זו איננה בעיה אישית שלי. עברתי מזמן את הגיל ואינני עומד בפני גיוס לשרות-חובה בצה''ל. שלושת ילדיי, אף הם סיימו מכבר את שרותם הצבאי. נותרו לי עדיין נכדה ונכד אשר טרם הגיעו ללשכת הגיוס וטור זה לא נועד לפתור את בעייתם לעתיד. דווקא בשל כך אני יכול להתבטא באובייקטיביות ויש לי הזכות להסתייג מחוק ''מע''מ אפס'', החוק העומד להיות מאושר בכנסת. אני מבקש להוקיע חוק זה ולהשמיע את מחאתי. חוק מע''מ אפס הוא חוק שיעשה עוול לחלק גדול, ואולי אף לרוב בני/בנות הנוער הישראלי המקיימים את החוק ומשרתים שרות צבאי בצה''ל. חוק זה במקום להיטיב רק ירע את המצב.
אני שותף לכוונה המוצהרת אכן, ראוי לסייע ככל האפשר למי ששרת את שרות החובה הצבאי, ראויים הם להפליה מתקנת דווקא בשל כל אותם רבים, הרבים מדיי, אשר אינם משרתים לפי חוק:
- אלה, בראש ובראשונה, הקדישו שלוש שנים מחייהם בשרות המדינה (ורבים, דווקא המצטיינים שבהם, אלה התורמים בהתנדבות שנה נוספת, במעמד ''שין-שין'', או אלה המגיעים לקצונה, ומשרתים אף יותר) בעוד כל האחרים, כל הפטורים על פי חוק או על פי השתמטות בלתי נסבלת, משלימים באותן שנים את לימודיהם או שמבססים עצמם בעבודה מכניסה. מגיע לאלה שהמדינה תמצא דרך לפצותם על הפיגור משמעותי שנגרם להם בכוח חוק המדינה.
- חלק ניכר מהם אינם מסיימים בכך את שירותם הצבאי. אלה הם ה'פראיירים' אשר ימשיכו לשרת ביחידת המילואים עוד עשר שנים ואף יותר.
- לא כולם, אך כל אלה שהגיעו ליחידה לוחמת, או ליחידה תומכת לחימה, מלאו את תקופת שרותם בתנאים של סכנת חיים ומצוקה פיסית קשה, ורבים אכן אף מסרו את נפשם.
- השרות הצבאי עבור כולם רחוק מלהיות מחנה נופש. לא כל אחד מסתגל למשטר ולמשמעת הצבאית ובוודאי שאין זה פשוט להתקיים במשך שנים על ה''משכורת'' החודשית הדלה שמקבל החייל.
על כל אלה, יש בהחלט למצוא דרך לתת פיצוי הולם לזה המשרת. אלא שפיצוי זה חייב להיות שוויוני וחייב להיות מוענק לכולם. לחייל ולחיילת, לזה שמשתחרר ומתכוון לרכוש דירה מקבלן או לזה שמתכוון לנצל את הפיצוי והמענק למטרה אחרת – בין אם זה למימון לימודים או אולי לפתיחת עסק.
החוק המוצע הוא שייצור את העיוות ואת העוול דווקא בין שני צעירים אשר עשו את אותו שירות צבאי ממש.
אפשר להחליט על פיצוי-מענק שגובהו ייקבע על פי משך חודשי השרות של המשתחרר - שנתיים או שלוש, אפשר לעשות אבחנה בין מי ששרת ביחידת שדה לזה ששרת במערך העורפי-מנהלי. אך הכול חייב להיות על פי קריטריונים אובייקטיביים לחלוטין.
אינני שולל הענקת סיוע לצעיר ולצעירה חרדים או לצעיר ולצעירה ערבים, אך אנא – בל נעשה את העוול הנורא של גזירה שווה בין מי ששרת שרות צבאי למי שלא שרת. החברה בישראל חייבת לעודד את השרות בצה''ל, היא חייבת להפגין אפליה חיובית של המשרת. חוק מע''מ אפס הוא חוק שכולו אפליה.