פורום ארץ הצבי


http://www.faz.co.il/thread?rep=98984
מקור אנרגיה מתחדש
theWatcher (יום ראשון, 27/05/2007 שעה 2:35)

האנרגיה הגרעינית נזקה בפסולת הנאגרת ממנה, אותה הבעיה כמו עם השימוש בפחם ובנפט. יש צורך במקור אנרגיה מתחדש, כלומר מקור אנרגיה שתוצרי הפסולת שלו ממוחזרים בצורה מעגלית.

מעגל הפחמן הוא אחד כזה, פחמן מתוך הפחמן הדו חמצני מתרכב עם מים (באמצעות אנרגיית שמש - פוטוסינתזה) ויוצר פחמימה שהיא חומר דלק שבשריפתו עם חמצן משתחררים פחמן דו חמצני ומים. הנפט והפחם הינם פחמימות אבל הבעיה היא שנפלט יותר פחמן דו חמצני לאטמוספירה ממה שמוטמע לפחמימות וכך האיזון משתנה וכמות הפחמן הדו חמצני גדלה מה שיוצר את אפקט החממה הידוע. הפתרון הוא פשוט מאוד:

1. לנטוע עצים - העצים בגדילתם יטמיעו בתוך גופם את הפחמן הדו חמצני מהאטמוספירה והשפעת אפקט החממה תרד.

2. להשתמש בחומר דלק צמחי - כלומר לגדל צמחים לחומר דלק . למען גידול הצמחים ניתן להשתמש בשטחים שוממים בהם לא גדל דבר כרגע כגון המדבריות והאוקיאנוסים, חקלאות מדברית וחקלאות ימית הם תחומים מפותחים יחסית בישראל. בדרך זאת ניתן לשרוף כמה שרק רוצים הפחמן הדו חמצני הנפלט יחזור בחזרה אל הצמחים כשיגדלו אותם.

3. להשתמש באנרגיה חשמלית מהשמש באופן ישיר ללא תיווך הפחמן. אנרגיה חשמלית קשה לאגור ולנצל ביעילות זוהי אחת הבעיות שליוו את יצירת החשמל מתחילת הפקתו המסחרית. לכן ניתן להשתמש באנרגיית שמש ליצירת חשמל ישיר כמו בקירות הבתים במשך היום (ובהנחה בכל רגע באיזשהו אזור בכדור הארץ ישנו יום עם רישות טוב ניתן יהיה להביא את האנרגיה גם בלילה) ובפתרון מספר 2 עבור כלי רכב. במכון וייצמן ישנו מגדל המראות שמרכזות אור ויכולות להביא אותו לטמפרטורות גבוהות מאוד שיכולות להרתיח מיים או ליצור רוח בצינור וכך להניע טורבינה וליצור חשמל.

* יש לציין שבתחילת תעשיית הרכב, הרכבים הונעו באמצעות שמנים צמחיים כמו שמן בוטנים, ורק מאוחר יותר כשתעשיית הנפט התפתחה הנפט החליף אותם אך עם עליית מחירי הנפט כנראה שנחזור למקורות.

4. במקום שימוש בפחמן כחומר אוגר אנרגיה ניתן להשתמש במימן, בשריפתו עם חמצן מתקבלים מים.

* ישנם מספיק מקורות אנרגיה, הדבר האחרון שצריך הוא פסולת גרעינית. אותה אי אפשר למחזר על ידי נטיעת עצים כמו את הפחמן הדו חמצני.

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.