על המאמר אבל:
המסביר לצרחן (שבת, 24/09/2011 שעה 23:10)
בתשובה לרפי אשכנזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הציבור החילוני צריך לעשות את כל המאמצים לפתוח את החברה החרדית בעדינות ולא בפראות, בדו שיח ולא בתוקפנות נגדם. זה מזכיר לי שבעבר הרחוק, עוד לפני שהיינו, נהגו הנשיא יצחק בן צבי ודוד בן גוריון לנהל שיחות שבועיות עם נציגי הציבור, כולל הציבור הדתי שחלקו הגדול היה מנותק אז כמו שהחרדי היום, על סוגיות תנ''כיות והיסטוריה של עם ישראל. בכינוסים האלה השתתפו מיטב הפרופסורים חובשי הכיפות ושלא חובשי כיפות, חרדים וחילונים. הדו-שיח הזה קירב בין הזרמים ופתח יותר קהילות דתיות וחרדיות לחיים האזרחיים.

לדעתי נכון היה שגם כיום פרס, אם כוחו במתניו, יפתח גם הוא יום בשבוע או בחודש של קריאת פרשת השבוע או סיכום פרשיות השבוע כל חודש, דיונים עם ההיסטוריה של עם ישראל בתנ''ך, בארץ ישראל ובגולה,. לשם יזומנו אנשי רוח ונציגי ציבור מכל הזרמים, ושם גם יינתן פתחון פה לנציגים מקהילות החרדים. רק דיאלוג אינטלקטואלי מעמיק בנושאים האלה יכולים ליצור אמון של החרדים בחילונים ולהיפתח באופן שיכירו בתפקידם ובצורך השתלבותם בעשייה החברתית והכלכלית. כמו שהיום רוב אגודת ישראל כמו שגם פועלי אגודת ישראל לשעבר, דגל התורה, יהדות התורה ודומיהם כבר נפתחו לציבור בחילוני ואחוז גבוה יחסית מאנשים עובדים ומתגייסים, כך יש לפרוץ את הגדר, או לכרסם בגדר, לעוד קהילות רבניות, גם לאלה המוגדרות כ''נטורי קרתא''.
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי