פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
בעצם אתה לא מציע משהו חדש ואחר
חכם ציון (שבת, 26/07/2008 שעה 14:56) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אלא עוד קיזוז וסידוד המערכת הפוליטית, ע''י גלגול וזריקת הקוביות מחדש. אתה בנית היטב לטעמך ומטעמיך את מפלגת העבודה החדשה חדשה משברירי מר''צ ועד רסיסי הליכוד (בעיקר ממזרחיים שלדעתך הלכו לליכוד בגלל במפא''י דפקה אותם ולא בגלל שהזדהו עם הדרך), אבל אתה לא רוצה בחירות עכשיו מחשש לעליית הליכוד, אלא רק מתי שכוחות השמאל יתחזקו וירגישו מוכנים וכשירים לבחירות..

לשם כך אתה מגייס את ''הכלכלה העולמית .... פרצוף הספקולנטים.... מהלומה לקפיטליזם (ל''יהירות העוצמה הפיננסית של ארה''ב'' בלשונך)..... החום של הפציינט הקודח..... הסערות הן לא רק כלכליות אלא חברתיות ומדיניות-ביטחוניות, ספינת פאר זאת עלולה לעלות על שרטון.'' וגומר. יופי של מילואים יש לך.

בישראל יש בלמים ואיזונים בין הרשויות אלא שחלקם לא אפקטיביים וחלקם בכלל לא מיושמים בשל חולשת השלטון המרכזי. הבעיה כיום בישראל אינה חוקתית אלא התנהלות מפלגתית – פוליטית. אני אישית מקווה שיהיה שידרוג של מפלגות, התמזגות בין מפלגות קרובות, ובחירת דרך פוליטית ברורה שיצמדו אליה. צריך לנתק מפלגות מקשרים בלתי כשרים עם גורמי כוח כלכלי במשק, וכל ההתנהלות צריכה להיות חשופה לציבור. צריך למשוך לפוליטיקה אנשים איכותיים שעד כה נרתעו מלהצטרף למפלגה בשל כתם השחיתות שיעבור אליהם.

• צבי גיל: ''המדיניות הביטחונית מטבעה והשלכותיה תיגזר מהשקפת עולם כלכלית''.
תשובת החכם ציון: המדיניות הבטחונית נגזרת אך ורק מהאיום הבטחוני (עוצמה, יכולת וכוונה של האוייב) ולא מן היכולת הכלכלית. מימוש המדיניות נגזר מהיכולת הכלכלית. ישנן הנהגות שנטו לתת עדיפות לתמיכה בביטחון ע''י הגדלת השקעות ליצור ביטחוני בתעשיות, שהן מצידן תרמו להגדלת התעסוקה והייצוא, וישנן ממשלות שצימצמו את היצור הבטחוני תמורת רכש מבחוץ (חלקו גם מסיוע אמריקאי קבוע) או לחילופין ביטול פרוייקטים חיוניים והסבת הכסף לתקציבי חברה. לא תמיד היתרון הוא דווקא בדרך מסויימת, אלא חשוב שנבין שהתקציב הוא מכלול אחד גדול שכל סעיף בו משפיע בעוצמה אחרת על הכלכלה, היציבות וההתעצמות. מכאן שאם צבי גיל רוצה לתקן את הסוגיות הכלכליות-חברתיות, יתכן דווקא שיש טעם להקצות חלק מכספי התקציב לסעיפי הביטחון כדי שדרכם יזרום כסך לשכבות החלשות (יותר ידיים עובדות בתעשיות הביטחון למשל).

• צבי גיל: ''לא נוכל להיות מדינה יהודית צודקת אם נשלוט על עם אחר''.
תשובת החכם ציון: כאן צבי גיל נופל ומשחק לידי התועמלנים הפלסטינים, וכפי שכבר הוכחתי בויכוחי עם יוסלה, אנחנו בכל מקרה שולטים ונשלוט על העם הפלסטיני או חלקו. כי ערביי ארץ ישראל הם פלסטינים בהכרתם. עכשיו משקבענו עובדה, נותר לצבי גיל רק להתווכח על המחיר, או על המספר. כמה ערבים בישראל לא יסכנו את אופיה המדיני של ישראל, ובאיזו שנה בעתיד יש צפי שיהיה רוב ערבי בארץ ואז תיעלם לנו המדינה היהודית. כלומר, צבי גיל נכנס פה למשחק שהסכום הסופי שלו זה הפסד בטוח ליהודים. השאלה היא רק המחיר (הזמן שהם יהיו הרוב).

• צבי גיל: ''עלינו להיות חזקים ובעלי כוח מרתיע. לכך נגיע מהר יותר בדרכי שלום מאשר מלחמה. הרתעה פרושה כוח בפוטנציה, כוח שמרתיע את האויב, מבלי להביא את מימוש היכולות של היריבים.''
תשובת החכם ציון: מה עניין ההגעה להרתעה מתוך עשיית שלום? עשינו שלום עם ערפאת-פיליסטינים, האם זה הרתיע אותו/אותם או דווקא דחף אותו/אותם להעצמת הטרור? המנגנון הלקוי של ''שלום אוסלו'' דווקא פגע בהרתעה הישראלית עם כל ההשלכוןת להתנהגות החמאס, חזבאללה והאיראנים מולנו.

• צבי גיל: ''איראן, עם כול השיגיונות והבלי הפה של הנשיא שלה, היא לא פחות אחראית מאשר פקיסטאן שגם לה פצצה גרעינית.''
תשובת החכם ציון: מהיכן אתה יודע? כיצד אתה בטוח בקביעתך? האם עשית מחקר משווה בין שתי המדינות ומול האיומים שעומדים מולן? אני שולל את האמירה השרלטנית משהו ש''איראן כמו פקיסטאן'' ובזה לגמור ויכוח נוקב ועמוק שהוא באחריתנו, אם נטעה. יש הרבה דברים מבדילים בין איראן לבין אפגניסטאן, מבחינת מקום, זמן, כוונה. איראן הוכיחה כבר למה היא מייעדת את הנשק, ואסור לנו להיות שאננים. מחיר התקיפה על תשתיות הגעין האיראני הוא זניח יחסית לעומת המחיר של לחיות על תנאי תחת צל הגרעינים הפרסים. חבל שצבי גיל לא נותן דעתו להכיר את האוייב השיעי הזה (מזכיר לי את יוסלה שמזלזל הפיליסטינים שלו).
החכם ציון חושב שפגיעה טוטלית בתשתיות הגרעין האיראני תעצור כליל את הפרוייקט ואיראן תחזור מהבחינה הזאת אחרונה בזמן לשנות ה-‏70 המוקדמות, אז השאח הפרסי חידש את פרוקייט תחנת הכוח בבושייר שבצפון המפרץ הפרסי, שלא הושלמה עד היום (בשל כניסת איראן למלחמה עם עיראק בשנות ה-‏80, מלחמת המפרץ הראשונה, קשיים עסקיים). הרוסים עובדים לאט על השלמת הפרוייקט שטרם הושלם כאמור. גם אם משטר האייתולות יישאר על מכונו הרי שיקח להם 20 – 30 שנים נוספוות להשלים את מה שאבד להם. וזאת בהנחה שארה''ב, אירופה, מדינות ערב הסוניות וישראל יתנו לפרסים לפעול כאילו לא קרה דבר. אז שצבי גיל ישכח מזה. כולם יפקחו עין אחד על השני וכולם על איראן ותיווצר תודעה חדשה בעולמו שאין יותר כניסה של מדינות חדשות למשפחת הנשק הגרעיני. מי שיש לו – יש. מי שאין לו – לא יהיה. גרעין יהיה רק לאנרגיה עם פיקוח עולמי הדוק. מה קורה עם מדינות הנשק הגרעיני? נצטרף להיכנס למסלול הידברות לבניית תוכנית מסודרת לפירוק הנשק הזה.

• צבי גיל: השינוי צריך להיות ''בהרחבה והעמקה מסיבית של ההשכלה הגבוהה, בתמיכה ..... הפריפריה, בהסבת עובדים לענפים בעלי פוטנציאל ליצור ויצוא [ח''צ: האם יצוא ביטחוני מקובל על צבי גיל?], בסיוע לאמהות עובדות ואמהות חד הוריות בעזרה בטיפול בילדים. בהקמת מפעלים פרודוקטיביים ביישוביי פיתוח .... להרחיב את בסיס התעסוקה. זאת אפילו תוך חריגה מן התקציב. .. ''
תשובת החכם ציון: כמובן שהעקרון הכללי הוא נכון וכל ממשלה ידעה זאת. הבעיה היתה תמיד ביכולת לבצע, בבניית תקציב מאוזן והגיוני. האם הפתרון הוא בהקמת ''קואופרטיבים יצרניים''? השיטה הזאת לא עבדה בעבר. האם באמת חברות ממשלתיות וציבוריות צריכות ויכולות להימכר בבורסה? האם זוהי היציבות הכלכלית הראויה?
ניכר שרצונו של צבי גיל להתחדשות כלכלית וחלוקת ההון בצורה שווה יותר בין האזרחים נובעת בעיקר מצרות עיניו אל מול ''המיעוט הקטן'' שמרכז בתוכו את החלק היחסי הגדול ביותר של ההון. אם צבי גיל רוצה יותר ''קואופרטיבים'' אז למה שלא יתגייסו כמה אלפי אנשים ויחליטו שהם מקימים קואפרטיב של מסגרים או שוחטים או אנשי הייטק ויצאו לדרך עם בשורתם החדשה-ישנה? .... בעצם יש לנו קואפרטיבים של הייטק, שהם חברות ההיטק שצצות כל הזמן. ישראל חזקה בהן. אבל האם הן מתנהלות כקואופרטיב? לא ולא. כי אחרת ישראל היתה נותרת במקום האחרון בקידמת ההייטק. היום אנחנו מדברים על מיזמים. תוספים רעיון, מפתחים אותו, מייצרים ומוכרים. ואז או שהחברה נמכרת עם יש לה פוטנציאל המשך, או שנסגרת והכסף מחולק בין השותפים והמועסקים.

• צבי גיל: ''אם יש סיבה לדחיית הבחירות. זאת הסיבה. אמנם החשש שהליכוד יגרוף קולות כתוצאה ממחדלי המפלגות שמרכיבות את הקואליציה, הוא חשש אמיתי. אבל הליכוד ודומיו הם לא הסיבה. הם הסימפטום. הם ברירת המחדל הגדול.''
תשובת החכם ציון: לאחר שצבי גיל כתב על חצי עולם, עולה מבין השורות הסיבה האמיתית לכל הדברים שכתב. לא איראן מטרידה, לא הכלכלה, לא התעסוקה, אלא .... הליכוד. צבי גיל רוצה לשכנע אותנו שלא צריך בחירות כי יש חשש מבחינתו שהליכוד ינצח. אני משוכנע שאם הסקרים היו נוקבים בנצחון העבודה צבי גיל לא היה כותב את הרשימה הזאת. ותקן אותי צבי אם אני טועה. בחירות עכשיו, בעוד חצי שנה או בעוד 8 חודשים לא ישנו דבר לכאן או לכאן. אז למה שצבי גיל לא ירוץ לעבודה ויציא לברק לתקן את מצע העבודה כך שרוח דבריו תשתקף ממנו? האם זה לא צעד חיובי ודמוקרטי יותר?

אם נגזר על הממשלה ללכת אז ראוי שתלך כמה שיותר מהר. כמו ששמאלנינו הנחמדים רצו שבנימין נתניהו יילך להם מהר, ככה הימנמנים כאן רוצים שאולמרט ולבני, מופז ושיטרית יילכו הביתה כמה שיותר מהר, כדי שצבי גיל והחכם ציון יוכלו לשבת יחדיו וללבן מצע הגיוני ומתאים יותר למדינת היהודים, וכך לקדם את חזונו הפחות או יותר חיובי של צבי גיל (אני חלוק עליו בעיקר בנושאים בטחוניים קיומיים).

• • • • • • • •

יחסי ישראל – ארה''ב
= = = = = = = = = =
ישראל לא זקוקה ל- ''לרשת ביטחון כלכלית, וזה כולל סיוע נדיב של אמריקה'', אלא זקוקה לכלכלה גדולה יותר ויציבה. יחזרו 700 אלף היורדים (לפי שיערוך אחד מתוך כמה) לישראל ותראה איזו כלכלה תהיה לנו, כי רוב היורדים הם אנשים איכותיים בעלי מעמד כלכלי יחסית גבוה, בעלי מקצועות נדרשים ומכאן בעלי תרומה ישירה למשק. 'הסיוע הנדיב מארה''ב' הוא אינטרס אסטרטגי של שני הצדדים, וכל עוד האינטרס הזה יתקיים ארה''ב תסייע לנו. משייחדל להתקיים ייחדל הסיוע. (יחד זאת אפשר שיהיה ההיפך, הסיוע יחדל להתקיים אבל השת''פ האסטרטגי ימשיך – וזאת בשעה שיראל תהיה מעצמה כלכלית קצת גדולה). למה ארה''ב מסייעת לישראל ולעוד עשרות מדינות בעולם? כי היא רוצה להשפיע על המדיניות העולמים באמצעות השפעות אזוריות. היא גם יוצרת לכאורה תלות של המדינות בה. יחד עם זאתץ ישראל היא מדינה שתורמת גם היא לאמריקה יותר מכל מדינה אחרת בעולם. ישראל חולקת עם ארה''ב מידע טכנולוגי, מדעי, תעשייתי ומודעיני ומשתתפת עם אמריקה בפיתוחי פרוייקטים בטחוניים ואזרחיים בהיקפים רחבים ביותר, ומבחינה פרופורציונלית לגבי גודלה של ישראל היא נחשבת למדינה המובילה. הרבה מהפיתוחים, מהתכנונים ומהמודיעין שישראל העבירה לארה''ב במסגרת היחסים המיוחדים שבינהם, היו חיוניים לארה''ב. וארה''ב בינתיים מכירה בערך המוסף של התרומה הישראלית לכלכה האמריקאית, שלמרות שמבחינת היקפי התקציב האמריקאי הם קטנים יחסית לכאורה, הרי שארה''ב חוסכת בהרבה כסף וזמן בשלת אותה תרומה ישראלית. לכן, נראה לי שגם ממשל פחות פרו-ישראלי לא יפסיק את היחסים המיוחדים עם ישראל משום שארה''ב נהנית מהם בהיקפים דומים ואפילו גדולים יותר. ישנן מדינות שקונות נשק מארה''ב רק לאחר שראו שישראל מוכנה לקנות אותו מארה''ב, ומבקשות מארה''ב ומישראל שהוא ישודרג לפי הספסיפיקציות שישראל דרשה. ולארה''ב חשוב מאוד מבחינה כלכלית ליצא נשק כדי להשאיר את תעשיית הנשק שלה פעילה ויציבה (ובשנים האחרונות פוטרו מהתעשיות שעוסקות גם בנשק עשרות אלפי עובדים).
_new_ הוספת תגובה



בעצם אתה לא מציע משהו חדש ואחר
ע.צופיה (שבת, 26/07/2008 שעה 16:35)
בתשובה לחכם ציון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

תראה, אין כל הבדל בינינו בהתייחסות לאיכות המאמר.
אני דקרתי והלכתי.
אתה דוקר כל הזמן דקירות קטנות כדי להשאיר לך מרווח להמשיך ולדקור.
אתה מה הומני יותר?
_new_ הוספת תגובה



בעצם אתה לא מציע משהו חדש ואחר
חכם ציון (שבת, 26/07/2008 שעה 22:59)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מה קרה לך צופיה? איבדת את הדרך?
_new_ הוספת תגובה



בעצם אתה לא מציע משהו חדש ואחר
ע.צופיה (יום ראשון, 27/07/2008 שעה 6:00)
בתשובה לחכם ציון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יתכן.
_new_ הוספת תגובה



הערב בערוץ 10 היתה תוכנית של י.לונדון על העימות הגרעיני עם איראן
פופקורן (יום שני, 28/07/2008 שעה 0:06)
בתשובה לחכם ציון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לא מצא חן בעיני שלפי הסצנאריו שלהם ישראל לא תגיב בטרם האיראנים ישיגו יכולת גרעינית וככה ניגרר למצב בו יש להם פצצות גרעיניות על המדף. לדעתי זו ראיה תבוסתנית והרסנית. ישראל לא תוכל להתקיים תחת איום מתמיד של גרעין איראני ולכן אסור לנו לתת להם בכלל להגיע למצב שהם רוכשים אותו.

לכן עלינו לפעול לפני כמו שכתבת להשמיד את כל אתרי הייצור והאחסנה של הנשק הזה ולתקוף מטרות נוספות של ממשל, צבא ומשמרות המהפכה כדי להחליש את המשטר ולגרום לקריסתו ולהשתלטות של גורמים אופוזיציונים פרו-מערביים על איראן.

נכון שהשמדת יכולת היצור האיראנית תמנע את הפצצה בעשרות השנים הקרובות מאיראן. אבל ראוי שיהיה גם שינוי מדיני בהחלפת השלטון. ולכן צריך ללכת גם על זה.
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי