פורום ארץ הצבי


http://www.faz.co.il/thread?rep=176964
עצירת ה- קארין A ב-‏2002 היתה לפי כל חוק
בצלאל פאר (יום חמישי, 13/10/2016 שעה 14:56)

גם למדינה כובשת יש זכות וחובה לשמור על עצמה בשטח הכיבוש ולפעול נגד ארגוני טרור הפועלים מחוץ או מתוך שטח הכיבוש כמפורט בסעיף 49 של האמנה(אמנת ז'נבה אומנם חלה רק על סכסוכים בין מדינות, אבל בענייננו על אחת כמה וכמה למדינה כובשת שטח שבמחלוקת ומתגוננת מפני ארגוני טרור, עומדת אותה זכות לפחות).

זכותה של ישראל להגדיר את מדיניותה מול עזה ככל שתרצה ובלבד שמדיניות זו תיגזר מתכנון מדיני אסטרטגי שיביא את המצב במקום לכזה שיתאים לאינטרסים של ישראל. כרגע לישראל אין מטרת-על, לא בעזה ולא ביו''ש. לישראל אין פתרון חד-צדדי לממש את רצונה ותוכניותיה בשטח. לדעתי זה בדלל שבירות הפוליטיקה הישראלית. אי יכולת להגיע להסכמה אפילו לא בתוך הימין עצמו. אין בישראל חזון ארוך-טווח ומדיניות להגשים את החזון הזה. לכן אנחנו נגררים אחרי האקטואלי במגרש הפוליטי הפנימי והחיצוני ואנחנו מאבדים הרבה נקודות.

3 נקודות הכשל של מרמרה מתגמדות לאור הוכחת ערכיותה של ישראל גם בעיני תורכיה. תורכיה, למרות המשחקים הפוליטיים והדיפלומטיים שלה שמרה על היקפי הקשרים הכלכליים עם ישראל ואפילו הרחיבה אותם. כלומר, ישראל היא שחקן רציני במגרש המשחקים המזרח תיכוני. תורכיה היא שפנתה שוב לישראל ליזום שיח חזרה ליחסים רגילים (זה היה בעיקר על רקע המשבר עם פוטין). אבל תורכיה מבינה שכדי לשרוד נכון במזרח התיכון היא חייבת לחבור לכוחות המתונים, אם היא רוצה להתפרע קצת בסוריה ולייצר קן הגנה מול האיראנים. לכן למרות המשברים גם מול ארה''ב היא עושה כל מאמץ לא לפגוע באמריקה. החיבוק עם פוטין מחדש מעלה את קרנה של תורכיה בעיני האמריקאים, לצד זה שברית כלשהיא עם רוסיה היתה תמיד עדיפות תורכית עליונה מהרבה סיבות (בעיקר המוצא לים התיכון, שאלת הנפט והגז, נוכחות רוסית קבועה בטרטוס, וכמובן על רקע המלחמה בסוריה חיוני תיאום בין שתי המדינות, כמו התיאום בין רוסיה לישראל).

לגבי עצירת המשט הזייתוני ישראל נהגה נכון, כל עוד מדיניותה היא כזו (עוצר מבוקר על הנכנס לעזה). עצירת המשט לא הזיזה למיליארדי האנשים המפהקים משעמום עזתי בעולם. לא נוצר שום נזק לישראל מבחינה הסברתית, מלבד רק בתוך אותם חוגי שמאל אנטי ישראליים, שבעבורנו הם קיר בלוקים סדוק.

אם כיום ישראל תניח לכל סירה עלובה לשוט ישירות לעזה אז מתי ישנה ערובה שבספינה העשירית או בעשרים הם לא יתחילו להביא חומרי נפץ מסוכנים?

לכן ישראל צריכה להחליט אם היא בעד השמך המדיניות הנוכחית או לחלופין לפתוח את הים חופשי לעזה וסגור הרמטית את הגבול עם ישראל, כולל הפסקת הספקת מים, חשמל ודלק. אין ספק שהאופציה השניה קשה הרבה יותר לעזתית, ויהיה נכון לנקוט בה כשנגיע למשבר כולל מול הפלסטינים בעזה וביו''ש. אני פסימי-אופטימי שחושב שפתרון חלקי לסכסוך יבוא רק מתוך מלחמה קטנה בה ישראל תצטרך להכות קשות בפלסטינים, בעיקר ביו''ש, ואח''כ לכבוש אותה מחדש ולספחה לישראל, לאחר שערבייה יברחו לעבר הירדן.

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.