פורום ארץ הצבי

(נכתב בתשובה לאריק פורסטר, 14/02/11 2:49)

http://www.faz.co.il/thread?rep=158065
מקור הפלשתינאים
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שני, 14/02/2011 שעה 6:35)
בתשובה לאריק פורסטר

זו אולי טענה ''האנתרופולוגים מסכימים ברובם שדבר לא השתנה בכפרי מצרים באלפי השנים האחרונות'' אבל לא הוכחה .

המצרים הקדמונים שתו בירה והיום - לא .
אכלו חזיר, והיום - לא .
העגל היה קדוש להם , והיום - לא .

הלחם המיצרי היה עוגה נוקשה קטנה ועבה . היום הם אוכלים פיתות רכות רחבות ודקות .

אין הוכחה שהם הכינו בשר במחבת עם שומן . זה דבר שקשה לעשות בכלי חרס . הרבה יותר סביר שהכינו על גחלים . אבל את זה אני משער ולא יודע .

לכן קצת צניעות או הוכחות יעזרו לך .

http://www.faz.co.il/thread?rep=158076
מקור הפלשתינאים
אריק פורסטר (יום שני, 14/02/2011 שעה 19:15)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה

נדמה לי ששנינו עברנו את הקורס באנתרופולוגיה מצרית ביחד...

http://www.faz.co.il/thread?rep=158083
מקור הפלשתינאים
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שלישי, 15/02/2011 שעה 5:30)
בתשובה לאריק פורסטר

אינני אגיפטולוג .
יחד עם זה קראתי מעט ובין השאר על מציאת שרידי בירה מצרית קדומה . לחם מצרי קדום מוכר כבר מעל מאה שנה .
הכנת בשר על גחלים הוא דרך נפוצה אלפי שנים . אין בזה שום חדש .
לטגן בכלי חרס זה על גבול הבלטי אפשרי , בין השאר בגלל העברת חום גרועה והיסדקות הכלי כשמכניסים את הבשר לשמן החם .
לא היו במצרים הקדומה כלים הדומים למחבת מתכת .

http://www.faz.co.il/thread?rep=158084
מקור הפלשתינאים
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שלישי, 15/02/2011 שעה 5:31)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה

בלטי=בלתי . ח ח ח

http://www.faz.co.il/thread?rep=158095
מקור הפלשתינאים
אריק פורסטר (יום רביעי, 16/02/2011 שעה 3:57)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה

שמעת על מחבתות ברונזה? אני כן.

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.