פורום ארץ הצבי

http://www.faz.co.il/story_8377

ניצחנו
שלמה גזית (שבת, 08/10/2016 שעה 9:00)


ניצחנו

אלוף (דימ.) שלמה גזית



חיל הם הגדול, עם הצוללות וספינות הטילים שלו, נעזר בחיילות לוחמות, וניצח בקרב. הספינה זיתונא-אוליבה, עם 13 הנשים שעל סיפונה, נחסמה בלב ים ונמנעה דרכה לעזה.

אכן, יש מצור ימי, המצור שמטילה ישראל על חופי הרצועה. מצור זה הוא חוקי מבחינת המשפט הבינלאומי, והייתה לישראל הזכות המלאה לעצור כל מי שמנסה לפרוץ את המצור הימי, לרבות את הספינה זיתונא .

הזכות להטיל מצור ימי נתונה לכל מדינה המבקשת למנוע בדרך זו הברחה בלתי חוקית – של סחורות, של סמים, של עבדים, וכמובן, של חימוש עוין.

הזדהיתי בעבר לחלוטין, בשנת 2002, עם השתלטות כוחות צה''ל על ספינות מחבלים בלב ים, ספינות אשר נשאו בבטנן נשק וחימוש לארגוני המחבלים שבשטחנו. אינני בטוח אם החוק עמד שם לצדנו, אך הצורך הביטחוני והתוצאה – הצגת משלוחי החימוש שהיו על סיפון הקארין A - הוכיחו זאת. ומעניין – לא שמענו את העולם מזדעזע מן הצעד הישראלי..

אין זו הפעם הראשונה שספינות מנסות במופגן לפרוץ את המצור על עזה. לפני כן, בימים שאהוד אולמרט היה ראש הממשלה – נקטנו מדיניות שונה – אכן, זכותנו המלאה להטיל המצור ולמנוע גישה ימית לעזה, אולם אין זו גם חובתנו לממש זאת. המדיניות של אז הייתה להתעלם, להתיר לספינות המפגינות להגיע לעזה. אינני יודע מה המטען החשוב שהיה על סיפונן, אך נזק הסברה מדיני עוין לישראל לא נולד שם.

אלה אינן ספינות המעפילים היהודים שניסו לפרוץ את המצור הימי הבריטי. ספינות אלה אינן מבקשות לפרוץ את המצור, להיפך, אלה מחפשות את התקשורת הבינלאומית, אלה מבקשות את העימות הפיסי והתקשורתי. ואנו משחקים לידיהם.

סיפור המרמרה מלפני שש שנים הסתיים ב-‏3:0 לחובתנו:
  • נוצר משבר קשה ביחסי טורקיה – ישראל
  • נדרשה התנצלות אישית ופומבית של ראש הממשלה בפני ארדואן
  • והתחייבנו לשלם 20 מיליון דולר פיצויים למשפחות החללים הטורקיים.
המטען העלוב שהיה על סיפון ה'זיתונא' הועבר לעזה בדרך היבשה, הווה אומר שמטרת המצור בעצם לא מומשה. אני מניח ש-‏13 הנשים, גיבורות המשט, לו בקשו, היינו מתירים גם להן לנסוע בדרך היבשה מאשדוד לרצועה.

בגב האוטובוסים של אגד, נהוגה הייתה פעם הסיסמא: ''בכביש לא מספיק להיות צודק. צריך להיות חכם!''

סיסמא זו הייתי מציב בראש פקודת מבצע ''זיתונא'' שהכין מפקד חיל הים לקראת המבצע ההירואי. אין זה מזיק, אגב, אם סיסמא זו תיתלה גם באולם הישיבות של הכנסת ובמשרד ראש הממשלה.







http://www.faz.co.il/thread?rep=176955
בישראל משחקים במקום להילחם!
דניאל143 (יום ראשון, 09/10/2016 שעה 8:38)

''סירת הבנות'',שהפליגה לעזה.והתגובה הרופסת של ישראל.

הפכה את מדינת ישראל,לגיחוך,כאילו משחקים פה.
משחק של בנות.יש לנו צבא שלא נלחם.חיילים שלא יורים.
(מעניין...החייל היחיד שכן ירה...הועמד לדין! סמלי.)

אפילו את הספינות הפורצות,ישראל החזירה להם.בושה.

התוצאה:עוד ועוד משטים לעזה.עוד ועוד הסתה ושינאה נגד ישראל.
למה לא,בעצם?

בכל משט נגד המצור בעזה.האויב תמיד מרוויח.משתלם לתקוף את
מדינת ישראל הפראיירית ללא הפסקה!

http://www.faz.co.il/thread?rep=176958
המניע לרצח---איסלאם!
דניאל143 (יום שני, 10/10/2016 שעה 9:45)
בתשובה לדניאל143

ישנה דת.שמעודדת רצח בכל העולם.
דת אכזרית,מנוולת.שפילה,רעה ושקרנית, שלא מרחמת על אף אדם.מטיפה לרצח עם.
הם רוצחים נשים,ילדים וזקנים.

זה האיסלאם!
סיבת הרצח-איסלאם!
שורש הרצח,שורש הטרור--איסלאם!

http://www.faz.co.il/thread?rep=176965
בישראל משחקים במקום להילחם!
בצלאל פאר (יום חמישי, 13/10/2016 שעה 15:04)
בתשובה לדניאל143

ישראל צריכה לבחון אם לא ראוי שהיא תעמיד את המשתתפים במשטים האלה לדין ולהענישם במאסר, אפילו קצר, ו/או בקנס כספי גבוה (על הוצאות ההפעלה של כוח חיל הים וחיל האויר).

יחד עם זאת הענשת המשתתפים תיצור גם ידיעות על העניין ששוב יתעסק בעניין עזה, כבושה או לא וכו' ותחטיא את עיקר העניין - טרור אסלאמי חי ונושם במזרח התיכון, פועל נגד ישראל, וצדיקי סדום שמאלניים תומכים באסלאם הקיצוני נגד הדמוקרטיה המערבית, רק בגלל שהיא של היהודים. כמו שנאמר על מנהיג הלייבור הבריטי ג'רמי קורביין שיותר משהוא אוהב ותומך בפלסטינים הוא שונא ומתעב את היהודים וישראל.

האם ישראל תוכל לאסור את משתתפי המשט הבא ולשימם בכלא עד שישלמו את הקנס? ואם לא ישלמו, האם ישראל תכלא אותם לעד? ואולי תמיר במועד מסויים את דמי הקנס לחודשי כלא?

בקיצור, סביר שהתגובה הישראל הנוכחית היתה נכונה ומידתית, היא לא יצרה כותרות גדולות בעולם. רוב גולשי האינטרנט אפילו לא היו מודעים לאירוע.

http://www.faz.co.il/thread?rep=176964
עצירת ה- קארין A ב-‏2002 היתה לפי כל חוק
בצלאל פאר (יום חמישי, 13/10/2016 שעה 14:56)

גם למדינה כובשת יש זכות וחובה לשמור על עצמה בשטח הכיבוש ולפעול נגד ארגוני טרור הפועלים מחוץ או מתוך שטח הכיבוש כמפורט בסעיף 49 של האמנה(אמנת ז'נבה אומנם חלה רק על סכסוכים בין מדינות, אבל בענייננו על אחת כמה וכמה למדינה כובשת שטח שבמחלוקת ומתגוננת מפני ארגוני טרור, עומדת אותה זכות לפחות).

זכותה של ישראל להגדיר את מדיניותה מול עזה ככל שתרצה ובלבד שמדיניות זו תיגזר מתכנון מדיני אסטרטגי שיביא את המצב במקום לכזה שיתאים לאינטרסים של ישראל. כרגע לישראל אין מטרת-על, לא בעזה ולא ביו''ש. לישראל אין פתרון חד-צדדי לממש את רצונה ותוכניותיה בשטח. לדעתי זה בדלל שבירות הפוליטיקה הישראלית. אי יכולת להגיע להסכמה אפילו לא בתוך הימין עצמו. אין בישראל חזון ארוך-טווח ומדיניות להגשים את החזון הזה. לכן אנחנו נגררים אחרי האקטואלי במגרש הפוליטי הפנימי והחיצוני ואנחנו מאבדים הרבה נקודות.

3 נקודות הכשל של מרמרה מתגמדות לאור הוכחת ערכיותה של ישראל גם בעיני תורכיה. תורכיה, למרות המשחקים הפוליטיים והדיפלומטיים שלה שמרה על היקפי הקשרים הכלכליים עם ישראל ואפילו הרחיבה אותם. כלומר, ישראל היא שחקן רציני במגרש המשחקים המזרח תיכוני. תורכיה היא שפנתה שוב לישראל ליזום שיח חזרה ליחסים רגילים (זה היה בעיקר על רקע המשבר עם פוטין). אבל תורכיה מבינה שכדי לשרוד נכון במזרח התיכון היא חייבת לחבור לכוחות המתונים, אם היא רוצה להתפרע קצת בסוריה ולייצר קן הגנה מול האיראנים. לכן למרות המשברים גם מול ארה''ב היא עושה כל מאמץ לא לפגוע באמריקה. החיבוק עם פוטין מחדש מעלה את קרנה של תורכיה בעיני האמריקאים, לצד זה שברית כלשהיא עם רוסיה היתה תמיד עדיפות תורכית עליונה מהרבה סיבות (בעיקר המוצא לים התיכון, שאלת הנפט והגז, נוכחות רוסית קבועה בטרטוס, וכמובן על רקע המלחמה בסוריה חיוני תיאום בין שתי המדינות, כמו התיאום בין רוסיה לישראל).

לגבי עצירת המשט הזייתוני ישראל נהגה נכון, כל עוד מדיניותה היא כזו (עוצר מבוקר על הנכנס לעזה). עצירת המשט לא הזיזה למיליארדי האנשים המפהקים משעמום עזתי בעולם. לא נוצר שום נזק לישראל מבחינה הסברתית, מלבד רק בתוך אותם חוגי שמאל אנטי ישראליים, שבעבורנו הם קיר בלוקים סדוק.

אם כיום ישראל תניח לכל סירה עלובה לשוט ישירות לעזה אז מתי ישנה ערובה שבספינה העשירית או בעשרים הם לא יתחילו להביא חומרי נפץ מסוכנים?

לכן ישראל צריכה להחליט אם היא בעד השמך המדיניות הנוכחית או לחלופין לפתוח את הים חופשי לעזה וסגור הרמטית את הגבול עם ישראל, כולל הפסקת הספקת מים, חשמל ודלק. אין ספק שהאופציה השניה קשה הרבה יותר לעזתית, ויהיה נכון לנקוט בה כשנגיע למשבר כולל מול הפלסטינים בעזה וביו''ש. אני פסימי-אופטימי שחושב שפתרון חלקי לסכסוך יבוא רק מתוך מלחמה קטנה בה ישראל תצטרך להכות קשות בפלסטינים, בעיקר ביו''ש, ואח''כ לכבוש אותה מחדש ולספחה לישראל, לאחר שערבייה יברחו לעבר הירדן.


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.