פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
(נכתב בתשובה להצבי ישראל, 28/12/02 18:11)
הצבי ישראל : הרשה לי לחדד את המסקנה שלך
אלברט שבות (שבת, 28/12/2002 שעה 21:15)
בתשובה להצבי ישראל
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

האין זה יותר נכון שהעם יחליט בדברים כמו חלוקת עוגת התקציב השנתי? חלוקת נטל השירות הסדיר והמילואים? מדיניות הביטחון? מדיניות החוץ? מדיניות איכות הסביבה? מדיניות השקעה בתשתיות? שינויים בחקיקה והצעות חקיקה חדשות?
יש דברים שמן הראוי להביאם למשאל. איפה הגבול? מי קובע אותו?

ועכשיו כבר כדאי להתייחס לבוחטה עיקרית ועקרונית זו :

לא אדוני הנכבד! לא העם מחליט ולא רק כי אינו בקיא מספיק בנושאים שעל הפרק- אלא כי אין הדבר אפשרי! מי שאמור והולך להחליט על כל זה, זה חברי הכנסת . נציגי העם . ולכן שאלת בחירתם הינה הרת גורל, ולכן יותר הוגן ויותר מסודר שהעם יידרש לה ישירות, באופן אחראי, בוגר, ואמין ככל הניתן, וכבר ניסיתי לענות על הסוגייה הפרקטית זו במאמרי האחרון . רצ''ב קישור.

קישורים:
''תהליך בחירת הנבחרים'': דיון 1069
_new_ הוספת תגובה



איך אמר פרס? ''כיין ולאאא''
הצבי ישראל (יום ראשון, 29/12/2002 שעה 1:32)
בתשובה לאלברט שבות
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

התשובה לשאלותיך, לדעתי, היא כפולה: כן ולא.
כן, כי זה בעצם מה שקורה היום. אחת לארבע שנים (בדרך כלל פחות, לעניות דעתי בממוצע כל 3 שנים) , הציבור קובע את עמדתו בכל מני נושאים על ידי בחירת נציגים שאמורים לשקף את דעתו בגוף מצומצם המכונה במקומותינו ''הכנסת''. הציבור *מסמיך* את נבחרי העם להחליט עבורו, מה שמכונה ''נותן להם מנדט''. לאחר תום כהונת הכנסת האזרחים יכולים, במידה והתאכזבו מהנבחרים שבחרו, לבחור בנציגים אחרים, או אפילו להציע עצמם על ידי הקמת מפלגה משלהם. די להזכיר את מפלגות ''ד''ש'' ו''צומת'' כדוגמאות לכך. לכן, בעקיפין, הציבור נוטל חלק בכל החלטה, אם על ידי נציגיו או בעצמו (אם הוא נציג). מה שאתה מבקש, כמובן, זו מעורבות רבה יותר של הציבור בהחלטות ועקיפת מנגנון הנציגים. נשאלת השאלה, כיצד נחליט אילו הצעות ראויות למבחן הציבור ולאילו החלטות ניתן לוותר על מבחן זה? האם יש בידך מבחן כדי לקבוע זאת? בידי אין, וזו הסיבה לתשובה השניה לשאלתך: ''לא''. יתרה מזאת, אומרים על הפוליטיקאים שלנו שראייתם קצרה והם ''לא אחראיים'', אולם לדעתי הציבור הוא עוד פחות אחראי מהם. הציבור בקי הרבה פחות בנושאים שעל הפרק, והסיכוי שהוא יפעיל שיקולים ארוכי טווח נראה לי פחות מזה שהנבחרים יפעילו אותו, שהרי לא היית שמח, למשל, להעלות את משכורתך ב- 50% או לבטל את מס ההכנסה?

קראתי גם בזמנו את מאמרך ולא הזדמן לי לענות לך, אף על פי שהתכוונתי לכתוב דברים דומים לדברים שכתבתי כאן. עדיפה לנו הדמוקרטיה על פני האוכלוקרטיה, שכן דווקא השלטון על ידי הנציגים הוא זה המבטיח לנו המשכיות ועקביות, ולא נטייה אחר גחמה רגעית זו או אחרת או פופוליזם זול.
_new_ הוספת תגובה



איך היה אומר השכן שלי: אל תסבכותי! תעשה לי טובה
אלברט שבות (יום ראשון, 29/12/2002 שעה 2:26)
בתשובה להצבי ישראל
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אין כאן שום מבחן שיקבע אילו הצעה ראויה למבחן הציבור ואילו לא, לפחות ההצעה שלי לא מתקרבת לסוגיה ועוקפת את הכביש הזה דרך יפו ת''א אקספרס..

ההצעה שלי, לעיונך החוזר, מבחינה בהחלטה חשובה אחת ויחידה שעל הציבור מוטלת החובה לקבל, ונותנת בידיו כלי אמין חדיש ומבריק לביצוע המשימה הזאת . ובדרך, היא עוד קוטפת כמה פרות לאנינות טעמו של הבוחר .

כמו שהיה אומר בגין האיש : אתה הבנת את זה צבי?
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי