| תאוריית למארק חוזרת לאחר מספר ניסיונות הן שהזכרתי והן ראה ויקיפדיה ובעיקר בשנים האחרונות חלה התחדשות בעניין בתחום אחד של תאוריית הלאמארקיזם; הורשת תכונות נרכשות. מחקרים חדשים בתחום האפיגנטיקה טוענים שישנה אפשרות שתכונות התנהגותיות נרכשות יכולות להיות מועברות בתורשה. מחקר אחד מדבר על תרנגולות; גידול תרנגולות בתנאי לחץ הוביל להולדת צאצאים עם התנהגויות חדשות שמותאמות לתפקד בתנאים של מחסור במזון למשל. ההנחה היא שגנים מסוימים עלולים להיות מושפעים מהתנהגות מסוימת ותכונה זו תועבר לצאצאים על מנת להגביר את היכולת שלהם לשרוד במצבים קשים.
מחקר אחד בחן האם גישה מוגבלת למקורות מזון ומים אצל תרנגולות תשפיע על התנהגותן ותביא לשינויים גנטיים, והאם שינויים אלה יועברו בהורשה לצאצאיהן של התרנגולות. התנהגויות שונות יכולות להתבטא בשינויים באופן החיפוש אחר האוכל למשל – התמקדות במקומות מוכרים שבהם נמצא המזון במקום חיפוש אחר מקורות מזון חדשים. התרנגולת היא חיה שקל לחקור כיוון שבעזרת אינקובציה ניתן להפריד לחלוטין את הביצים והצאצאים מההורים וכך למנוע מצב של למידת התנהגות מההורים. הניסוי הראה כי תכונות מסוימות והתנהגויות חדשות של תרנגולות אכן הועברו בצורה מסוימת לצאצאים, אף שלא היה שום מגע ביניהם והצאצאים לא היו באותם מצבי לחץ שהיו הוריהם (כך שהתנהגות שנצפתה בהורים לא אמורה להיות קיימת אצל הצאצאים).
כמו כן כפי שהזכרתי מחקר שהוביל דר. עודד רכבי (כיום ראש מעבדה בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב) במסגרת פוסט דוקטורט באוניברסיטת קולומביה ופורסם בכתב העת היוקרתי Cell, מצביע על קיומן של מערכות תורשתיות נוספות שפועלות במקביל ל-DNA, ומוכיח שבאמצעותן מתקיימת גם תורשה של תכונות נרכשות. זאת לאחר שנים רבות בהן שלל המדע תורשה של תכונות נרכשות. ממחקר זה עולה כי על מנת להבין גנטיקה של תכונות מורכבות יש צורך לחקור גם את ה-RNA ולא רק את ה-DNA. חלק מהמחקר של ביתי לדוקטורט בתחום ה RNA הוא בהנ''ל |