פורום ארץ הצבי

(נכתב בתשובה לראובן גרפיט, 28/11/02 22:45)

http://www.faz.co.il/thread?rep=18759
צודק ולא צודק
אבנר בן בסט (יום שישי, 29/11/2002 שעה 10:58)
בתשובה לראובן גרפיט

העליה היא אמצעי בו אפשר להרוס משק של מדינה ואפשר גם להפרחי אותו. אין בינה לבין תהליך כלכלי יותר ממה שהממשלה מכוונת אליו. היו ימי עליה שפגעו בצמיחה הכלכלית (ימי הצנע של תחילת שנות ה- 50 ובאופן חלקי עליית תחילת שנות ה- 60 והמיתון של 65'-67') והיו ימים שהעולים סייעו בהפרחת הכלכלה.

כל ממשלה צריכה להגדיר כיעד אסטרטגי את המלחמה באבטלה, ע''י מציאת פתרונות של שילוב העולים והמובטלים במשק העבודה. השילוב ראוי שיתבצע בתחומים יצרניים שישלמו את עצמם ויכניסו פעילות והזרמת כספים לשוק.

מהלך זה ירחיב את המשק הלאומי, יגדיל את היצור וישפיע באופן בולט לחיוב על התוצר הלאומי. לשם כך יש צורך במדיניות לאומית מכוונת שתשקיע כסף ציבורי ושתעודד השקעת כסף פרטית באותם פרוייקטים. זה נכון כפליים במצב בו השוק העולמי, במרבית מגזריו, עדיין רדום.

----------------
משבר המים בישראל הוא משבר אמיתי. אנחנו צריכים להשתמש במי גשמים ולהימנע ככל היותר משימוש במי תהום. בעיית מי התהום באקוויפר החוף וההר, שהם מתנהגים ככל אקוויפר, כל שאיבת מים יוצרת תהליך המלחה מזורז המעלה את ריכוז המלחים הסותמים חללים והופכים את המים לשמישים פחות (או לחילופין, השקעת כספים רבה יותר בניקויים). מעבר לכך, השארת חללים רחבים משפיעה על יציבות הקרקע ויכולה לגרום נזקים גדולים ביותר, בטח אם יתרחשו רעידות אדמה בעתיד (וישנו צפי כזה). הנזק שיגרם לא יהיה בר תיקון לדורות רבים. הפיתרונות האחרים למים הם משולבים:
* טיהור מי ים.
* זריעת עננים (וישנה התקדמות מדעית טכנולוגית מרשימה בישראל).
* חיסכון בשימוש במים, ברמה הציבורית והפרטית. 'תרבות מים'.

------------------
הסכסוך הערבי ישראלי אינו על המים לבדם, ומכאן שפיתרון בעיית המים לא יביא בהכרח לפתרון הבעיה הלאומית.

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.