פורום ארץ הצבי


http://www.faz.co.il/thread?rep=60125
הארנונה באמת חורגת מעל ומעבר לממוצע
ישרא-טק (יום שלישי, 07/06/2005 שעה 16:56)

האם אתה בטוח שאתה לא גר בחווילה ענקית?

לגבי עניין הארנונה והרישום לתיכון בקרית אונו (פלוס סיוע בהוצאות נסיעה כמתחייב מיישוב ללא תיכון), הרי לדעתי את צריך לעשות מספר מהלכים:
1. לבדוק האם יש תלמידים נוספים שלומדים בקריית אונו ואת הסידורים שלהם בעיריה. עדיף להילחם על זכויות כקבוצה מאשר לבד.

2. לפנות רישמית לעיריה במכתב רשום ומתועד ולדרוש הוצאות נסיעה כמקובל. כאמור, מספר חתימות עדיף על חתימתך לבד. ואם תגיע תשובה מתחמקת מהעיריה, תחזור בתביעה לקבל פורמלית את הסעיף בהחלטת העיריה המוציא את קרית אונו מהסדר התשלומים.
מכתב רשום הוא עדות מצידך שהעלאת את הנושא, במידה ויתקיים בירור בעתיד. לכן, כל תכתובת חייבת להישמר אצלך, עם צילום של עותק אחד לפחות.

אם תשובת מי מהעיריה מתמהמהת הרי שאפשר לפנות אליהם ולקבוע פגישה עם האחראי על תיק החינוך. לפגישה זו מן הראוי שיבואו לפחות שני עדים מצידך, בעלי בעיה דומה. ואם אין לך קבוצה מגובשת, אז חברים/שכנים.

3. במקביל מן הראוי שתפנה לאחראי פניות/תלונות הציבור במשרד הפנים (האחראי על התנהלות העיריות) ולמשרד החינוך (האחראי על הפעלה תקינה של בתי הספר, גם בהיבט של פיזור התלמידים). כל פניה ותשובה אתה חייב לתעד ולשמור.

4. לאחר סבב פניות ראשון וקבלת תשובות ראשוניות, מן הראוי שתפנה למבקר המדינה, עם קובץ המכתבים והתשובות, עם מסמכי יועצת החינוך והסיכומים מבית הספר ברמת גן, ועם החוק לחינוך חובה, שאפשר להוריד מהאינטרנט, ולקבול בפניו על יחס מפלה לרעה הנובע משיקולים לא ענייניים ושלא קשורים אליך כלל.

5. שמירת המסמכים תסייע לך בשלב מאוחר יותר לאיים (להודיע פורמלית על כוונה) להגיש תביעה נגד העיריה על קיפוח לא צודק, דבר שיסייע לך או לקבל את הכסף בהסדר תרום-תביעה מן העיריה או לחילופין להגיע לבית משפט לתביעות קטנות עם קובץ מסמכים.

6. כמובן שמן הראוי שתשמור קבלות על קניית הכרטיסים לבית הספר בקריית אונו. וזאת לצורכי החזר כספים עתידי, במידה ויהיה.

7. ממליץ שתלך לפגישת ייעוץ ראשונית עם עורך דין סביר, פגישה שאינה עולה כסף, ולבדוק איתו את סבירות הבסיס לתביעה משפטית. פגישה מסוג זה תפקח את עיניך לעניינים לכאורה שוליים, בהם עליך להכין את עצמך לקראת עימות עם העיריה. אם עורך דין אחד לא יספיק לך לבירור עניינך, אתה יכול כמובן להיפגש עם עורכי דין נוספים. הם יכולים להעלות רעיונות נוספים.

בכל מקרה תביעת החזר כספים מן העיריה צריך לכלול את כל הנסיעות (כרטיסי הנסיעות) בתוסת עוגמת נפש והוצאות נילוות לתביעה (הוצאות דלק פרטיות בנסיעות הקשורות לתביעה, הוצאות דואר וכו').

8. במידה ואתם קבוצה שבסופה של התארגנות תרצו להאיץ בעיריה, אפשר יהיה לפרסם את הסיפור בעיתונות המקומית. לעיתים תופתע שהבעיה ''הקטנה'' שלך היא בעייה של רבים. ותמיד קבוצה יכולה לפעול וללחוץ חזק יותר מבן אדם בודד.

9. תמיד תשמור מקום לפניה לאיש/י ציבור שיש להם עניין בנושאי חינוך וקהילה. פניה למספר חברי כנסת שקרובים לעניין ואולי גם קרובים לדיעותיך (שאולי גם מכירים אותך מפעילויות קודמות), אף פעם לא הזיק. תחשוב גם על חבר כנסת מסיעתו של ראש העיר. גם זה יכול לגוון ולהועיל.

=================

עניין הארנונה הוא בעייתי. אומנם משרד הפנים קבע מדרגות ארנונה, וגבולות גבייה לכל עירייה, אך תרגום הנוסחה בפועל היא לפעמים בעייתית ומשרתת עיריות שרוצות לגזול עוד כמה שקלים מהאזרח. מאחר שהארנונה היא באחריות משותפת של משרד הפנים ומשרד האוצר, מן הראוי שתפנה בשאילתה לנציגי פניות הציבור במשרדים האלה עם נתוני הארנונה שלך (גודל ברוטו/נטו של הדירה, רמת גביה רישמית וצילומי תשלומי ארנונה בפועל), כדי לקבל את חוות דעתם. אני מאמין שאם העירייה חורגת בגביית הארנונה, זה יהווה פצצת זמן נגד ראש העיריה, במידה והוא חרג מהחוק. יתכן שאפילו תזכה להחזרי כספים ביוזמת העיריה או משרד ממשלתי כלשהו שיכפה על העיריה, אם כי זה בסיכוי נמוך. כי הרי ידוע שהמדינה/עירייה לא גונבות כסף מהאזרח אלא רק ''משרתות'' אותו.

גם כאן כדאי לפעול בקבוצה גדולה.

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.