פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
סין: ערי רפאים או מהלכים אסטרטגיים?
עגל הזהב / דוד סיון (יום שלישי, 03/05/2011 שעה 16:00)


סין: ערי רפאים או מהלכים אסטרטגיים?

ד''ר דוד סיון



בזמנו כתבתי כאן שישנן תחזיות שהמשק הסיני יעקוף במהלך העשור הנוכחי את המשק האמריקאי (כלכלת סין בדרך לפיסגה). כעת כבר יש מועד יותר מדוייק - זה יקרה במהלך שנת 2016. על פי תחזית קרן המטבע הבינלאומית לשנת 2016 התמ''ג של סין, במונחי כוח הקניה, יהיה 18.98 טריליון דולר ושל ארה''ב - 18.81 טריליון דולרים. באותה השנה ערכו הדולרי של התמ''ג הסיני צפוי להגיע ל-‏11.22 טריליון דולרים או כ-‏59.6% מערכו של התמ''ג האמריקאי. זה ממש מעבר לפינה.

המשמעות של המידע הזה היא שבקרוב מאד סין תהפוך לשותף סחר משמעותי והחשוב ביותר עבור משקים רבים. והמדיניות הכלכלית של סין תתפוס מקום חשוב בניתוח המציאות הכלכלית הגלובלית.

זוהי תמונת רקע טובה לידיעות וכתבות וידיאו על ערי רפאים עליהן נודע לי באמצעות קישור שקיבלתי במייל לכתבת טלוויזיה של צוות אוסטרלי (הוידיאו, הטקסט). בכתבה מראים לנו ערים (ושכונות) חדשות ריקות או כמעט ריקות מתושבים ומספרים לנו על כ-‏64 מיליון דירות ריקות בסין. מול העובדות האלה מראים לנו את האנשים שלכאורה אמורים ליישב ערים אלה; את משכנות העוני שמיועדים להריסה, שלכאורה עבור תושביהם, חסרי האמצעים והמוטיבציה, נבנות השכונות החדשות. ההסבר שניתן לתופעה הוא שממשל מחוזי ומוניציפלי בוחר בדרך הקלה כדי לבצע את יעדי הצמיחה השאפתנים של הממשלה המרכזית. לכאורה הסינים בונים ערים ושכונות לא נחוצות רק כדי לממש יעדי צמיחה כלכלית.

האם מדובר בתופעה נרחבת של ''ערי רפאים ומרכזי קניות (שוממים)'' כפי שמציגים לנו בכתבה ובכתבות אחרות או שמדובר בחלק לא מוצלח של תוכנית אסטרטגית?


הפיתוח הכלכלי ומשמעותו

כדאי שנשים לב שבעצם אפשר לטעון שהתפנית בהתפתחות משבר הכלכלי העולמי האחרון נגרמה במידה רבה בגלל המדיניות הפיסקלית המרחיבה בה נקטה סין בסוף 2008. זה קרה בגלל גודלו היחסי ורשת הקשרים של המשק הסיני עם הכלכלה הגלובלית. המדיניות הזאת ננקטה מחשש אמיתי לפגיעה במשק הסיני. היום אפשר לטעון שבמהלך המשבר 20% מהעסקים הקטנים בסין התמוטטו ועוד 20% הגיעו לסף התמוטטות וניצלו בזכות התפנית במגמת המשק (Chinese small businesses went bust). אם ההשפעה על המשק העולמי כבר קיימת בימים אלה הרי שהשפעה כזאת של המדיניות הכלכלית הסינית עשויה להתחזק מדיניות כלכלית סינית בהמשך הדרך לאחר 2016, אם התחזיות של קרן המטבע הבינלאומית יתממשו.

מי שעוסק בתחזיות יותר רחוקות טוען שבתוך 10 עד 15 שנה תעקוף הכלכלה הסינית את המשק האמריקאי ותהפוך לגדולה בעולם גם במונחים דולריים. ישנה גם התחזית האומרת שבמהלך התקופה הנזכרת תבנה סין 10 ערים בגודלה של ניו-יורק וכ-‏300 מיליון (350 מיליון עד 2030) תושבים יתווספו לערי סין (Ten New York-sized cities). חלק ניכר מהתוספת מקורה צפוי להיות מהגירת תושבים מהכפר אל העיר שהיא תהליך שמלווה בדרך כלל תהליכי פיתוח כלכלי. בדרך כלל חלק משמעותי מתהליך הפיתוח הוא בתהליך התייעלות מהיר יחסית של המגזר החקלאי ולכן פחות ופחות אנשים מוצאים את פרנסתם במגזר. אם במקביל המגזר התעשייתי מתפתח מהר אותו כוח אדם עודף ינדוד לאות כיוון – לערים.

אכן על פי נתוני מפקד האוכלוסין האחרון, מנובמבר 2010, תהליך כזה אכן התרחש (ומתרחש) בסין לפחות בעשור האחרון. גודל האוכלוסיה העירונית הגיע לכדי 665.6 מיליון בני אדם שזה כ-‏49.7% מאוכלוסיית סין וזה מהווה גידול של כ-‏13.5%ביחס למספר תושבי הערים בעת המפקד הקודם, בשנת 2000 (China's Census Data). לפי מקורות המידע הנזכרים, בשנים הבאות קצב צמיחת שיעור האוכלוסיה העירונית יתגבר באופן משמעותי.



תהליך נוסף שאפיין ומאפיין את הפיתוח והצמיחה הכלכלית בסין הוא התיעוש המהיר. מצד אחד התהליך מספק מקורות פרנסה לנפלטים מהמגזר החקלאי. אבל, מצד שני, המגזר התעשייתי והעירוני הוא מתחרה רציני וקשה על משאבים הקרקעיים – יש מחסור יחסי משמעותי במשאבי הקרקע. על פי ויקיפדיה רק כ-‏15% ממשאבי הקרקע של סין ראויים לחקלאות (Agriculture in China).

שטחה של סין הוא כ-‏9.6 מיליון קמ''ר, גדול רק במעט משטחה של ארה''ב שהוא כ-‏9.4 מיליון קמ''ר. אבל סין מאכלסת בערך פי 4 יותר תושבים. כ-‏20% משטחה של סין הם מדבריות, ושטחים מכוסי שלג וקרחונים. חלקה המזרחי שמהווה 48% משטחה מאכלס כ-‏94% מתושביה ובו נמצאות כ-‏86% מהקרקעות המתאימות לחקלאות. בנוסף גם מקורות המים לא פרושים בהתאם לצרכי החקלאות: כ-‏80% ממקורות המים נמצאים באזורים בהן נמצאות רק כ-‏38% מהקרקעות המתאימות לחקלאות. כ-‏40% מהקרקעות החקלאיות נמצאות באזורים צחיחים או צחיחים למחצה וחלקים נרחבים מהקרקעות האלה סובלות מסחף. לא פלא שהסינים עוסקים גם בנושאי שימור קרקע חקלאית כולל בחקיקה מתאימה (Farmland Preservation in China).

ב''מלחמה'' על משאבי הקרקע בין החקלאות לבין התיעוש והעיור המגזר החקלאי מפסיד. סך כל השטחים המתאימים לחקלאות נמצא, כבר למעלה מעשור, במגמת ירידה. ב-‏12 השנים האחרונות הפסידה החקלאות קרקעות לטובת מגורים, בתי חרושת, מידבור ועוד כ-‏83 אלף קמ''ר (China's farm acreage shrinks as more land goes industrial).

הסינים כנראה מבינים שזאת המגמה ולכן הם עסקו במקביל במיזמים חקלאיים בארצות אחרות ואפילו ברכישות קרקע כדי לייצר מוצרים חקלאיים בארצות אפריקאיות. לפי הדיווחים עולה שמדובר ברכישת שטחים בהיקף של כ-‏73 אלף קמ''ר (Global land use change). בדרך הזאת מצליחים הסינים להאט את הירידה בסך הקרקעות המתאימות לחקלאות שמשרתות את צרכי המשק הסיני.


ערי רפאים?

מן הכתוב בחלק הקודם מובן שהיעד האסטרטגי לפיתוח העירוני הנרחב, הערים והשכונות החדשות, הוא לקלוט את זרם של מאות מיליוני המהגרים מהכפר אל העיר. אבל מהחלק הראשון עולה הרושם שיש עודף היצע משמעותי מאד במבנים לתעשייה, לשרותים ולמגורים. לכאורה קצב ההגירה מפגר מאד אחר קצב הבניה. בונים מפעלים, שכונות וערים בקצב מהיר מהנחוץ, בונים ערי רפאים.

לכאורה מתפתחת שם בועת נדל''ן ענקית שתתפוצץ בקרוב. אבל במשק הסיני, שכבר יותר מ-‏30 שנה צומח בקצב ממוצע מהיר, של 9.5% בשנה, עדין לא נוצרה בועה ובודאי שלא התפוצצה. במהלך העשורים האלה לא התמוטט שום מגזר עסקי משמעותי. אפילו
שתי חברות ייעוץ בינלאומיות, KPMG ו- McKinsey, ממליצות למעשה להשקיע במקומות האלה, בערים החדשות, כי השקעות שם צפויות להניב הרווחים.

ההמלצה של KPMG מתארת את מאפייני אזור עירוני שנמצא בבניה כבר 8 שנים ומסתבר שלדעתם קצב האיכלוס המגורים והמבנים לעסקים בו סביר, למרות שהבניה עוד נמשכת. כשני שליש מסך ההשקעות בהקמת האזור הגיע מגורמים עסקיים, לא ממשלתיים (New District in Zhengzhou). אבל דיווחים אחרים מכנים את האזור החדש ''עיר רפאים''. העובדה שיש דיווחים סותרים מהווה עדות שמסקנה חד משמעית (לכאן או לכאן) לא יכולה להיות סבירה.

המחקר של חברת הייעוץ השניה, מק'קנזי (McKinsey) מנתח את תהליך העיור הסיני כולו ומציג תחזית להתפתחותו ב-‏15 השנים הבאות. בין השאר ביקרו מחברי המחקר ב-‏14 ערים, שוחחו עם מאות משרתי ציבור, עם מנהיגים מהמגזר העסקי, עם ראשי רשויות עירוניות וחוקרים מהאקדמיה. גם המסמך הזה צופה גידול האוכלוסיה העירונית ב-‏350 מיליון תושבים כאשר כ-‏240 צפויים להיות מהגרים מהאזורים הכפריים. העבודה מציינת שתהליך העיור קשור וגם תלוי ביעדי הצמיחה; שהתרחבות המגזר העירוני בשני העשורים האחרונים היתה גדולה (עמ' 15). על פי המסמך המגמה הזאת תמשך ב-‏15 השנים הבאות כמו גם תהליכי הצמיחה הכלכלית. המנוע העיקרי של תהליך העיור ימשיך להיות ההגירה מן הכפר אל העיר.

התהליך הזה מציב ויציב אתגרים לא פשוטים כמו:
  1. דילמות הנובעות מהתחרות בין העיור והתעשייה לבין החקלאות על משאבי הקרקע.
  2. הביקוש העולה למקורות אנרגיה ושאלות בדבר זיהום האוויר הקשורות בכך.
  3. קשיים הנובעים ממחסור עובדים משכילים, בעלי רמת הון אנושי גבוהה.
  4. גידול בעלות אספקת השרותים העירוניים.
על רקע הזה המסמך מציין שהסינים כבר הוכיחו שהם מבינים את האתגרים האלה ושהם בעלי כישורים לניהולו של תהליך העיור הזה. (בחלק הקודם הצגנו חלק מהצעדים שנוקטת סין לפתרון הדילמות הקשורות בשימושי קרקע.) בהמשך הדרך תבחן סין שינויים ביעדי העיור מצמיחה דמוגרפית וכלכלית לצמיחה יותר יעילה (McKinsey).

מה שבולט בחסרונו במסמך של מק'קנזי הם רמזים לקיומה של תופעת ערי הרפאים. הם אפילו מציינים שקצב העיור יואט במהלך השנים הבאות ואפשר לפרש זאת שפערי האיכלוס (אם הם קיימים) יצטמקו עד שיעלמו (עמ' 20). המידע משני מסמכי הייעוץ לא יכול למחוק את משמעות הדיווחים בתקשורת על התופעה. לכן אני מעריך שתופעת ערי הרפאים היא קטנה ביחס להיקפו של תהליך העיור כולו. סביר מאד שהתופעה קיימת באופן זמני בלבד ושהגורמים לקיומה יוסרו או יטופלו במהלך השנים הקרובות.


סוף דבר

בתוך שנים מעטות המשק הסיני יהפוך לגדול בעולם וכתוצאה השפעת התהליכים בו, כולל צעדי מדיניות כלכלית, על המשק העולמי תלך ותתחזק. המשק הזה נפגע בגלל המשבר העולמי אבל קברניטי המשק ידעו לבלום התפתחות משבר כאשר הופיעו סימניו הראשונים – בעודו באיבו.

להערכתי היקפה היחסי של תופעת ערי הרפאים אינו גדול והיא זמנית בעיקרה. יתכן שהופעת סימני המשבר היו בין הגורמים לתופעה. תהליך פיתוח כלכלי מהיר כמו זה בסין עשוי לייצר אי התאמות זמניות כאלה, במיוחד כאשר מדובר בכלכלה מנוהלת על ידי הממשלה. יחד עם זאת, ממה שידוע לנו כעת על הסינים אפשר להניח שהיקף התופעה מוכר להם ושיש ביכולתם להפעיל מדיניות מתאימה לטפל בה.




חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


הסינים פועלים לפי תוכנית לאומית עקבית...
ההפקרות בבתי-המשפט (יום רביעי, 04/05/2011 שעה 5:37) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

נכון שבסין אין דמוקרטיה,
אבל רוב הסינים מוכנים מרצון, כחלק מתרבות לאומית ארוכת דורות,
לוותר על דמוקרטיה לטובת השגים לאומיים.

ראינו איך המשק הסיני זנח את עקרונות הקומוניזם כדי לנצל את יתרונות הקפיטליזם...

הם נחושים לפתח את הכלכלה הסינית, והם מצליחים בזאת בצורה מדהימה.

השיר ''תה ואורז יש בסין, הארץ הנידחת...'' אומר הרבה עד כמה התפתחה כלכלת סין בעשורים האחרונים.

תופעת הנהירה מהכפרים לערים הסיניות, הולכת ומתעצמת עם השנים.

ללא תכנון ערים חדשות שיקלטו את המספרים העצומים של הנוטשים את הכפרים,
יגרום הדבר לעומס עצום על הערים הקיימות, שלא יוכלו לעמוד בעומס.

לכן, אין לצפות להווצרות ערי-רפאים כפי שהמאמר חושש...
_new_ הוספת תגובה



התמ''ג הסיני במונחי כח הקניה
אריק פורסטר (יום רביעי, 04/05/2011 שעה 22:15) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הוא אמנם סיבה לגאווה מקומית שם, אך אינו משמעותי עבור אלה שגרים מחוץ לסין. במונחים דולריים, סין עדיין תהיה רחוקה מאחרי ארה''ב.

יש גם לזכור ש-‏300 מיליון הסינים שאין להם אפילו מי-שתיה או היגיינה בסיסית אינם חלק מהחגיגה הזו.
_new_ הוספת תגובה



התמ''ג הסיני במונחים דולריים
דוד סיון (יום רביעי, 04/05/2011 שעה 23:04)
בתשובה לאריק פורסטר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

א. התחזיות הן שהתמ''ג הסיני יעקוף את האמריקאי גם בחישוב דולרי, כמה שנים אחרי 2016.

ב. יש גם לזכור את העוני בארה''ב (ובארצות אחרות).
_new_ הוספת תגובה



התמ''ג הסיני במונחי כח הקניה
יענקלה (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 4:57)
בתשובה לאריק פורסטר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במונחי כלכלה ביום שסין תחליט למוטט סופית את כלכלת ארצות הברית היא תעשה זאת תוך כמה ימים.
מספיק שתתחיל להפטר מהדולרים אותם היא משמרת במיליארדי מילירדים - ותתחיל לקנות אמצעי תשלום אחרים וכלכלת ארצות הברית תחזור 300 שנה אחורנית- .
_new_ הוספת תגובה



זה לא כל כך פשוט
דוד סיון (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 5:47)
בתשובה ליענקלה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

א. ממשלה רציונלית לא ''נפטרת'' ממטבע זר, שבאמצעותו היא משמרת ערכם של נכסיה, רק כדי למוטט כלכלה אחרת...
ב. לממשלה רציונלית בדרך כלל אין אינטרס למוטט את שותפי שותפי הסחר שלה.
ג. ממשלה רציונלית כמו זו הסינית קובעת שער חליפין שאינו ''נוח'' לארה''ב, אבל לא ''נפטרת''.
_new_ הוספת תגובה



זה לא כל כך פשוט
יענקלה (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 8:16)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שוב, אתה חושב במונחים של איש שחינוכו מערבי.
כשממשלת סין תחליט שיש לה מספיק רזרבות במטבע קשה אחר, או בזהב, או כשתחליט שהיר רוצה לקנות את נכסי ארה''ב והעולם במכירת חיסול היא תעשה זאת.
ומומלץ לכן לקנות זהב
_new_ הוספת תגובה



זה לא כל כך פשוט
דוד סיון (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 8:51)
בתשובה ליענקלה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

א. גם אתה חושב במונחים של איש שחינוכו מערבי.
ב. ממשלת סין היא בודאי רציונלית ולכן הרציונליות (במושגים שלהם) היא צורת ההתנהלות.
ג. ''רצון לקנות...'' מקורו ברציונליות.
ד. סין כבר קונה נכסים בעולם הרחב, כולל בארה''ב. כמו כל ישות עסקית היא לא תשלם יותר ממה שהעסקה שווה בעיניה. יתכן ויבוא יום ולסין יהיה יותר כוח שוק ולכן היא תשלם פחות.

-----

ממתי אתה מוכר זהב?
_new_ הוספת תגובה



לא לקנות זהב...
ההפקרות בבתי-המשפט (יום שישי, 06/05/2011 שעה 8:44)
בתשובה ליענקלה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הסיכון (במחירים של היום) בהחזקת השקעות בזהב,
אינו נופל מהסיכון בהחזקת מניות.

הערך האמיתי ל הזהב,
הוא הערך שלו כמתכת לשימושים תעשיתים.

ערכו יפול, כאשר המחזיקים בו כהשקעה יאלצו לממש את ההשקעה, מכל סיבה שהיא...
_new_ הוספת תגובה



ינקלה, לסינים יש אותה בעיה שהייתה ליפנים, כוח המוח...
ההפקרות בבתי-המשפט (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 7:13)
בתשובה ליענקלה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בשנות השישים ולאחר מכן,
היה נדמה שהכלכלה היפנית עומדת לכבוש את העולם.

אבל מה שקורה היום לכלכלה היפנית,
ממחיש את העובדה שכלכלה היא יותר מצבירת מטבע חוץ...

לכלכלת ארצות הברית יש משאב עצום של כוח אדם שאין לסינים, וגם אין סיכוי שיהיה...

זה מזכיר לי שלפני הרבה שנים,
עוד לפני שכוננו יחסים בין סין לישראל,
התקיימהה בארץ תערוכה שבה השתתפו גם סינים.

שאלתי את אחד המציגים הסיניים:
''מה דעתכה על ישראל'' ?

הוא ענה בצורה כנה: ''אני מתרשם מהאינטלגנציה של האיש הפשוט ברחוב''...

זו אכן התשובה לבעיה של הכלכלה הסינית ''האינטלגנציה של האיש ברחוב''...
_new_ הוספת תגובה



ינקלה, לסינים יש אותה בעיה שהייתה ליפנים, כוח המוח...
יענקלה (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 8:10)
בתשובה לההפקרות בבתי-המשפט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יפן היא 2-3 ערים בסין
בסין יש מיליארד 400 מליון תושבים.
לעין ערוך יותר מלארה''ב, ליפן ולכל אירופה גם יחד.
איכות כח האדם בסין לא נופלת מהאיכות בארה''ב
כל סיני גם במקומות נידחים זוכה ללימוד חינם בכל הרמות והמוכשרים או המוצלחים מסיימים את האקדמיה.
יש בסין לא רק תה ואורז אלא יותר מסיימי אוניברסיטאות וטכניונים מאשר בארצוח הברית, ואפילו, אם תרצה , יש בסין יותר אנשים מעל 185 גובה מאשר בכל ארצות הברית ואירופה גם יחד.
נכון, יש עוני , אבל במונחים סיניים זה לא נורא הם מחונכים לראות את החיים בשונה מהעין המערבית.

רק כדוגמא להתנההלותם.
הייתי קשור בדרך מסויימת בכרית המנהרת בכרמל.
היזמים היו שותפות של קונסורצין בים שיכון ובינוי , אשטרום, וקבוצת אריסון.
הקבלן היה חברה סינית מגה ענקית .
במהלך העבודה , הסינים החלו להתעצבן , משלוש סיבות
1- משרד העבודה עצר להם את העבודה כל יום כי תודעת הבטיחות שלהם היא 0 כל שבוע נהרג כורה סיני יום אחד נהרגו 5 , ואף אחד מהם לא התרגש.
2- הפקוח הישראלי , לטענתם, רק הפריע.
הם כינו את פיקוח משרד העבודה על הבטיחות ואת הפקוח הישראלי הפרעות ודרשו מיד מאה מליון שקל נוספים או הפסקת עבודה מוחלטת.
סיכומו של דבר, הפיקוח הוסר, לאחר ששגריר ישראל ננזף על ידי משרד החוץ הסיני, והסינים הבטיחו תמורת זה ותמורת 100 מליון נוספים לסיים את העבודה שנה לפני הזמן.
לציין כי איכות העבודה שלהם פשוט נפלאה, אף חברה בעולם לא מסוגלת לספק עבודה איכותית כזו כמו שהם סיפקו כך שמראש הפיקוח היה מיותר.
ולגבי הבטיחות.. חיי אדם לא נחשבים כל כך בסין. ומי זאת מדינת ישראל שתתערב בכלל.
_new_ הוספת תגובה



ינקלה, לסינים יש אותה בעיה שהייתה ליפנים, כוח המוח...
ההפקרות בבתי-המשפט (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 8:15)
בתשובה לההפקרות בבתי-המשפט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עוד דבר,

דאגתה של סין לגורל החוב של ארצות הברית (בדולרים),
עזרו לאמריקאים לצאת מהמשבר הפיננסי של שנת 2008.

הם היו אחד הגורמים שדאג לייצב את הדולר.
עם כל כך הרבה כסף, הם יכולים להשפיע...

הפתגם אומר:

עשיר לא צריך לדאוג לחוב לבנק, זו דאגתו של הבנק...
(הסינים במקרה שלנו, מהוים את הבנק לאמריקאים העשירים והפזרנים. )

כמובן שעני צריך לדאוג...
_new_ הוספת תגובה



תחשוב על זה שאם לא היינו עם כזה ''מתוסבך '' היינו מזמן גדולים
יענקלה (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 8:29)
בתשובה לההפקרות בבתי-המשפט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כמו הסינים.

לטענת הסינים יש שלוש סיבות לשרידותם המוצלחת זה שלושת אלפים שנה.
1- כבוד לזקנים , לחכמים, למסורת לכסף ולשלטון.
2- מתינות מדינית כלפי חוץ - אגרוף ברזל המצופה בכסיית משי.
3-חיסול מוחלט של החריגים והמתנגדים לריבון.
_new_ הוספת תגובה



יחי ההבדל הקטן: היהודים מעדיפים איכות על כמות...
ההפקרות בבתי-המשפט (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 9:45)
בתשובה ליענקלה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הסינים הם דוגמה מצויינת לנחשלות שיטת הדימוקרטיה,
כפי שהיא נפוצה בימינו...

א- דמוקרטיה להמונים (קול שווה למפגר נפשית ולמדען)
הוא מתכון לחיסולה של הדמוקרטיה.

רק שלטון דקטטורי מסוגל לייסם את המדיניות של תכנון לטווח רחוק.

אנחנו רואים כאן את הרקבון ההולך ומתפשט,
כאשר אמצעי התקשורת, וגופים אינטרסנטיים קטנים,
שולטים למעשה בהתנהלות המדינה.
הם מנצלים את העובדה שהעם מטומטם...

זו אינה דמוקרטיה אלא הפקרות...

(מוכר לכם עניין ההפקרות בבתי המשפט ?)...
_new_ הוספת תגובה



השיקולים הסינים שונים מהשיקולים המערבים
יענקלה (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 4:54) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

סין קיימת קבר למעלה מ3000 שנים במתכונת דומה מאוד למתכונת הנוכחית קרי כת שלטת, (בעבר קיסרות והיום ''יוצאי'' השלטון הקומוניסטי).
השליטים הסינים , צמודים כיום למסורת העתיקה, הן בשיטת הממשל -שלטון ריכוזי ביד ברזל של פקידים עושי דבר השלטון המרכזי בכל רחבי סין.
הקמת ערי ''מסכנות '' הם חלק מהגישה השלטונית העתיקה האומרת כי על השליט לדאוג לדורות הבאים יותר מהדורות הקיימים להם דאגו כבר הדורות הקודמים.
מדיניות זאת הקימה את החומה הסינית במשך כ-‏500 שנות עבודה .
הגישה הסינית לא מסתפקת בפוליטיקה של לראות מקסימום עד קצה האף ואחרי המבול, אלא ראיה ארוכת טווח .

סין היתה עד לפני כ-‏250 שנה יצרנית הסחורות הגדולה בעולם. (בצמוד לה צעדה הודו)
תאונה הסטורית, (המהפיכה התעשייתית במערב) ושלטון רופף וירא משינויים בסין הורידו זמנית את מעמדה .
אולם השלטון הנוכחי, כנראה מתאים יותר לענק הזה, והיא חוזרת בצעדי ענק להיות יצרנית הסחורות הגדולה בעולם.
לפני כשנתיים טיילתי בסין והייתי בקברי המלכים המייסדים.
(קברים מלפני 3500 שנה).
המדריכים והמדריכות הסינים -סטודנטים צעירים , הביעו בפנינו את הערצתם לישראל שגם היא (לדעתם )כמו סין יודעת לשמור על מסורתה כל כך הרבה שנים הסתכלתי על חברי לקבוצה וקצת נעצבתי לנפשי, רובם היו ישראלים חילונים חסרי כבוד למסורת חסרי כבוד לעברם המפואר חלקם מיהרו לזלול כל שרץ שהוגש להם ובשקיקה .
ואכן, בשלב מסויים בביקור, כשכמה ישראלים התחילו להתבדח על מייסד סין שהפסל הראה אותו על סוסו גורר אחד מאויביו המת , נגשו אליהם מייד המדריכים והמדריכות ונזפו בהם להתנהג בכבוד אל מייסדי האומה הסינית.
גישתם משלבת עבר, מסורת, ותכנון מדוקדק של העתיד.
_new_ הוספת תגובה



השיקולים הסינים שונים מהשיקולים המערבים
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום חמישי, 05/05/2011 שעה 9:17)
בתשובה ליענקלה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עד שנת 200 לפני הספירה היו בסין 8 ממלכות נפרדות ולא כמו היום .
את הממלכות הללו כבש ואיחד צ'ין-שה-חואנג .
השלטון המרכזי בסין התפצל והתאחד כמה פעמים לפי העוצמה של השלטון המרכזי או העוצמה של גנרלים אזוריים .
במאה העשרים התנהל למעשה מאבק בין שני גנרלים . צאנג-קאי-צ'ק ומאו-טסה-דונג .
סין לא פנתה לכיבוש שכנים כי לא היה שלל ראוי . אבל סין עצמה הייתה קורבן של התקפות וכיבושים .
הידוע שבהם הוא טימוז'ין המוכר בכינוי ג'ינגיס-חאן . אחריו השלטון היה בידי המונגולים והגדול שבהם טימור-לאן , שישב בבוכרה ולא בסין .
סין נקראת בפיהם ''ארץ האביב המרכזית'' וזה בגלל האקלים הגרוע במחוזות הרחוקים .
למרות שסין מכונה סין בגלל ממלכת צ'ין הקדומה הרי רוב תושביה הם העם של ממלכת האן הקטנה .

כשמדינה היא הגדולה בעולם , יחד עם הודו , אין זה פלא שהם היצרנים הגדולים בעולם .
אך יש לזכור כי סחר חוץ מחייב הדדיות .
אם הסינים לא יקנו תוצרת של מדינות זרות הם לא יוכלו לייצא את סחורותיהם לאורך זמן .
גם העליה ברמת החיים חייבת להיעצר . לעולם אין די משאבים לקיים בסין ובהודו את רמת החיים האמריקאית . סביר מאד כי מה שיקרה הוא ריכוז של עשירים וסביבם עם עני .
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי