שטייניץ דורש ששר האוצר לפיד יתנצל כי הוא הטעה מדינה שלמה (
שטייניץ על לפיד...). מעניין שהוא כאילו לא זוכר מה קרה במשמרת שלו בראש אותו המשרד.
במהלך כהונתה שינתה הממשלה ביזמתו של שטייניץ (וראש הממשלה) את התחזיות בקשר לגירעון ובהתאם את המדיניות הפיסקלית (קיצוצי תקציב והעלאת שיעורי מס) יותר מפעם אחת. הפעם האחרונה היתה באמצע 2012. הבסיס להתנהלות הזאת היה באומדני חסר שקדמו לכנס קיסריה ביוני 2012. באותה הזדמנות אמר הנגיד כי כבר במהלך 2010
... המצב הפיסקלי התדרדר בשנתיים האחרונות, לא רק בשל הירידה בהכנסות כתוצאה מהירידה בצמיחה, אלא גם בשל אומדני חסר לגבי העלויות האמיתיות של ההתחייבויות וההסכמים שהממשלה התחייבה אליהם בשנתיים האחרונות (
נאום הנגיד...). הנגיד הוסיף אז שלמעשה מדובר בגירעון מבני ולכן יש לטפל בו.
כדאי להזכיר כי שטייניץ נהג להתפאר על הצלחתו להנהיג תקציב דו-שנתי שמטרתו היתה ליצור יציבות במדיניות תקציבית. בעצם הוא נהג על פי שתי מטרות סותרות וכך 'יצא שכרו בהפסדו'.
המשמעות היא ששטייניץ בחר שלא לתקן את התפתחות הגירעון בתקציב וגם לא לפרסם בציבור בצורה מסודרת שיש פער משמעותי בין הגירעון בפועל והיעד מבעוד מועד. במילים אחרות מדובר בחוסר אמינות של המדיניות הכלכלית. זאת ועוד, למרות התיקונים במהלך 2012, הגירעון בסוף 2012 היה גבוה באופן משמעותי מהיעד (המקורי והמתוקן). מכאן שבהתאם לגישתו כלפי לפיד שטייניץ הטעה את הציבור במהלכן של מספר שנים. על כן מן הראוי ששטייניץ יתנצל על התנהלותו, כי 'נאה דורש, נאה מקיים'.
צדק שטייניץ כאשר טען שלא ראוי לשר האוצר לשנות לעיתים תכופות את תיאור המציאות הכלכלית. מדיניות כלכלית יציבה ועקבית היא יעד שיש לשאוף אליו כל הזמן, כי זה מה שדרוש ליזמים ולחברות העסקיות. דרושים להם כללי משחק ברורים וקבועים כדי להשיג את המירב מהפעילות העסקית. מצד שני, בשנים האחרונות שרי האוצר, כולל שטייניץ לא בדיוק שמרו על העקרונות האלה.