פורום ארץ הצבי

(נכתב בתשובה למיכאל מ. שרון, 11/11/02 19:34)

http://www.faz.co.il/thread?rep=17307
שרון - הרשה נא לי מספר הערות:
ראובן גרפיט (יום שני, 11/11/2002 שעה 21:11)
בתשובה למיכאל מ. שרון

1. בתהליך הביות, יש תהליך הדדי של ביות (הנסיך הקטן - זוכר את הסיפור עם השועל?). יש matching behaviour הדורש כישורים אינטלקטואלים לא פשוטים.
2. בעלי חיים מבויתים אשר שוחררו בטבע כגון: סוסים, כלבים, חמורים - שרדו בהצלחה רבה מאד.
3. האונה הפרונטלית - גודלה אינה הוכחה לשום דבר. אין קורלציה ישירה בינה לכישורים נוסח מה שציינת.
4. בנוגע לפקידים: יש להבדיל בין ביורוקרטים הצריכים לחשוב, לנתח, להתמודד, לחדש, לבין עמך, אוכלוסית הטוראים שתפקידם לבצע את המשימות הפשוטות בהתאם לנוהלים ללא מחשבה עצמאית. אוכלוסיה זו מרכיבה כל ארגון בין פרטי ובין ציבורי - וגם להם יש מקום חיוני. האם האיכר / הפלח העצמאי הינו יותר חכם מהפקיד המקביל לו בארגון ציבורי?
5. החתולים בטבע, כל משפחת החתולים, אורח חייהם קצר ביותר, לעתים שנתים שלוש, ולעומת זאת תוחלת החיים של משפחת הכלביים בטבע ארוכה יותר, מדוע?!
6.התיחסת לקופים בהכללה, אין זה נכון. כל סוג של קוף שונה מרעהו הן ביכולותיו, הן בכישוריו והן ביכולת שלו לאינטראקציה זה עם זה ועם בני האדם.

http://www.faz.co.il/thread?rep=17328
האונה הפרונטלית: מדובר באחוז מנפח המוח. הקורולציה
מיכאל מ. שרון (יום שלישי, 12/11/2002 שעה 0:24)
בתשובה לראובן גרפיט

בין האחוז מנפח המוח ותפקודים גבוהים - פחות או יותר ישרה.

ראה קישור למטה בנושא האונות הפרונטליות.

קישורים:
האונות הפרונטליות: http://www.haayal.co.il/thread.php3?rep=60053&LastVi...

http://www.faz.co.il/thread?rep=17332
לראובן: התיחסות לשאלותיך, בתודה על הסיוע להבהיר.
מיכאל מ. שרון (יום שלישי, 12/11/2002 שעה 0:55)
בתשובה לראובן גרפיט

1) לגבי חיקוי או matching לקריטריון או לדפוס -איני בטוח שמדובר ביכולות גבוהות.

2) שרדו בהצלחה גבוהה יותר ממי? כלב שהינו סוג זאב מבויית שרד ביער או בערבות טוב יותר מזאב? כלבים עזובים נוטים להתאגד לחבורות, דבר המגדיל כושר שרידתם מאשר כל פרט בנפרד.

3) האונות הפרונטליות: ראה נא הודעה קודמת וקישור למטה לספרו החשוב של אלכסנדר רומנוביץ לורייא אודות תפקודים מוחיים גבוהים (נוירופסיכולוג דגול יהודי רוסי ואחד ממניחי היסוד המרכזיים למדע הנירופסיכולוגיה).

4) ''מי יותר חכם''? דיברתי על סוג מסויים של אינטליגנציה או חכמה והיא היכולת לפתור בעיות מורכבות, לאלתר פתרונות למצבים לא צפויים, ולתת פתרונות חדשים למצב. כאן לא משנה תחום התוכן עליו נאכפות האופרציות הקוגניטיביות הגבוהות (נגרות, מסגר, פועל חקלאי נרצע מול פקיד בכיר וכיוצא בזה)

5) אם נתון זה נכון ולו במידה רחוקה, בכל זאת יש לראות את ההבדל בקיום והשרדות להקתיים של כלבים מול קיום אינדיוידואלי של חתולים.

6) התייחסתי ליכולות גבוהות כלליות המשותפות לקופים רבים, ודומה שכאן שימשו במחקר קופי רזוס, מקאק, שימפנזים, אורנג אוטאן וסוגים נוספים.

בברכה,
מיכאל

קישורים:
לורייה: תפקודים מוחיים גבוהים באדם: http://search.barnesandnoble.com/booksearch/isbnInqu...

http://www.faz.co.il/thread?rep=17347
אבקש הבהרה נוספת: זאבים טלואים או זאבים החיים
ראובן גרפיט (יום שלישי, 12/11/2002 שעה 11:36)
בתשובה למיכאל מ. שרון

בלהקה, נדרשים ליכולות גבוהות ביותר כגון: תקשורת, טקטיקת התקפה, דאגה לחלשים הנותרים מאחרו (במיוחד אצל הזאבים הטלואים הבולעים אוכל וחוזרים להקיא אותו אצל הגורים, הנקבות המניקות והחלשים. מדוע להפחית מכישורים אלה? לעניות דעתי כישורים אינטליגנטים אלה עולה בחשיבותו לצורך השרידות מאשר יכולת אישית זו או אחרת. אנו בני האדם צלחנו את ההסטוריה הקשה של אלפי או עשרות אלפי שנים אך ורק הודות ליכולת להתאגד, לחלק משימות, להתמחות. אזי מדוע לתת קרדיט לחתול ?

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.