בשנים האחרונות כתבתי כמה מאמרים בהם הוקעתי את תהליך החקיקה האנטי דמוקרטי שמתקיים בכנסת (
התלונה...). בחלק מן המקרים התברר לי שלא מעט אנשים לא קוראים כך את המציאות. בחלק אחר טענו שאלה לא חוקים אנטי דמוקרטיים כי הישרדות חשובה יותר – שהערך הישרדות גובר על ערכי הדמוקרטיה. לטעמי אחרי יותר ממאה שנים שהוכיחו לנו ששאלת ההישרדות איננה כל כך קריטית שמצריכה ויתור על חלק מהערכים הדמוקרטיים.
השבוע הבהירה השרה גילה גמליאל שחלק מהשרים מעדיפים אינטרסים על פני איכות הדמוקרטיה. במסגרת דיון בממשלה על חוק תאגיד השידור טענה השרה רגב:
לא נבחרנו להיות עבדים של פקידים. זו טעות חמורה להעביר את החוק במתכונתו הנוכחית... לא ייתכן שלשר התקשורת אין שליטה במינויים ובהתנהלות של התאגיד הציבורי שממומן מכספי הציבור. מקימים כאן עוד סניף של הברנז'ה, שלא פועל על פי עקרונות מנחים המחוייבים בשידור ציבורי כמו ייצוג הולם ורב תרבותיות שיבטיחו ביטוי של מגוון הקולות בחברה הישראלית.
על כך הגיבה השרה גילה גמליאל ואמרה כי התאגיד הציבורי נועד להבטיח שיח חופשי בין הציבור והשלטון, והוסיפה:
לעתים לאנשים יש חוסר הבנה של מהות הדמוקרטיה, ואמירות כמו 'צריך להקים תאגיד שירות ציבורי על מנת לשלוט בו מתוך המערכת הפוליטית' הן מפחידות... צריך לעצור את זה ולהוקיע את זה... זה בלתי נתפס שאנחנו שומעים את הדברים האלה במאה ה-21 במדינה דמוקרטית.
הביקורת שלה על הדברים של רגב קיבלה ביטוי חריף יותר כאשר היום, בראיון לגלי צה''ל, היא אמרה שמדובר ב-
אמירות שגובלות בפאשיזם. (
גילה...).
הדברים האלה הם זרקור שמאיר באפלה ולכן צריך לקוות שלשרה גמליאל לא יקרה מה שקרה בעשור האחרון לנבחרי לכוד אחרים שהדגישו את החשיבות של ערכי הדמוקרטיה.