|
טוב, אז נענה מזווית נוספת. | |||
|
|||
קודם כל מהצד הענייני טכני של מהירות ההכנה התעלמת; בעוד שהכתובים אומרים בפירוש זריזות בהכנה ובהגשה, שהרי מדובר בעוברי אורח רעבים ויש להזדרז, רק טבעי שמגישים משהו מן המלאי הזמין (חמאה וחלב) עד שהמנה העיקרית תהיה מוכנה. האיסור על עירוב בשר בחלב, בהסבר על פי פנימיות העניינים: במקורו היה האדם צמחוני; אכילת בשר הותרה לו רק לאחר המבול כמעין פשרה של בורא העולם ומנהיגו עם נטיותיו הבשריות של יציר כפיו. החלב מאידך, ממנו מתקיימים כל הינקים בשלב הראשון של חייהם וגם למבוגרים הוא עשוי להועיל. כדי לאכול בשר יש ליטול את חיי מקור הבשר; לשפוך דם. את החלב מספקת הבהמה די ברצון ועד כדי כך שאם לא לוקחים ממנה את החלב זה צער בעלי חיים. הווה אומר בשר וחלב הם הפכים רעיוניים. נ.ב. מכאן גם הסבר לשחיטה הכשרה דווקא ולמיצוי הדם בדרך של השריה ומליחה; אמנם הותר לאכול בשר אבל את כל הדם יש לנקז. אני מקווה שהנחתי את דעתך. אחרת נצטרך מאמר שלם ולא בטוח מתי אגיע לזה. מצורף קישור. בברכה ותודה על התגובות, נסים. קישורים: צמחונות: תגובה 10260 | |||
_new_ |
שום דבר לא בוער. כתוב את המאמר בזמנך החופשי. | |||
|
|||
_new_ |
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים. |