פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
איך יחימוביץ' שכנעה אותי להצביע ליכוד
הלבן שבעיניים / ע. צופיה (יום ראשון, 13/01/2013 שעה 18:00)


איך יחימוביץ' שכנעה אותי להצביע ליכוד

ע. צופיה



ארבעים שנה אני מצביע למפלגת העבודה בגלגוליה השונים. מלבד בבחירות 2006 שהעמידה בראשה אדם בלתי ראוי לחלוטין.

עתה בבחירות הקרובות שוב איני יכול להצביע למפלגת העבודה.

איני חושב שיש צורך בנימוקים רבים. די להתבונן ברשימת המועמדים לכנסת מטעמה בכדי להרגיש רע.

די לבחון את מנהיגת המפלגה כדי להבין שיש לנו עסק עם מאחזת-עיניים. אין לה ניסיון בענייניי ביטחון, אין לה כל ניסיון בכלכלה, במדיניות, בחברה, בניהול, אך היא בעיני עצמה מועמדת מצוינת לראשות הממשלה.
גם התחליפים הקרובים למפלגת העבודה אינם מעוררים עניין. לפיד הוא ''כלומניק'' פוליטי ולבני היא הדוגמא לפוליטיקאית ללא כל יכולת פוליטית.

עד הימים האחרונים החלטתי, בצר לי, להדיר את רגליי מהקלפי. אני בהחלט מודע כי זהו מעשה שלילי אך איני יכול להצביע לאף מפלגה העומדת לבחירה כי אעשה שקר לנפשי.

מי שלבסוף שכנעה אותי למי להצביע היא מנהיגת מפלגת העבודה, שלי יחימוביץ'.
במה היא שכנעה אותי? בהכרזתה הנחרצת כי לא תכנס, בשום מצב, לממשלה שאינה בראשותה או לחילופין בראשות בנימין נתניהו.

והרי אין מצב שראשות הממשלה תוטל עליה. גם אם יקרה ''נס חנוכה'' פוליטי והשמאל יחד עם המפלגות הערביות יהוו ''גוש חוסם'' עדיין אף אחד במדינת ישראל לא מקים קואליציה עם המפלגות הערביות ולכן עדיין נתניהו יהיה האיש עם האפשרות הכי סבירה להקים ממשלה. לכן במידה והסקרים אכן משקפים את תוצאות הבחירות האיש שתוטל עליו הרכבת הממשלה יהיה בנימין נתניהו.

ואיזו אלטרנטיבה תעמוד בפניו?

גם אם יסכימו לתמוך בו מפלגות לפיד ולבני עדיין לא יהיה לו רוב בכנסת להרכבת ממשלה בראשותו. הוא יזדקק לתמיכת אחת המפלגות החרדיות או לבנט. אך שמענו את לפיד נשבע ואת לבני נשבעת, בפומבי, כי לא ישבו עם מפלגות אלו.

אז איזו ברירה נותרה לנתניהו?

להקים ממשלה בראשותו בתמיכת ש''ס, האגודה והבית היהודי. יתכן שלממשלה זו תצטרף אחת ממפלגות המרכז אך ברור שהשפעתה תהיה שולית.
אז אם נרצה להימנע מדמורליזציה ובחירות חוזרות תוך חצי שנה הרי זו תהיה הממשלה שתקום: ליכוד, ש''ס, ''אגודה'' ו''בית יהודי''.

במקרה כזה חובה על כל מי שחרד לאופייה של מדינת ישראל להצביע ליכוד!
כי בתוך הגרעין הרע הזה צריך, בלית ברירה, לחזק את הרע במיעוטו וזה הליכוד.
וכך אעשה לאור עמדתה השלילית של שלי יחימוביץ'.





חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


שלא תעיז שלא ללכת להצביע !!!!!
בצלאל פאר (יום שלישי, 15/01/2013 שעה 20:26) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מבחינתי עדיף שתצביע לבל''ד או לחרדים, אבל העיקר שתלך ותצביע. אני חושב שמי שאינו מצביע אינו ראוי להשמיע ביקורת פוליטית כלשהי לאחר מכן.

לדעתי בין הליכוד לעבודה, ובאמצע ''יש עתיד'' ו''התנועה'', כמעט ואין הבדל אידיאולוגי. הליכוד למשל רוצה את כל יו''ש אבל מוכן להתפשר למען שלום. העבודה רוצה לסגת מכל השטחים אבל מבינה שצריכים לשמור על גושי התנחלויות. בסופו של דבר מדובר על אותו קו פחות או יותר. והשאלה האמיתית היא, האם יש לנו פרטנר פלסטיני לשלום. כמובן שאין. כך שבפועל גם אלה וגם אלה יצטרכו להתמודד עם פלסטינים שרוצים הישגים בשטח ובחינם או פלסטינים שימשיכו לשחק ברוגז ולגרוף דקלרציות בעד מדינה פלסטינית.

כך גם בכלכלה - הליכוד רוצה קפיטליזם חברתי והעבודה רוצה סוציאליזם קפיטליסטי. במציאות נתניהו חוקק בארבע השנים האחרונות יותר חוקים חברתיים מאשר העבודה ב-‏20 השנים האחרונות.

גם נשק איראני גרעיני - נתניהו רוצה לתקוף כמה שיותר מהר ולא לחכות לדקה ה-‏90. יחימוביץ לא מדברת על זה, כנראה משום שהיא לא מבינה הרבה. ציפי מדברת הרבה משום שהיא מבינה קצת בזה. אבל העמדה של מביני דבר כמו מאיר דגן היא שישראל צריכה להתייצב אחרי ארה''ב ולתקוף רק בדקה ה-‏90 במידה וארה''ב לא תעשה את זה וגם זה בהסכמת אמריקה. בסופו של דבר ישראל תצטרך לתקוף. יותר משהשאלה היא מדינית היא בעצם בטחונית.

לדעתי הסיבה היחידה להצביע ליכוד היא משום שהיא המפלגה הציונית הגדולה ביותר. בשיטה הפרלמנטרית שלנו מסתבר שמפלגות שניות בקואליציה יכולות לסחוט יותר ככל שהמפלגה המרכזית קטנה יותר. לכן מי שחושב נכון חייב לקחת בחשבון שכל קואליציית מפלגות המרכז תהיה חזקה יותר ככל שהליכוד יהיה גדול יותר. וזאת גם אם לשם הקמת ממשלה לאומית רחבה תיכנס גם מפלגת ''הבית היהודי'' לקואליציה. לכן יש יתרון מבחינת הפונקציונליות של הממשלה, להעדיף להצביע לליכוד.
_new_ הוספת תגובה



שמח לשמוע שאתה מצביע לפייגלין
(יום שלישי, 15/01/2013 שעה 21:44) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לק''י
שמח לשמוע שאתה מצביע לפייגלין.
לעצם הענין - אילו זה היה תלוי רק בביבי הוא היה מנסה להקים קולאיציה של ליכוד - לבני - לפיד - עבודה. כמו שבפעם הקודמת הוא ניסה להקים קואליציה של ליכוד - קדימה - עבודה אלא שליבני לא הסכימה להצטרף ומפלגת העבודה פרשה והשאירה את ברק לבד עם נתניהו. אגב, אם זה יהיה תלוי בנתניהו הוא ימנה את ברק שוב לשר בטחון כמנוי אישי ממש כמו שניסה לשריין את ברק כמספר 2 ברשימת הליכוד - אבל זה לא תלוי רק בו - הליכוד - ח''כ וחברי מרכז, יתנגד בכל כוחו למהלכים כאלו.
לפי תמונת המנדטים הנוכחית כנראה שקולך יכניס לכנסת את איוב קרא ואת קטי שטרית שהם מבעלי בריתנו.
_new_ הוספת תגובה



שמח לשמוע שאתה מצביע לפייגלין
בצלאל פאר (יום שלישי, 15/01/2013 שעה 23:34)
בתשובה לelizorrsegal@013.net.il
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כשמצביעים ''מחל'' לא מצביעים פייגלין אלא מצביעים נתניהו. נתניהו ירחיק את פייגלין ממוקדי הכוח. לנתניהו יש מכנה משותף גדול יותר עם רבים ב'בית היהודי', 'יש עתיד' וכמובן בליכוד מאשר עם פייגלין.
_new_ הוספת תגובה



שמח לשמוע שאתה מצביע לפייגלין
ע.צופיה (יום שלישי, 15/01/2013 שעה 23:56)
בתשובה לelizorrsegal@013.net.il
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שמח בשמחתך. בעיקר לאחר התקופה הקשה שעברת.
אם הצבעת ליכוד בבחירות האחרונות הרי בדיעבד אתה תומך במדינה פלשתינאית בשטחי יו''ש ועזה, הסכמת ''בעל כורחך'' להקפאת הבנייה ולקבלת עקרון ''גבולות 67''.
איני מוטרד מפייגין ומהשמות שהזכרת. מזכיר לי את החששות בעבר מבגין ומשרון.
האחד החזיר את כל סיני והשני את גוש קטיף. לצער כולנו לא הספיק יותר.
למען ההיסטוריה אציין כי אהוד ברק לא החזיר אפילו סנטימטר אחד מארץ ישראל.
_new_ הוספת תגובה



למי להצביע
יוסף אליעז (יום שישי, 18/01/2013 שעה 0:44) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

קראתי את הדברים.
השתדלתי מאד לא לכתוב בנושאים פוליטיים לפני הבחירות, כדי שלא להזיק ל''ליכוד ביתנו'', שספק אם זהו בית עמיד בכלל. אך למקרא המאמר הזה והתגובות עליו עד פה שוכנעתי להוסיף מספר דברים.

הביזיון במדינה שלנו הוא שאין מועמדים ראויים בבחירות אלו, וכדברי ע. צופיה הבחירה בביבי [או בליכוד] היא הרע במיעוטו. אך גם רע במיעוטו הוא רע !

עם ביבי, בעיני, יש המון בעיות והגדולה בהן היא שאין במועמדים טוב ממנו. כולם חסרי ניסיון, ואלו שאחזו מעט ברסן השלטון, או נתלו בו, הציגו ניסיון גרוע: מופז זגזגן בלתי נלאה המקפץ מרשימה לרשימה כחרגול שיכור; ציפי לבני היא בלון נפוח שיש בו רק אויר עבש, ואפילו לא הליום, על-מנת שתמריא קצת; יאיר לפיד בא עם רעיונות נכונים, בעיקר בענין השוויון בנשיאה בנטל והקלת העול מהמעמד הבינוני, שנושא את עדרי הטפילים של ש''ס והליטאים על גבו, אך נסיונו הפוליטי מתמצה בשירות צבאי ב''במחנה'', בדיבור נאה בטלויזיה ובכתיבה כשרונית ב''ידיעות''. מעבר לכך- נוזל מסוים עלה לו לראש, וגרם לו גם להצהיר שרק הוא יקבע לבחירות אלו, ולשבע השנים הבאות [והרעות, בחלום פרעה?] את רשימת המועמדים במפלגתו. האם צומח לנו עוד דוצ'ה?
רשימתו של הרב אמסלם חביבה בעיני, לא ברור מדוע לא חבר לחתונה-לא-קתולית ל''יש עתיד'', על מנת להביס את ש''ס, שהיא רשימה הפוגעת בכולם: בעדות המזרח; במדינת ישראל וביהדות כולה. אלא שיש בישראל יותר מדי חרדים, המרחיקים את יהדות העולם הליברלית מישראל, וכמי שסבור שיש להפריד הדת מעטיני המדינה - אני מתקשה לתת לו את קולי. גם משם רשימתו, עם-שלם מלשון אמסלם, נודף ריח של אגו גדול מדי.

ומה הבעיה עם ביבי? כדבר הנביא על שלושה פשעי ביבי ועל ארבעה לא אשיבנו: [ ארבעה? אולי ארבעים !]: לאיש אין חוט-שדרה יציב, יש תחושה שהוא פועל לפי שבשבת הרוחות והסקרים. הוא תומך במתנחלים אך בעיקר פוחד מהם, ויותר מכולם- מבנט- ידימינו לשעבר שנקטעה והצמיחה גוף גדול...מין כוכב-ים... הוא תמך בהתנתקות אך מתחמק מליתן לכך הסבר אמין. כנראה שפחד אז מאבדן כהונתו בממשלת שרון.
בפועל הוא מתנגד למדינה פלסטינית אך מצהיר קבל עם [אמריקני] ועדה על נכונות לשתי מדינות. הוא איטי עד כדי אסון: הוא שנה וחצי לא התערב בשביתת הרופאים ותרם לבריחתם של מאות רופאים צעירים מהארץ; הוא התעכב 3 שנים בהקמת הגדר בדרום ותרם לכך שמאות אלפי מסתננים, כמעט כולם מוסלמים מארצות אויב , כמו סודן, יכנסו ארצה, וכעת, אחרי האיחור הנורא , הוא מתגאה בהקמתה. הוא לא קבע עד היום עמדה ברורה בענין הטיפול במסתננים שכבר נכנסו, ומביט מהצד על מאמצי אלי ישי, עוד אסון כשלעצמו, המנסה להוציאם מהארץ מבלי לתמוך בו, ומבלי להציע פתרון. מאוסים עלי ועל רבים בציבור נהנתנותו המופגנת, התערבות רעייתו בעניני מדינה מבלי שנבחרה, הצטרפותה אליו לכל גיחה קצרה מערבה, בזבזנותה, תמיכתו באותו ''נתן הצלם'' יד ימינה, בפרשת בתיו ומאמצי רעייתו לתחזקם בכספי ציבור. היו לו החלטות מוזרות, לרבות החלטתו להכניס לרשימה בכח את אותו כלכלן גזעני מאקסלנס, אפילו על-חשבון נאמניו הותיקים. נטייתו להתקשט בנוצות לא לו- כמו גאוותו בתיקון העוותים בתחום הסלולאר שהשיג השר כחלון, שמשום-מה, מסיבות עלומות לציבור, אינו מופיע ברשימה הנוכחית.
ביבי העניק לאיש מופנם ומסוכן, קטן-קומה ואדיר-אגו, נהנתן כמוהו, אהוד ברק, את תיק הבטחון ולכל אנשי שארית הפליטה שברשימת ''העצמאות'' תפקידי שרים או סגני שרים, וקיים החשש ששוב ימנה את ברק, הנדיב הגדול בויתורים מפליגים לאש''פ במו''מ, את תיק הביטחון, ששוב ינוהל בבזבוזים אדירים. זהו ביבי שעוזריו הנאמנים ביותר בורחים מספינתו אחרי תקופות כהונה קצרצרות מבלי שהמנהיג הגדול יסביר לעמו למה זה ומדוע, ומבלי שינסה לברר את הגורם לכך ויסלקו.

אולם הגרועה מכל היא פחדנותו של ראש הממשלה, שהיתה לו הזדמנות אדירה, בעת שמופז ופלסנר חברו אליו והגיעו יחדיו לרוב אדיר בכנסת, לתקן את העוות הנורא של אי-הנשיאה השווה בנטל , נטל שקרוב לשבור את גב האומה, ביבי נרתע מכך, וחזקה עליו שירתע גם בעתיד. במקום להפוך למנהיג דגול המושיע את עמו מהמחלה הנוראה שפשתה בו- הוכיח פחדנות אופיינית. ועוד לא הזכרנו את התנהגותו כלפי ארה''ב, ידידתנו הגדולה [והיחידה].

כן, בעיני זהו ''האל שהכזיב'' בהתגלמותו.
והבעיה היא, כאמור, שאין בסביבה טוב ממנו.

חוששני ששוב נלך לקלפי, שוב בסתימת אף, ונצביע לרע במיעוטו. כה חבל.
_new_ הוספת תגובה



למי להצביע ? לקבוצה שלנו .
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שישי, 18/01/2013 שעה 10:11)
בתשובה ליוסף אליעז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ישבתי הבוקר מול ה-TV וצפיתי בערוץ 1 .
היה שם איזה ד''ר שהסביר מה שנראה לי כתחושת בטן ישנה שלי .
הוא אמר שהחלוקה העיקרית בישראל בין המצביעים היא בין אלה שמקופחים ואלה שלא .
ותומכי הרשימות מצביעים לפי ההשתיכות החברתית בעיקר ולא לפי תכנים הגיוניים .
הם תומכים בקבוצה שלהם אפילו אם הקבוצה מנהלת מדיניות המנוגדת לאינטרסים שלהם כפי שהם מבינים אותם .
והזכיר הד''ר את התמיכה בקבוצת כדורגל . האם התמיכה הזו תיפסק בגלל הפסד או משחק גרוע ?
והתמיכה בימין הישראלי היא תמיכת ברית המקופחים . אף כי לא כולם מקופחים באמת אלא מקופחים מרצון .
וזה אינו הרע במיעוטו . זו גזענות-תרבותית מעודנת .
קרית מלאכי נגד רמת אביב ג' .

והגברת יחימוביץ תהייה ראש הממשלה אם היא תמצא את נוסחת הפלא שתגרום לכמה ''מקופחים'' לחשוב שהיא בקבוצה שלהם .
_new_ הוספת תגובה



למי להצביע ? לקבוצה שלנו .
ע.צופיה (יום שישי, 18/01/2013 שעה 10:32)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בין ''ילד השמנת'' מקיסריה לבין ''ילדת השמנת'' מתל-אביב. הם מעדיפים את קיסריה.
מי שהצליח לחיות בקיסריה במקום בתל אביב ברור שהוא מוצלח יותר.
אגב, המקופחים באמת הצביעו בזמנו ל''מושיעם'' פלאטו-שרון.הוא בהחלט הצליח להפיץ ריח חזק של הצלחה.
_new_ הוספת תגובה



לא תל אביב
דוד סיון (יום שישי, 18/01/2013 שעה 11:49)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

''ילדת השמנת'' היא מכפר סבא שטיפסה לאט לאט בסולם המעמדי, אם בכלל.
_new_ הוספת תגובה



לא תל אביב
ע.צופיה (יום שישי, 18/01/2013 שעה 11:56)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לאחר שמשכורתה בערוץ2 במשך מספר שנים הייתה חמישים אלף ש''ח ומעלה (זוכר את הביקורת על משכורות הבכירים?) נמחק עברה המעמדי.
_new_ הוספת תגובה



לא תל אביב
דוד סיון (יום שישי, 18/01/2013 שעה 12:12)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שום דבר משמעותי לא נמחק.
גם לא המשמעות של המושג ''ילד שמנת''...
_new_ הוספת תגובה



לא תל אביב
ע.צופיה (יום שישי, 18/01/2013 שעה 12:15)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

איש איש וחולשתו.
_new_ הוספת תגובה



למי להצביע
בצלאל פאר (שבת, 26/01/2013 שעה 22:46)
בתשובה ליוסף אליעז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מי שחשב שנתניהו הוא אל, אז באמת אין להתפלא שהוא חושב שהוא הכזיב.
_new_ הוספת תגובה



ברית המקופחים- תגובה למפלגה הקטנה
יוסף אליעז (שבת, 19/01/2013 שעה 13:47) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ילדותי עברה עלי, מ-‏1946 עת עליתי ארצה בגפי, עם ''עלית הנוער'' במסגרות של חברות ילדים שגדלו ללא הורים, ועד לגיוסם לצה''ל.

אמנם יש ויכוח למי קשה יותר- למי שגדל ללא הורים או למי שגדל בביתו של אב אלים, שיכור או מסומם, אך נניח שאלה זו כרגע.

היו בינינו בודדים שאחד מהוריהם ''נתגלה'' מאוחר יותר בין החוזרים מהתופת. הרוב לא זכה לכך.

מתוך קבוצה של 50-60 ילדים במוסד אחד אמנם נפטר באשפוזו, אחרי שכתינוק נמצא משוטט ביערות ולא ידע אפילו את שמו, אך כל היתר נקלטו בחברות שונות, מהם בקיבוצים, מהם במושבים [אז שלט בצמרת החינוך החקלאי]. אחד משמש פרופסור, צמחו כמה דוקטורים, עו''ד או שניים. חברים ב''אגד'' ואפילו ''טייקון'' אחד. יש לזכור כי בתקופה ההיא עלית הנוער טפלה בנוער. ברגע שהתגייסת ולא במסגרת הנח''ל עם חברת הנוער בה גדלת - נותק עמך הקשר. לא קבלת בצבא משכורת, לא היה נוהל של ''חייל בודד'', גוייסת ליחידה קרבית גם אם היית היחיד שנותר ממשפחתך. לעתים כשקבלת חופשה מאימוני שריון במדבר, בין בקורס טירונות, מ''כים , מט''קים, או קצינים, והחלטת שלא להשאר לשבת במדבר - ישנת לעתים באוטובוסים...

המדינה לא דאגה להשכלה מספקת [בחברות הנוער לא למדו לבגרות, אם גם הנכון הוא שרבים גם מילידי הקיבוץ לא למדו אז לבחינות אלה], לא דאגו לך לבית, לא לעבודה. פשוט: התגייסת לצבא ומאז היית לבד, ללא כל ''עורף'' אזרחי.

אולם העובדה היא שכולם, למעט אומלל אחד שהזכרתי, הסתדרו בחיים ותרמו תרומתם לחברה ולמדינה.

על כן אני מביט בספק רב באלו המתהדרים בתואר ''מקופחים''. ניחא.

עדות המזרח, שבאו לארץ בה ה''אשכנזים'' כבר דברו עברית, התגוררו בבתים והיו ברובם מסודרים בעבודה, התקבלו בצורה גרועה. רבים עבור גזירת שיער, ריסוס בדי.די. טי. , נשלחו לגור באוהלים ובפחונים במעברות עלובות. זה עורר אצל רבים רגשי קיפוח, קנאה, וכעס. גם מעמדו של ראש המשפחה התערער פה, כאשר לא ידע את השפה וילדיו ''עברו על פניו'' בהתקדמותם. אולם מרבית העולים נקלטו בעבודה ובבתי-מגורים תוך שנים ספורות. רבים מהם, ובעיקר הצעירים, נקלטו היטב, הגיעו לדרגות בכירות מאד בצבא ובכלכלה. רובם אינם רואים עצמם מקופחים עוד, אם גם עסקנים מטפחים כל השנים את רגשות הקיפוח ולא נותנים לשד העדתי לנפוח את נשמתו.

ראו נא כמה רבים הם ''נישואי התערובת'' בין יוצאי המזרח ליוצאי המערב, אך לעסקנים דוגמת נציגי ש''ס אין זה מפריע. הם נטלו את התורה, פארה של היהדות, ועשאוה קרדום לחפור בו. הם שחררו עצמם וילדיהם משירות בצה''ל, מלימוד שמאפשר פרנסה, ומעבודה. הם עודדו ומעודדים טפילות: חיים על קצבאות ילדים, קצבאות בחורי ישיבה, חיים על-חשבון עבודת האשה המקופחת, וקבלת דיור מסובסד מהמדינה.

מי הם המקופחים בישראל- אלו החיים על חשבון הציבור ולא תורמים מאומה למדינה, או אלו המשרתים בשירות חובה בן 3 שנים, ועוד 30 שנה במילואים, מסכנים את חייהם ומסכנים את פרנסתם בכל קריאה למילואים או להשתתף במלחמות ישראל??

מדרך הטבע מי שבחר בחיי בטלה ועוני יחסי מקנא במי שיש לו - אך נמנע מלהביא בחשבון מה השקיע בעל ''היש'' כדי להשיג את אותו יש.

ואם עוד היה איזה קיפוח, אולי בשל הבוז לחיי-טפילות, הנה בא מנחם בגין ותרם לגאוותם. היו לנו לפחות שלושה רמטכ''לים יוצאי עדות המזרח, תמצא בהם את הטייקונים הגדולים במדינה, את בעלי הבנקים, את הקצונה הבכירה ואת הפקידות הבכירה. כל מי שהיה מוכן להתאמץ, להשקיע, לעבוד קשה ולקחת סיכונים- התקדם ועלה.

על כן אל נא תאמינו ב''ברית המקופחים''.
היו לנו עליות גדולות, שלאנשים שחיו תחת משטר נאצי או קומוניסטי ועלו בחוסר כל. פליטי השואה, הפולנים, הרומנים, הרוסים, התימנים - כולם סבלו חבלי קליטה, אך נותרו, ברובם, אנשים גאים שלא יסכימו בשום אופן שיכנו אותם ''מקופחים''. מצד שני יש כאלו שקיפוחם אמנותם. מי מיצג אותם? אריה דרעי שלא החזיר, ככל הידוע לי, את כספי השוחד והמעילות? יאיר לוי שיצא מהכלא והוא בעל בעמיו. מנין השיגו אותם בחורי ישיבה דלפונים דירות פאר ומכוניות חדישות? אותם ה''באבות'' המחזיקים מיליונים נסתרים מעיני שלטונות המס?

באה העת לבדוק מחדש את התארים שנטלו לעצמם עסקנים תאבי-שררה ובצע, המשכנעים את צאן מרעיתם להשאר בעדר בור על מנת שהעסקנים יוכלו לגזוז מהם את הצמר ואת גיזת הזהב.

לא עסקנים אלו יושיעום.
יבורכו מופז ופלסנר, יאיר לפיד, הרב אמסלם, ובנט אשר יוצאים בקריאה לשוויון בנטל. יש לקוות כי יהיו נאמנים לקריאתם זו גם אחרי הבחירות וגם כשענם תשזוף את מנעמי הקואליציה והשררה לצד טיפוסים כמו אריה דרעי, אלי לוי, בעלי הכשר ''בית יוסף'' , הרבנים של יהדות התורה העוסקים בהרחקת היהודים מהתורה, ודומיהם.
_new_ הוספת תגובה



אתה שוכח כמה דברים ואני זוכר כמה דברים .
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (שבת, 19/01/2013 שעה 16:41)
בתשובה ליוסף אליעז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בשנת 1948 הייתה תוחלת החיים לגבר 64 שנים + 10 חודשים . היום היא 79 שנים + 9 חודשים .

מי שהיה בן 15 כשעלה בשנת 1950 הוא בן 77/8 היום ואם התגורר 5-10 שנים במעברה הוא זוכר זאת עד היום .
5 שנים התגוררה אישתי בילדותה במעברה , כשאני גרתי בבית מבטון .

מי שניזרק , ממש ניזרק , מהמשאית למה שנקרא היום דימונה זוכר זאת עד היום .
מי שמכר עיתונים כילד ונותר חסר מקצוע והיום כנראה מובטל ועני חי זאת עד היום .

מי שהיה מרוקאי שביקש עבודה ראה את הפולני/רומני מקבל עבודה טובה ממנו .

למי שלא היה פנקס אדום היה מוקצה . ואם היה רויזיוניסט , אללאה-יוסטור .

כן אדוני . זוכרים זאת .
והורי באו מאירופה מוכנים תרבותית לחברה מערבית . וההורים של סעדיה מרציאנו ז''ל באו ממרוקו בלתי מוכנים כלל .

ואחרי מלמחמת יום כיפור החל טיפטוף של עולים מברה''מ . משכילים ומוכשרים ומוכנים . בערך .
אבל כשבא השיטפון בשנת 1991/2 קראו לנשותיהם זונות . את המדענים שלחו לטאטא רחובות .
חלקם נקלטו באיטיות בעיסוקים אקדמיים אבל את דירתי מנקה כל שבוע מהנדסת כימיה בת 55 .

אז תדע לך שיש מקופחים .
ויש מצולקי קיפוח .

וכשנערכות בחירות הבוחרים מזדהים עם מי שדומים להם , בין אם זה נכון ובין אם זה מצג שווא .
_new_ הוספת תגובה



ברית המקופחים- תגובה למפלגה הקטנה
ע.צופיה (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 5:52)
בתשובה ליוסף אליעז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כוחם של המפלגות הסקטוריאליות נובע מהמחלוקת, האוילית לטעמי, שקיימת בציבור הישראלי.
למרות שלמעלה משני שליש מהציבוא תומך באותו פתרון מדיני יש מספר רב של מפלגות שנלחמו על ביצועו כאשר למעשה הן נלחמות על השלטון ולא על אידיאל.
הרי ברור לכול כי אין, בנושא המדיני, הבדל בין ביבי, יאיר, ציפי ושלי אז מדוע שלי ,קטגורית, אינה מוכנה לשבת עם ביבי?
מדוע ציפי בקדנציה הקודמת פעלה אותו דבר?
הדבר נובע מתאות שלטון פשוטה ולטעמי גם מכוערת.
לתוך המאבק הזה נדחפות מספר מפלגות שמטרתן הוא הטבת מצבו של ציבור תומכיהן תמורת מתן תמיכתן במפלגה זו או אחרת. לדעתי זה לגיטימי. אם אתה מפזר כספים אל תרגז על אלה שמתכופפים ואוספים אותו.
ביסודו של דבר הבעיה האמיתית היא בעיית מנהיגות.
שאיננה.
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
דוד סיון (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 7:53)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

השאלה הבסיסית היא איך שומרים ו/או מחזקים את החוסן הלאומי. ברור שעיסוק רק בחוסן מדיני-ביטחוני אינו מספיק. לא פחות חשוב בהקשר הזה הוא ההיבט החברתי. בלי להיכנס לפרטים המחלוקות בנושא החברתי בודאי רחבות מאד.

תאוות שלטון, אפילו מכוערת, היא מאפיין של רוב הפוליטיקאים.
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
ע.צופיה (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 8:22)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במדינת ישראל, עקב מצבה המיוחד כל הנושאים נגזרים מהנושא המדיני-בטחוני.
לטעמי גם המחלוקת בנושא החברתי היא, במידה רבה, ניפוח פוליטי.
דיון נטול יומרות פוליטיות אישיות יוביל להגדרה מדינית שתהיה מקובלת על 70% מהישראלים היהודים. הגדרה כזו תהיה ,בהכרח, מקובלת על בני בריתנו ומפה אפשר להתקדם לפתרון מעשי.
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
דוד סיון (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 10:36)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מצבה המדיני המיוחד של ישראל לא מבטל את חשיבות הנושא החברתי.

הלואי שהמערכת הפוליטית שלנו היתה בעלת יכולת להגיע להגדרה מדינית (אני הייתי קורא לזה הגדרה אסטרטגית). ברוב המקרים בדיונים פוליטיים מערבים שאלות אסטרטגיות ושאלות טקטיות (מעשיות).

ממך (וגם מאחרים) למדתי שבפוליטיקה כמו בפוליטיקה אין דבר בלי יומרות אישיות
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
ע.צופיה (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 12:33)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אז?
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
דוד סיון (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 13:06)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה מוכן לפרט את שאלתך?
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
ע.צופיה (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 13:22)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שאלתי באה לגבי ההודעה שלך שלפניה.
מכל האמור בהודעה זו לא הבנתי מה המהות שבה. כאילו שהיא נפסקה באמצע ולכן שאלתי אז?
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
דוד סיון (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 13:59)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בעצם כל שורה חדשה אצלי היא התייחסות לשורה עצלך:

לפי מה שכתבת עד עתה הנושא המדיני בטחוני מאפיל על כל השאר בבחירות שיערכו השבוע. אני טענתי שחשיבות ההיבט המדיני ביטחוני לא מבטל את חשיבות הנושא החברתי. אפשר להוסיף שבתוך הנושא החברתי אפשר לכלול את עניין הדת.

כתבת ש''דיון נטול יומרות פוליטיות אישיות יוביל להגדרה מדינית...'' אני טענתי שהלוואי שבמערכת הפוליטית יערכו דיונים מסודרים שמתחילים בשאלות האסטרטגיות ואח''כ עוברים לשאלות מעשיות. אבל במציאות בדיונים פוליטיים זה לא קורה.

המהות של דברי היא כפולה:
א. הנושא החברתי חשוב לפחות כמו הנושא המדיני,
ב. במערכת הפוליטית אין למעשה דיונים כדי לקבוע הגדרות או אסטרטגיה, אלא תערובת של אסטרטגיה וטקטיקה.

אז?
- תמונת המציאות היא אחרת מזו שציירת אתה.
- התמונה הזאת היא הסבר לפיצול המערכת הפוליטית.
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
ע.צופיה (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 15:25)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יכולת בצניעות האופיינית לך לציין לגבי הסיפא כי מדובר בדעתך בלבד ולא לציין זאת כעובדות יצוקות בטון.
לעצם העניין. לטעמי הנושא המדיני מאפיל על יתר הנושאים ללא בחינת חשיבותם ומשקלם. כולם נגזרים מהנושא המדיני.
כתבתי כי דיון נטול יומרות אישיות יביא להסכמה לאומית. זה כמובן תיאורטי בלבד. כאשר ימצא האדם שיצליח להביא לדיון כזה יקראו על שמו רחובות רבים.
אני, בניגוד לך, חושב שכן יש דיונים על הגדרות ועל מטרות אסטרטגיות וכן מתקבלות החלטות. חלקן ידועות לנו וחלקן עלומות בפנינו. בניגוד אליך איני מזלזל באנשים שמנהיגים את המדינה.
''תערובת של אסטרטגיה וטקטיקה'' זו ההבנה שלך מה שקורה במדיניות. אך אינה בהכרח מתאימה למציאות.
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
דוד סיון (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 17:02)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

חבל שאתה לא מקיים בצניעות האופיינית לך את מה שאתה מצפה מאחרים.

אין צורך שאכתוב שוב את שכתבתי שמראה שתמונת המציאות שלך אינה בהכרח מתאימה למציאות.
_new_ הוספת תגובה



שאלת הפתרון המדיני היא רק חלק מהסיפור
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום ראשון, 20/01/2013 שעה 8:29)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מה שמכוער זה טיפשות הציבור הרחב וקינאתו .
והתאווה לשלטון היא הדבר הכי נכון לעשות .
כי בלי שלטון אין יד מכוונת .
ופוליטיקאי שואף לשלטון הוא מי שרוצה לכוון את המדינה בדרכו .
והקינאה היא אם הביקורת המרושעת . למה יש לו ולמה אין לי ?
והיא לא רלוונטית ולא מועילה .
_new_ הוספת תגובה



ברית המקופחים- תגובה למפלגה הקטנה
בצלאל פאר (שבת, 26/01/2013 שעה 23:03)
בתשובה ליוסף אליעז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

גם עולים מאירופה עברו גזירת שיער, ריסוס בדי.די. טי. , נשלחו לגור באוהלים ובפחונים במעברות עלובות. יוסף לפיד ואפרים קישון נקלטו ככה במעברה בחיפה (משם הוא בנה את דמותו של סלאח שבתי) אבל מצאו דרך להשתלב בחברה.

ש''ס היא מכה קשה לחברה בישראל, על אף שחלק גדול מתומכיה כן משרת בצה''ל.לכן עניין הגיוס לכל רלוונטי פחות לש''ס והיא בהחלט יכולה להתפשר בו. הבעיה העיקרית היא מול החרדים האשכנזים. שם עניין גיוס חובה לכל ומיד להערכתי לא יצליח ויגרום למשבר עם החרדים או לריכוך החוק (ההצעה המקורית של לפיד היא להניח למי שלא התגייסו לצאת לעבוד בחמש השנים הקרובות, והגדיל את התגייסות החרדים בצורה הדרגתית ומתוך פשרה). זו גם עמדת נתניהו וצה''ל. מי שחושב שמחר יתגייסו לנו בכל שנה 7,500 חרדים לצבא טועה. עדכה בארבע השנים האחרונות התגייסו יותר ויותר חרדים למסלולים שונים בצבא. ב-‏2012 צה''ל גייס כ-‏2800 חרדים שהם קצת יותר משליש מחוייבי הגיוס.
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי